Sara

Byråkratin i detta land

Publicerad 2012-10-30 16:20:25 i

Nu sitter jag och väntar på att få tillgodoräkna mig mina poäng jag tagit när jag pluggade på svenskt uni, egentligen är det över 100 men eftersom systemet är annorlunda härnere kan jag bara tillgodoräkna mig 17.5, men det är i alla fall en halv termin och jag kan plocka bort de tråkigaste kurserna... Har hittills pratat med en person tre gånger och nu ska jag prata med en annan en gång sedan ska det tydligen funka. Detta land, detta ickesystem, håhåjaja...

I alla fall är det kallt härnere så jag kan använda min fina röda kappa och springa runt i stickad klänning!

Plugg- och nagelverkstad

Publicerad 2012-10-29 20:48:03 i Sakerna

M skrev till mig en gång att när hon pluggar brukar hon för varje färdigt avsnitt byta ut ett plagg och när hon sedan är helt ombytt ger hon sig ut och springer eller tränar eller något annat hurtigt. M är en väldigt hurtig människa! Jag brukar ibland kombinera plugg (speciellt när jag läser på inför något arbete som ska skrivas) med nagelmålning. Jag målar ett lager, läser medans det torkar o.s.v.. Idag blev det mintigt och lite silvrigt och svart. Jag är rätt kass men brukar få ihop det någorlunda till slut i alla fall!
 
 

Vinterland

Publicerad 2012-10-28 20:32:16 i Sakerna

Igår när jag gick och lade mig snöade det, och när jag vaknade imorse låg det snö på träden och långt, långt ner på bergen var det vitt. Är nog fortfarande ganska mycket snö kvar några hundra höjdmeter högre upp men molnen ligger lågt så det syns inte så mycket. Jag plockade i alla fall fram mina fina röda kappa och mina nyinköpta vantar och knallade iväg till biblioteket. Såklart, vart annars tillbringa en söndag liksom?
 
Såg ut såhär utanför mitt fönster imorse. Löven har ju inte hunnit falla härnere än så därför låg snön kvar.
 
 

Då kör vi, nu kör vi!

Publicerad 2012-10-27 22:34:26 i Sakerna

Jag tänkte att nu kör vi.
 
En gång i tiden tyckte jag ju att det var väldigt, väldigt kul att blogga. Framförallt tycker jag att det är väldigt kul att läsa bloggar. Och det är lite som att ska man läsa bloggar måste man blogga själv. Eller, så är det nog inte. Men det känns litegranna så.
 
Så jag tänkte att nu kör vi. Eller ja, jag tänkte väl mer att nu kör JAG. Och jag tänker tvinga M att läsa, för hon har lovat att hon ska göra det.
 
Men nu får vi se hur det här går. Nu kör vi. Jag har väldigt djupa tankar om någon form av genusinlägg. Och så får jag väl berätta hur mitt liv ser ut. Det händer ju liksom litegranna på ett och ett halvt år.
 
Men nu börjar vi såhär, eller, JAG börjar såhär. Nu kör vi, helt enkelt.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela