Sara

Blåsdag idag

Publicerad 2008-04-29 20:33:13 i Sakerna

Solen skiner och det är varmt, tyvärr blåser det så mycket att man inte riktigt kan njuta fullt ut. I alla fall inte om man är utomhus. Men inomhus är det underbart att sitta och titta på gräset och blommorna!

Det har annars varit en bra dag idag. En lagom slapp dag, missade bl a idrotten eftersom vår lärare blandade hop sig lite och så hade vi ingen geografi sista lektionen eftersom vår lärare är bortrest. Mamma hämtade mig och så åkte vi hem och jag skalade potatis till imorgon och så åkte vi till sta´n och handlade och sedan gjorde jag cheesecake, den ser god ut i formen, frågan är ju hur den blir när man tar ut den, den kanske säckar ihop totalt. Hoppas inte det... Den ska ätas imorgon när det kommer hit ett gäng och firar Valborg, vi ska mysa i uterummet och grilla. Det blir nog bra hoppas jag!

Men nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag lägger mig. Ska lägga mig tidigt eftersom det blir en lång dag imorgon. Trots sovmorgon!

Fina saker

Publicerad 2008-04-28 20:01:21 i Sakerna

Det var en jobbig skoldag idag. Det började med engelsk nationell uppsats och det gick väl sådär. Kunde ha gått bättre. Men jag har aldrig varit nöjd med en uppsats i hela mitt liv så jag ska inte börja oroa mig för mycket. Efter uppsatsen var jag jättetrött (ännu tröttare än innan) och hela skolan luktade kemikalier (typ målarfärg) det var lite påfrestande och jag fick huvudvärk och mådde inte alls bra. Så det blev inget gym för mig efter spanskan, jag gick hem till mormor och morfar och läste Hemmets journal istället. Det var det enda som fanns att tillgå (utom FT och den går fort att bläddra igenom). Men sedan blev det bättre när jag kommit hem och fått i mig lite fika. Jag satte mig och pysslade lite, gjorde bl a en tändstickask till mitt rum eftersom det är en julgran på den gamla. Nu gjorde jag en ny fin istället som känns lite mer somrig!

image52

Nejdå, jag tycker inte alls om turkost och rött, hur kan ni tro det?

Nu är det söndagkväll

Publicerad 2008-04-27 20:37:21 i Sakerna

Är en gnutta trött efter festen i fredags och lägret lördag-söndag. Det blev ju lite för lite sömn mellan det att jag kom hem från stan och det att jag skulle ut till Tveten. Och den sömnen har jag ju inte tagit igen efter det kan jag ju säga. Men det ska jag snart göra. Så snart jag ätit en chokladmuffins, druckit en kopp té och läst lite så ska jag packa, plocka ihop kläder och sedan lägga mig i min egen alldeles underbara säng. Just nu är mitt rum dessutom lite extra underbart eftersom det är alldeles nystädat och fixat. Bytte ut mina mörka gardiner mot nya ljusa och bytt eut mörka kudda rmot turkosa fina. Skönt att få bort allt vinrött och guld som var förut. Nu är det turkost, vitt, och rött. Härligt värre!

Men, som sagt. mot chokladmuffinsen!

Gul sol + naglar

Publicerad 2008-04-24 20:04:53 i Sakerna

Har precis målat naglarna gula. Det ser lite konstigt ut nu men jag tror att man vänjer sig efter tag. Och hursomhelst kommer det att bli sjukt snyggt till min partyoutfit till imorgon. Sådetså!

Annars har det varit helt underbart idag. Förutom lite stressande när jag upptäckte att jag missat bussen vid medborgarhuset och därför fick skynda till gymnasiet för att hinna med den där. Och det lyckades jag med och fick svettas lite på köpet. Som om jag inte redan gjort det på gymmet =P

Det var jättemysigt på gruppen idag, vi var ute och lekte i sanden, gungade på gungbrädan och spelade kubb. Jag försökte även hoppa hopprep men hade för kort klänning för det. Den visade lite mindre vackra saker =P Jag och Ellen pratade en massa och det var jätteskönt! Som vanligt =)

Nu ska jag fortsätta att lyssna på Westlife och sjunga (jag erkänner, det blir en gnutta falskt emellanåt).

Vårigt

Publicerad 2008-04-22 17:25:58 i Sakerna

Det är soligt och vårigt och allmänt underbart ute! Så underbart att vi har premiärsuttit i uterummet för iår. Visserligen satt jag ute för någon vecka sen men då var det kallt och jag var tvungen att ha både värmeelement och filt för att överleva. Nu hade jag inte ens skor på mig, det ni!

Tråkigt att sitta instängd i skolan när solen skiner men trots det en ganska bra dag. Inte ens idrotten var alltför hemsk. Jag och Sofie gick runt och frös och slapp därmed klätterväggen och basketen eller vad de andra nu höll på med.

Grodan Boll

Publicerad 2008-04-21 15:04:24 i Sakerna

Hade fyra underbara dagar i Danmark. Det var varmt, solen sken och på vår uteplats var det lä så att man kunde sitta ute och läsa i t-shirt utan att frysa det minsta. På grund av detta gjorde vi inte särskilt mycket på dagarna. Vi var uppe i Skagen naturligtvis och shoppade litegrann. Jag köpte inte mkt, solglasögon (äntligen, det var efterlängtat) och en underbar spargris i form av en groda. Hur söt som helst, jag kunde inte motstå! Titta bara!

image50

Repetition

Publicerad 2008-04-15 17:42:03 i Sakerna

Fötterna värker och benen känns tunga. Jobbig dag på secenen idag. Men roligt, roligt var det och kul att se att allting sitter, nästan i alla fall. Lite klink på pianot ska det nog bli ikväll tror jag för det var några stämmor som inte riktigt satt. Det är ju svårt när man bara ska köra med ett "ooh". Det är lätt att man tappar bort sig då. Tur att man itne är själv så att man har några stycken att luta sig mot!

Grattis till Carro också, körkotet är bärgat, kan det bli bättre!

Och nu ska jag vila, vila, vila. Och njuta av tanken på Tyskland i sommar, om det nu blir av, hoppas, hoppas!

Måndagmorgon hela dagen

Publicerad 2008-04-14 16:34:23 i Sakerna

Den här dagen har inte varit särskilt rolig. I alla fall inte fram tills dess att Ellen lyste upp den. Vi hade tänkt att ta en promenad men istället för det satte vi oss på Lilla Blå och fikade eftersom det verkade som om det skulle bli regn. Och det blev det också så vi tog ett klokt beslut.

Annars har dagen varit onödig. Jag hade tre lektioner i skolan och en håltimma. På håltimman gick jag hem till mormor och morfar och pluggade lite och åt eftersom jag inte hade ngt lunchsällskap i skolan och dessutom var det ingen höjdare till mat. Pasta Carina är inte min melodi, har aldrig varit och lär inte bli det heller. Så, det blev inte så mkt skola för mig idag. Men som sagt, Ellen gjorde min dag och snart ska jag åka till Floby för att filma med tonåringarna. Det blir bra det!

Uppladdning

Publicerad 2008-04-13 11:21:00 i Sakerna

Sitter och njuter av att solen skiner utanför och laddar inför konserten på onsdag. Det börjar dra ihop sig nu. Först heldagsrep på tisdag och sedan genrep, skolkonserter och konsert för allmänheten på onsdag. Och man kan faktiskt inte undgå att se fram emot det, det är alltid häftigt att sjunga tillsammans med 128 andra personer. Dessutom så tror jag att hela idén med Christofer Hiding inte var så dålig trots allt. Nu när man hört låtarna nga ggr börjar man inse att de faktiskt är riktigt bra! Så jag tror att konserten blir bra i slutändan. Med lite svettande på tisdag så löser det sig nog.

Och solen skiner

Publicerad 2008-04-11 09:25:13 i Sakerna

Igår satt jag i uterummet för första ggn iår. Med en filt, schal och värmeelement satt jag där och läste. Och det var i så jättekallt. Lite kyligt men jag satt där i en och en halv timma i alla fall. Kanske främst för att jag inte vill lämna den underbara boken (Leviatan - Paul Auster). Riktigt, riktigt bra.

Om 35 minuter är det körövning inför konserten nästa vecka. Det är första ggn som jag sjunger låtarna tillsammans med hela skolkören, det ska bli spännande! Det är alltid väldigt roligt att repa allihopa. Dessutom ska vi se om rörelserna sitter. Det kan bli en upplevelse =)

Specialaren

Publicerad 2008-04-09 20:35:48 i Sakerna

Sitter och onyttigar mig lite och smäcker i mig "Victors special" som består av glass, bär, banan och choklad ihopmixat. Det är riktigt gott och min älskade bror ger mig alltid lite när han gör det, han är en söting den =)

Och det braiga är att idag kan jag äta med gott samvete (nästan) eftersom jag har pluggat sjukt mycket matte idag. Har gjort alla repetitionsuppgifter 2 ggr och har klarat de flesta. Så nu skiter jag faktiskt i det här. Fram tills på fredag då provet är. Orkar inte engagera mig mer utan min peppdrottning till mattelärare. Hon är sjukskriven just nu eftersom hon har fått en fraktur på en ryggkota, stackare!

Dessutom har jag promenixat med IdaPida idag. Det var skönt att träffa henne och prata igen! Vi bestämde att vi ska ses på lördag och laga mat, kolla på film och självkalrt även Körslaget, det programmet är riktigt bra får jag ju säga! Det blir mys på lördag!

Bibliotek

Publicerad 2008-04-08 18:31:18 i Sakerna

Jag och min mor har varit på biblioteket. Både hon och jag kände att vi behövde lite att förströ oss med i Danmark nästa vecka. 3 böcker bidde det för min del men ingen av de författare jag nämnde igår, som det brukar vara =) Men det jag kom hem med duger nog, det verkar lovande! Så efter maten tänkte jag slå mig ner i min fåtölj och läsa. Numera finns det ju inget Gossip Girl att roa sig med på tisdagarna. Saknar det en gnutta och är sur på mig själv för att jag missade sista avsnittet. Ska kolla in det så snart som möjligt, när jag orkar ladda hem det, det tar ju en stund med vårt "underbara" bredband.

Men, mot bloggarna, sedan mat =)

Bokhora

Publicerad 2008-04-07 21:00:13 i Sakerna

Bokhora är mitt liv. Den bloggen är underbar. Jag kan sitta där länge och läsa, läsa, läsa. Sucka över att jag inte hinner och skriva upp långa att läsa-listor med författare som verkar intressanta. Just nu är det 20 författare på listan. Plus minus ett par stycken. Nästa författare som jag tänkte pricka av är Joan Didion tror jag, eller Gunnar Ardelius kanske. Det tål att tänkas på...

                                Omslagsbild: ISBN 9789173891868, Lagt kort                                    .vs.                                      Omslagsbild: ISBN 9789129668032, Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

Popcorn

Publicerad 2008-04-07 20:17:18 i Sakerna

Mina hetingar till bröder sitter framför hockeyn och äter popcorn. De är söta de där två, fattas bara två ölburkar så vore bilden perfekt. Dock är de alldeles för små för att dricka öl än, som tur är. Jag vill ha kvar mina småbröder ett tag till.

Har precis ätit lite efter att ha varit hos tonåringarna. Det var lika mysigt som vanligt. Idag kollade vi på film (Gustaf 2) och åt popcorn och chokladpudding. Alltid lika härligt att träffa de små liven, de är alltid lika glada!

Annars inget nytt under solen idag. Egen drickyoghurt är det mest spännande som hänt, mixa banan, yoghurt och vatten. Helt okej faktiskt, inte alls äckligt.

Söndagsångest

Publicerad 2008-04-06 18:41:35 i Sakerna

Vill inte gå till skolan imorgon. Är inte motiverad för fem öre. Inte ens för tre... Som tur är har jag inga prov eller liknande imorgon, på tisdag har jag dock redovisning på engelskan. På en bok jag läste för ganska läge sedan. Jag minns inte ngnting så det lär bli en ganska intressant redovisning. Men det löser sig nog. Det brukar det göra. Och annars får jag skylla på att jag inte fick tillräckligt med tid att förbereda mig eftersom jag fick reda på det heal i fredags. Härligt med framförhållning!

Berlin!

Publicerad 2008-04-05 10:46:36 i Sakerna

Hemma från Berlin nu då! Och har varit det ett tag också. Det har varit väldigt, väldigt roligt även om energinivån låg ganska lågt igår. Det blev inte jättemycket sömn natten mellan onsdag och torsdag och hela torsdagen satt jag i en buss och jag är dålig på att sova i bussar så det blev inte så mkt sömn då heller. Hemma ganska sent, i säng ännu senare och skola igår. Som tur var hade jag sovmorgon till 10, annars hade det varit riktigt segt. Hursomhelst hade i det riktigt bra i Berlin, det är en härlig stad och vi bodde mitt i centrum. Shopping, stadsrundtur, lite nattliv och koncentrationsläger hann vi med. Starkt jobbat på två hela dagar  + en kväll får jag ju säga att jag tycker. Idag ska det slappas järnet, och imorgon också faktiskt, tro det eller ej.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela