Sara

Sökes: Baldejt

Publicerad 2008-12-30 17:00:38 i Sakerna

Ringde precis en stackars potentiell baldejt (han skulle fundera på det) och stackaren lät väldigt chockad och oförstående vilket jag har full förståelse för. Det känns ju lite knepigt att ringa ngn som man inte pratat med sedan högstadiet men det är ju brist på kavaljerer så man får leta ordentligt efter ngn och ringa alla möjliga man kommer på.

Nu ska jag i alla fall sticka lite innan det är dags för matlagning. Lovade min kära mor att jag skulle laga lasagne, det tar ju sin lilla tid.


Materialet till en pippitröja.

Dagsrapport

Publicerad 2008-12-30 13:03:52 i Sakerna

Har hunnit med ett besök på gymmet hittills och ska snart åka tillbaka till stora staden Falköping igen med en sockerkaka (som jag ska baka först) till min morfar för att han kom med nyckeln när jag och mamma lyckades låsa in bilnycklarna i bilen igår när vi var i Lidköping. Jag ska in en sväng på InterSport och köpa löparskor också samt gå till stickaffären. Tänkte sticka en pippitröja till mig själv att mysa i.

"Sara skrattar så hon gråter!"

Publicerad 2008-12-29 11:57:14 i Sakerna

Har precis gått upp. Det blev sent igår, halv tre var jag i sängen, men vi hade väldigt roligt. Pratade om allt mellan himmel och jord ("ingen svamp här inte") och skrattade. Vi träffas alltför sällan egentligen. Fast egentligen kanske det är bra eftersom det inte blir lika roligt de gånger man träffas då. Hursomhelst var det en höjdarkväll! Tack för den =) Tyvärr lyckades jag ju glömma kameran hemma men jag får väl tigga bilder av ngn så småningom.

Resten av dagen blir det övningskörning i Lidköping, ser inte fram emot det ett dugg men jag får väl bita ihop. Mantrat är "snart, snart, snart".

I baktagen (som mor min skulle säga)

Publicerad 2008-12-28 17:56:03 i Sakerna

Under skogspromenaden fick jag en plötslig lust att baka, antagligen berodde det på kylan och tanken på varm äpplekaka med vaniljsås och en kopp the var väldigt lockande. Dock har det varit så mycket ätande nu och frysen är full av godis och kakor så min familj behöver inte mer sötsaker. Mamma kläckte dock idén att jag skulle baka och ta med mig till tjejkvällen. Så det blev muffins. Kaffe, choklad och hasselnötter. Har inte smakat det färdiga resultatet men smeten och glasyren är god så det är nog väldigt gott!


Mitt bidrag till tjejkvällen.

Direkt från skogen

Publicerad 2008-12-28 12:18:29 i Sakerna

Kom precis hem från en skön men kall skogspromenad med hela familjen utom store lillebror. Det var jätteskönt att gå där, det är alldeles tyst (förutom lillebrors eviga prat) och lugnt och ingenting som stör. solen sken in mellan träden ibland, det var lite rimfrost och allmänt vackert. Lillebror var väldigt fascinerad av isen och försökte slå hål på den, det var tydligen väldigt spännande.

Idag ska jag ägna mig åt att baka, kolla folkhögskolor och ikväll blir det tjejkväll hos Linnéa.

Och mina linser skaver

Publicerad 2008-12-27 21:53:47 i Sakerna

"Allt" är en knepig bok. Jag tycker inte om den, samtidigt kan jag inte sluta läsa och jag vill absolut veta hur det slutar. För jag har ingen aning. Det finns ju ingen intrig att tala om heller. Det bara rullar på och jag hänger med fast egentligen inte.

Och så kom jag att tänka på att nyår är en väldigt öppen historia. För jag har ingen aning om vad jag skall göra. Men jag lär ju spendera kvällen/natten med Ellen. Det brukar bli så.

Böcker, böcker, böcker

Publicerad 2008-12-27 18:37:06 i Sakerna

Nu ska jag återgå till min bok, som jag är lite tveksam till såhär i början. Jag har svårt för böcker som "Allt". Jag kan inte riktigt beskriva hur de är eller sätta fingret på varför jag inte gillar dem. Men eftersom jag är den jag är tänker jag läsa ut den och sedan ta itu med Stephanie Meyers, det ser jag fram emot.


Julklappsböcker... De två översta är skönlitterära, resten är ätbara.

Årets julklapp var förresten en bok för min del. Större delen var dock kok-/bakböcker. Jag fick även en bakbok i födelsedagspresent. Har ingen aning om vad denna plötsliga hysteri kan bero på. Men glad blev jag, sådana böcker hade jag ändå behövt köpa/önska mig så småningom. Nu har jag bara den überstora boken som heter ngt i stil med "Stora boken om matlagning" kvar (den där som finns i varenda svenskt hushåll i olika versioner ni vet, däri står allt!), sedan kan jag flytta hemifrån!

Jag önskar mig...

Publicerad 2008-12-27 18:17:19 i Sakerna

Den här underbara saken (som är till förmån för Tredje världen) står på min önskelista. Dock funderar jag på om jag inte ska slå till på den själv eftersom det dröjer tills Studenten innan jag får presenter igen. Kan ju spendera lite julklappspengar på den och säga att det är en present.


Bild från Pandora.

Grattis till mig =)

Publicerad 2008-12-27 17:12:02 i Sakerna

18 år idag =) Dock inte särskilt speciell dag just idag eftersom jag varken ska ut på krogen eller köra upp. Det är ju det som är grejen med att fylla 18, och att man får bestämma själv över alla pengar och grejs. Men det känns inte så speciellt, bara lite jobbigt. Litegrann.

I alla fall så var mor- och farföräldrarna här idag och imorse pratade mamma och pappa nostalgiskt om hur liten jag var och att de inte visste hur de skulle hålla mig. Dock måste de ha kommit på ett bra sätt till sist =)

Färdigpluggat för en vecka

Publicerad 2008-12-22 15:17:25 i Sakerna

Psykologin är klar =) Det gick rätt fort när man väl kom igång och jag lyckades få med vartenda psykologiskt perspektiv vi pratat om utom möjligtvis socialpsykologin. Eller jo, när jag tänker efter fick jag in den också. Konformitet är väl ett socialpsykologiskt begrepp om jag inte minns fel. Sådär, nu har jag inte planerat in något plugg förrän den 29 december (jaa, jag har planerat in det, skulle aldrig ta mig i kragen och göra det annars) då är det engelska som gäller innan körkortsteorin tar vid.

Nu ska jag fortsätta med den rackarns Linda Howard-boken.

Bara litegrann, sedan ska jag...

Publicerad 2008-12-22 13:04:42 i Sakerna

Det är rasande kallt här och egentligen är det ganska väntat för även om det inte är kallt ute blåser det mycket och då brukar vårt hus vara svinkallt. Men jag har tänt ljus och ska snart ta tag i pyskologin, snart...

Planering, planering

Publicerad 2008-12-21 21:05:46 i Sakerna

Nepp, nu ska jag återgå till min Linda Howard som inte är det bästa jag läst (långt ifrån) men inte det sämsta heller. Imorgon blir det gymmet och sedan psykologi. Vi ska analysera en film och jag tycker att det är lika bra att ha det gjort. Så slipper det hänga över mig över jul. Det räcker med körkortet. Har visserligen lite engelska att göra också men det tänker jag inte göra förrän efter jag fyllt år. Det är inte så krävande som psykologin, det suger musten ur mig bara jag tänker på den...

Rätt så misslyckat (fast jag är glad i alla fall)

Publicerad 2008-12-21 20:42:49 i Sakerna

Idag gick jag upp väldigt tidigt, för att vara jullov i alla fall. Klockan 06.30 ringde klockan och 06.40 var jag ur sängen. Jag skulle hämtas lite innan 8 av kantorn för att åka ut till Hällestad och spela flöjt. Det gick pissigt (fast mamma säger att det lät bra) och jag skyller på den tidiga morgonen. Fast det var nog egentligen inte tiden det var fel på utan mig...

Sedan har jag och lille lillebror gjort julgodis. Det blidde misslyckat men gott, perfekt och så en sort som jag är lite osäker på. Få se om den skärper till sig (=stelnar) över natten...

Angående avsaknaden på snö

Publicerad 2008-12-20 09:59:39 i Sakerna

Julkänslan är rätt långt bort om man tittar ut, det är grönt och lerigt med en väldigt grå himmel samt ganska många regndroppar. Å andra sidan var det ganska väntat. Jag har nog aldrig upplevt en vit jul, jag minns i alla fall inte någon, däremot har det blivit några vita födelsedagar.

 Det blir i alla fall väldigt mycket inomhus idag. Det blir nog gymmet en sväng och jag har en flöjt som ska spelas på, en bolero att fästa trådar i och har jag tur blir det lite julgodisbak också =)

Småstadsbiblo

Publicerad 2008-12-18 21:45:10 i Sakerna

Idag läste jag också en väldigt fin bok. En Rosamunde Pilcher, på engelska. Förut har jag bara läst henne på svenska och det var en helt annan känsla att läsa på engelska. Dock varken bättre eller sämre, bara annorlunda. Jag gillar att läsa på engelska, tyvärr är biblioteket i stan oerhört dåligt utrustat med engelskspråkiga böcker, det finns fler på gymnasiets bibliotek än på huvudbiblioteket. Det är rätt illa tycker jag. Det är allmänt ganska trist utbud på biblioteket. Inget oväntat eller annorlunda. Å andra sidan kan man inte förvänta sig alltför mycket av lilla Falköping.

Sommarlängtan

Publicerad 2008-12-17 19:47:33 i Sakerna

Just nu försöker jag planera mitt liv så att det ska innehålla så lite dötid som möjligt. Inte alltid det lättaste med tanke på att håltimmarna förökar sig men läxor och prov lyser med sin frånvaro, vilket i och för sig inte är ngt att klaga allt för mycket över. Dock, jag fyller ut dötiden annars inser jag hur galet trött jag är och orkar ingenting.

Men jag läser i alla fall en väldigt, väldigt fin bok just nu och Sofie ska få läsa den efter mig men jag tror inte att hon tycker om den lika mycket. Den handlar om sommaren och havet och sjuka hjärtan och fula klänningar. Det kan inte bli bättre.

Positiva saker

Publicerad 2008-12-15 21:09:07 i Sakerna

Idag känns det som om jag gjort tusen saker och varit på minst lika många ställen. Under dagen har jag åkt fram och tillbaka mellan hemma, skolan, mormor & morfar och Floby. Vet knappt vart jag har mig själv längre. Dock vet jag i alla fall att jag, rent fysiskt, befinner mig i min säng, det är ju i alla fall positivt. Hursomhelst var dagens bästa upplevelse promenaden till och från F-huset med Maria först och sedan Sofie. Hela dagen avhandlades på sisådär tre minuter, mkt bra gjort av oss! Dessutom var Björn lika glad som alltid på adventskonsertövningen i Kyrkans Hus. Har nog aldrig sett honom ledsen tror jag och då har jag känt honom länge, länge.

Nu blir det mycket sova på för få timmar.

Lusse -08

Publicerad 2008-12-13 13:52:08 i Sakerna

Igår var jag väldigt trött men det var det verkligen värt. Vi hade galet roligt, faktiskt blev det mycket bättre än förväntat. För en gångs skull klarade Sp06a av att vara kompisar för 14 timmar, helt otroligt! Förfesten var bra, Ålle var nästan bättre och Ållympiaden var skitkul. Tyvärr förlorade vi mot naturvetarna (av alla människor! hade varit bättre om det varit mot ip eller ngt annat c-husprogram som man inte se så ofta) i finalen. Men vi har en bortförklaring, vår domare var mycket hårdare än deras, så det så!

Hursomhelst, vi har haft roligt, det är huvudsaken och vår dans ägde alla andras mesiga hejaramsor!



Livet var en fest för en kväll =)

Laddad

Publicerad 2008-12-11 18:38:43 i Sakerna

Idag är den stora dagen =) Som vi har väntat hela skolveckan, känns nästan konstigt att det är slut på väntandet nu. Det ska i alla fall bli galet roligt. Jag blir hämtad vid åtta och ska snart börja ta på mig och sminka mig. Håret behöver ju inte fixas mer än lite flätor med fjädrar, det går fort. Och gör det inte det får tjejerna fläta om dem sen. Min dräkt ser ut ungefär som en säck med hål för huvud och armar med lite kantband här och var. Är nog inte snyggast och inte den som engagerat sig mest heller men det struntar jag i. Ikväll ska jag ha galet kul och glömma allt vad övningskörning och prov heter!

Ser för mycket framåt

Publicerad 2008-12-10 18:19:55 i Sakerna

Idag blev det till slut en rätt slapp dag. Skolan var slut fort och vi jobbade undan riktigt bra med projektarbetet. Sedan var det flöjtlektion och därefter körlektion. Det känns riktigt bra med körningen nu. Idag tittade jag dock för mycket framåt när jag backade. Så helgen skall tillbringas bakåtvänd i bilen tänkte jag. När jag väl hämtat med efter Ållympiaden. Imorgon är det LusseÅlle, gud så kul!

Ser framåt

Publicerad 2008-12-09 19:44:38 i Sakerna

Mitt liv består just nu av att äta lite, sova, plugga och prata om Ållympiaden. Det är just nu Ållympiaden som håller mig uppe och efter det vet jag att det bara är en vecka kvar till jullovet. Sedan är det tre veckors underbar vila, nästan. Jag har ju en kär slutuppgift i psyklogi också. Men det går nog bra bara jag kommer igång om jag känner mig själv rätt. Resten av tiden tänker jag ägna åt att äta Mozartkulor, pepparkakor och ris á la malta samt dricka massvis med glögg. En och annan promenad blir det nog också.

Segaste dagen

Publicerad 2008-12-08 20:30:56 i Sakerna

Det känds verkligen att det var måndag idag. Det var segt att gå upp och segt att gå ur bussen. För att inte tala om hur sega håltimmarna var. Mina måndagar är verkligen inget att jubla över. Börjar 8, slutar 3 och har tre lektioner. Låter som rena drömmen, eller hur?

I alla fall så smet jag från Hare Krishna-föreläsningen och tog den (någorlunda) tidiga bussen hem. Imorgon blir det senare hemkomst eftersom jag ska bowla med tonårstjejerna. Dock lär det bli galet kul så det är inte särskilt betungande.

Fel råd

Publicerad 2008-12-07 20:44:10 i Sakerna

Igår var jag galet stolt över mig själv när jag kom hem från Lidköping eftersom jag lyckats avhålla mgi ifrån att köpa en klänning trots att det fanns massa fina. Idag gick det inte riktigt lika bra trots att jag konsulterade mamma för att hon skulle säga "Men Sara, du BEHÖVER inga fler klänningar". Problemet var att hon inte gjorde det. Hon bara nickade och sa att "Den var jättefin, köp den". Så, nu har ytterligare en klänning sällat sig till samlingen i min garderob...

Och Ellen och jag planerar in shopping i januari eftersom främst hennes, men även min, vår är totalt katastrofal med massor av saker som händer samtidigt.

Panikshopping

Publicerad 2008-12-07 20:28:08 i Sakerna

Idag bidde det inte riktigt så slappt som det var tänkt för när jag kom ner till frukost sa mor min att det fanns planer på att åka till Skövde. Sagt och gjort. Hela familjen Göransson packade in sig i bilen och så körde vi i snigelfart till Skövde. Shoppingen gick rekordfort och så gick det lite fortare hem också, inga sniglar på vägen nämlich =)

Resten av dagen har jag sammanställt typ 40 enkäter i ett svep, pluggat tyska och spanska och kollat på Gossip Girl. Samt ätit godis. Nyttigt värre =)

Lördag i Lidköping

Publicerad 2008-12-06 20:00:04 i Sakerna

Jag och Ellen har haft en väldigt mysig dag idag. Vi var en sväng i Lidköping och shoppade. Det bidde lite julklappar och lite godis mest. Faktiskt inte mycket klädshopping alls. Mycket ovanligt när det gäller oss två. Men Ellen hade handlat igår och just nu vill jag bara köpa klänningar. Gudarna ska veta att det är det sista jag behöver. Min mamma suckar åt mig "Men Sara, inte en klänning TILL, du har ju redan massor!" Men de är ju så fina! Jag kan inte stå emot. Idag lyckades jag dock och kom bara hem med en röd kofta. Ett mycket bra köp, det höll mamma också med om =)

I alla fall, nu blir det glögg, en och annan pepparkaka och Stjärnor på is.

Gammal klass och gammal lärare

Publicerad 2008-12-06 19:35:18 i Sakerna

Gårdagkvällen var väldigt trevlig. Min gamla högstadieklass var och hälsade på vår dåvarande klassföreståndare. Det var jätteroligt att träffa henne och alla andra igen. Även om man träffar några stycken är det ungefär lika många som man aldrig pratar med. Vi gjorde som vi brukar göra när vi är hos henne. Åt pizza och spelade SingStar, ABBA-skivan var riktigt rolig. Den ska jag bannemig införskaffa efter jul när jag har pengar igen =) Vi kollade dessutom på en himmelens massa bilder från högstadiet. Man var väldigt liten i sjuan och hade väldigt konstig frisyr, hemska glasögon och galet fula byxor.


Här är vi både glada och ledsna på skolavslutningen i nian.

Nej, se det snöar!

Publicerad 2008-12-02 19:11:39 i Sakerna

Idag har det varit en lång dag. Det är mycket i skolan och pluggtimmarna är många. Det blir bara mer och mer dessutom, det tar aldrig slut. Fast det mesta är rätt okej, förutom naturkunskapsprovet, det är så fruktansvärt tungt. Det är svårt att hålla isär nervsystem, nervceller (neuroner), synapser, signalsubstanser, njurar och allt vad det är. Det snurrar litegrann i huvudet. Men det blir (precis som inför förra provet) lite panikplugg imorgon efter halkkörningen och förra provet gick bra så det gör nog det här också. Annars blir jag tjurig på mig själv.

Annars har jag slagit in årets andra julklapp idag och ätit lite mycket till kvällsmat och kört stenhårt på gymmet samt pulsat genom mycket snö tillsammans med min snögubbecykel och jullåtar.

Ingen dålig dag

Publicerad 2008-12-01 18:43:21 i Sakerna

Inställd religion idag och eftersom jag, Maria och Sofie är galet effektiva när vi väl kommer igång (11 (knapper), 23 (knapper), 17 (knapper), 51 (krafs)) så var vi klara med enkätsammanställningen ganska tidigt vilket gjorde att jag kom iväg till körskolan. Väl där betade jag av tre repetitionsfaser och gjorde ett par sluttest. Så nu ska jag boka  körprov, tjoho tjoho!

Annars har det varit naturkunskapsplugg, julsånger och doftljus idag. Det är ingen dålig dag även om naturkunskap är mindre roligt.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela