Sara

Teoretiska naglar

Publicerad 2008-08-31 16:39:42 i Sakerna

Har suttit med körkortsteorin idag. Det finns en hel del annat som är roligare än det, som tur är är motivationen på topp eftersom jag verkligen vill ha mitt körkort så snart som möjligt. Jag lättade i alla fall upp pluggandet lite med att äta nektarin och fixa fransk manikyr. Nu har jag finfina naglar och huvudet är sprängfyllt av stadskörning.

Effektiv sovmorgon

Publicerad 2008-08-29 08:48:30 i Sakerna

Idag har jag utnyttjat sovmorgonen till max. Har strukit lite kläder och städat. Skönt att ha det gjort så slipper man ha det hängande över sig under helgen. Jag känner mig riktigt duktig som bara inte sover bort sovmorgonen utan faktiskt gör något vettigt av den. Eftersom jag inte börjar förrän elva idag så får jag en liten håltimma innan skolan börjar också. Då blir det ännu mer gjort, förhoppningsvis.

Studenten 2009 - here we come!

Publicerad 2008-08-28 18:21:46 i Sakerna

Idag var studentmössäljarna i skolan. Visserligen sålde de fler saker än studentmössor (allt från kondomer till champagneglas) men mössorna var ju själva grejen. Det var väldigt svårt att bestämma sig, det fanns ju fler än en sak att välja på liksom. Men det blev i alla fall riktigt bra. Men imorgon ska jag gå tillbaka och ändra klassnamnet från Sp3a till Sp06a. Jag rättar mig efter majoriteten i klassen. Det blir bäst så.

Nu känns det verkligen att det är sista året. Studentmössan känns mer verklig nu, nu har det dragit igång på riktigt.

Spansktalande

Publicerad 2008-08-28 08:24:40 i Sakerna

Igår var jag i Kyrkans Hus på Piña Palmera-kväll. Föreståndarinnan för centret var där tillsammans med en svensk sjukgymnast som jobbar där. Det var skönt att ha träffat några som finns där innan jag åker. Då vet man ju vilka man kommer att träffa och har någon att ty sig till när man är där. Även om människorna som jobbar just på centret antagligen inte är så svåra att umgås med. Det kan de väl inte vara om de jobbar på ett sådant ställe. Det känns i alla fall lite bättre att åka dit nu. Lite mindre läskigt. Och jag lyckades klara spanskan ganska bra också faktiskt, förstod det mesta av vad föreståndarinnan sade och lyckades för det mesta göra mig förstådd, så jag rä ganska nöjd med mig själv.

Impulsköp

Publicerad 2008-08-26 20:44:28 i Sakerna

Var i stan en sväng med mamma efter skolan. Inhandlade två nagellack (och fick ett på köpet!) och en jeanskjol. En alldeles jättefin jeanskjol. Egentligen inte alls vad jag behövde, jag behöver snarare jeans och linnen, men jag kunde inte motstå... Jag är urdålig på att köpa sådant jag behöver, det är ju så mycket roligare att köpa sådant man vill ha!

Nu ska jag dricka varm choklad och läsa VR. Myspys!

Delaktiga i kursen?

Publicerad 2008-08-26 20:02:18 i Sakerna

Det är rätt trist att vara tillbaka i skolan igen får jag ju lov att erkänna.  Det är samma sak som förra året och det första lärare säger på lektionen är: "Jag vill att ni skall vara delaktiga i kursen och därför vill jag att ni lägger fram förslag på hur vi ska arbeta, om vi ska ha inlämningar, prov eller dylikt. Så sätt er och diskutera några minuter så bestämmer att jag får reda på vad ni vill." Det är ingen som egentligen vill vara delaktig i kursen och med vissa lärare är det bättre att ha prov än inlämning eftersom de har lättare prov men lite knepigare inlämningar och med andra lärare är det tvärtom. Och hur i  hela friden ska man veta hur just den här läraren är om man bara har haft honom eller henne i cirka fem minuter. Nepp, tacka vet jag Margareta. Hon bestämmer och så blir det så. Det gillar jag!

En enda lång väntan

Publicerad 2008-08-25 15:35:38 i Sakerna

Mina måndagar den här terminen gillas inte. Jag har tre lektioner på förmiddagen, den sista slutar 11.35. Sedan har jag håltimma till  14.10. Inte världens härligaste och ändå finns det de som har det värre. Men men, så småningom drar ju allt igång på riktigt med läxor och prov och dessutom har vi ju ett projektarbete att pula med så jag ska nog överleva måndagarna också. Men roligt är det inte.

Lökomslag? Ja, tack!

Publicerad 2008-08-24 16:32:55 i Sakerna

Har precis sluppit ifrån lökomslaget som jag gått med hela dagen. Lagom härligt att gå omkring med ngt som liknar en nackkrage runt halsen och till råga på allt stinka lök som bara den. Men, det hjälpte mot halsen. Nu är det mycket bättre, jag kan till och med svälja utan att grimasera. Fast det är fortfarande lite svårt att röra tungan. Hoppas att det går över under natten så är jag redo för skolan sedan! Dock kommer jag nog fortfarande att lukta lite lök. Men det får man ta, det överlever jag.

Sjuk som bara den

Publicerad 2008-08-23 17:29:32 i Sakerna

Är faktiskt ordentligt sjuk för tillfället. Har kännt mig sådär lagom sjuk ett tag men trodde att det skulle gå över. Tyvärr inte. Idag var jag på jourcentralen och hoppades på att jag hade halsfluss så att jag skulle få pencillin. Men nehepp, det fanns inga bakterier, varken i blodet eller i halsen. Så jag fick åka hem utan medicin. Istället var jag och mamma på hälsokosten och handlade diverse tabletter och teer. Dessutom hade mormor tydeligen ngn dunderkur mot halsont och jag har tagit två doser av den idag. Så, förhoppningsvis mår jag bättre snart. Dock blev det ju inget Stockholm såklart. Jag hoppas att jag är så frisk att jag kan gå till skolan på måndag... Jobbigt att missa en massa (haha, missa en massa) såhär i början.

En orange plaststol någon?

Publicerad 2008-08-22 08:55:10 i Sakerna

Sitter och roar mig lite innan jag och mor åker in till staden. Hon ska slita på Kupan och jag ska ha Naturkunskap, bl a. Inte så sugen på att slå mig ner i de salarna igen, äckliga orange plaststolar och allmän 70-talskänsla. Alla andra salar i skolan är okej (förutom diverse vindar) men av någon anledning har naturkunskapssalarna undgått 2000-talet och lever kvar på 70-talet. Usch, usch.

Men sedan väntar ju en hel del annat också och lyckas jag bara genomlida (och överleva) promenaden i C-huset ska jag gå till Ellen, pusta ut och sedan ska vi mysa som bara den!

Snörvel

Publicerad 2008-08-21 19:49:24 i Sakerna

Sitter här och hostar och hostar. Riktigt odentligt sjuk är jag faktiskt. Så typiskt att det kommer precis när skolan börjar. Jag känner absolut inte för att tillbringa lektionerna med att snora. Men det får jag nog stå ut med i ett par dagar. Hoppas bara att det går över ganska snart. Tyvärr kan jag inte ta det lugnt alls för tillfället. Helgen är uppbokad, veckan därefter drar allt igång. Och då menar jag allt. Skolan börjar på riktigt, körskolan drar igång och flöten börjar göra sig påmind.

Men nu ska jag kurera mig med te med massor av honung i!

Första dagen på sista året

Publicerad 2008-08-21 15:06:51 i Sakerna

Första skoldagen drog igång efter lunch. Innan var det bara allmänt dravel om elevambassadörer, scheman, busskort och allt sådant där. Efter lunch började vi med projektarbetet igen. Det eviga projektarbetet. Tar aldrig slut. Men vi ska nog ta oss igenom det också. Vi vet i alla fall precis vad vi ska börja med och sedan kommer väl allting annat allt eftersom.

Imorgon drar det igång på riktigt med schemat. Jag ska ha min första lektion i hälsopedagogik, alla de lektionerna kommer att ligga i C-huset. Uh, där går alla fordonspojkar, byggare och liknande människor. Plus omvårdnad och bf som inte gör så mycket ont. Hursomhelt, imorgon eftermiddag ska jag gå genom hela C-huset till min lektionssal osm jag itne vet exakt vart den ligger men troligen så ligger den bland bf:s lokaler. Jag hoppas att jag ska överleva det gatloppet och förhoppningsvis hittar jag någon annan A-husare att dela plågan med...

Men, nu ska jag hitta på ngt nyttigare!

Vem vill ha ett år kvar?

Publicerad 2008-08-19 21:55:03 i Sakerna

Tyskland var härligt! Hur kan det bli annat med två flickor på 1.5 och 3 år i hasorna samt den underbara naturen vid Rehn (det är rätt häftigt att promenera omkring bland vinrankor) och världens mysigaste tyska städer. Det finns ju inte en mysig stad utan det finns typ massa. Jag kan räkna upp tre som jag besökte i alla fall. Bäst var Heidelberg. Dit ska jag åka på julmarknad, någon gång. Antagligen inte i en alltför snar framtid. Men jaja, jag kan vänta.

Bodde hos min mammas kusin och hennes familj. Hon är en helt underbar mäniska som vägrar att se negativt på livet och kan vända allt till något positivt. Ett litet lyckopiller helt enkelt. Hennes två döttrar är såklart härliga (det är väl alla barn) men jag får ju erkänna att vissa stunder var jag ganska trött på dem. De stunderna gick dock över ganska fort.

Annars är det rätt halvdant för tillfället. Lite kalvkrasslig och går på alvedon och ipren för att palla med dagen och hade gärna haft en extra vecka sommarlov. På torsdag drar det igång igen... Men det är ett år kvar, nu gör vi det här och så är det gjort sen!

Nu ska jag sova. Är sjuuukt trött!

Mot Tyskland, igen!

Publicerad 2008-08-09 16:03:05 i Sakerna

Imorgon åker jag till Tyskland. Jag reser och far som aldrig förr det här året. Men den här resan är annorlunda. Ingen supresa med skolan här inte!

Jag ska åka till min mammas kusin (eller min morfars syskonbarn om man så vill). Hon bor i Kronberg utanför Frankfurt. Ska bli riktigt roligt att åka dit, träffa hennes man och hennes två mycket söta döttrar. Vi ska bl a gå runt i Frankfurt (såklart) kolla in floden Rehn och så ska jag få vara med på tyskt barnkalas. Känner på mig att barnkalset kommer att bli det absolut roligaste!

Så äre me´t!

Ett år går så fort

Publicerad 2008-08-06 15:15:45 i Sakerna

Det känns som om allting snurrar väldigt fort nu. F ast det gör det inte, det är sommar, vädret är halvdant och jag har sommarlov i två veckor till. Det som snurrar är Piña Palmera. Jag har mejlat ungefärligt datum för när jag vill åka. Och paniken kommer ibland. Men den går fort över och jag tänker på allt det roliga istället för att det sjukt läskiga (ormar). Men läskigt är det, jag mejlar på spanska och svenska med tre olika personer och de frågar det och det och ber om det och det. Och ett år går så fort. Och paniken växer och krymper och växer och krymper.

Oilily

Publicerad 2008-08-01 20:53:09 i Sakerna

Jag har köpt världens underbaraste väska idag, med tillhörande plånbok och sminknecessär. Jag såg den först igår när jag och mamma var i stan en sväng. Men den kostade 1000 kronor och jag var lite snål så jag köpte den inte då. Men idag åkte vi tillbaka och så var den nersatt till halva priset och det var plånboken och necessären också. Så jag köpte alltihop för 800 spänn. Jag är mycket nöjd får jag ju säga. Nu har jag ställt väskan högst upp på bokhyllan så jag ska kunna njuta ordentligt =)

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela