Sara

Slappardag

Publicerad 2008-05-26 19:25:47 i Sakerna

Idag har jag inte gjort många knop, för att citera mor min. Var i skolan från 08.00 till 10.05 och sedan var ja gpå gymmet en sväng, lånade några böcker på biblioteket, har packat alla kläder inför imorgon (bara tio kilo i resväskan än, jag klarar mig nog under gränsen!) och sedan dess har jag läst, läst, läst. Försökte ligga ute i solen ett tag men det gick inte så br eftersom solen gick i moln.

Men, nu är jag i alla fall klar inför Barcelona, nästan. Har ju en del packning kvar men ingenting som jag kan göra idag, det får vänta till imorgon. Nu ska jag bara fortsätta läsa och ladda inför NKP-tyska imorgon.

Gult och turkost

Publicerad 2008-05-25 19:42:48 i Sakerna

En sådan underbar dag. Det är sommar igen, har ju varit lite kallt ett tag nu. Men idag sken solen och det var solväder igen. Så jag tillbringade i alla fall några timmar i solstolen. Men det är ju en del annat att göra när det bara är två (2) dagar kvar till Barcelona. Lite tvätt, lite strykning och lite ingång av skor. Köpte underbara turkos skor igår när jag var i Gbg med Ida (förövrigt väldigt trevligt att träffa henne igen, vi hann även med att äta glass och strosa runt i de flesta affärerna). Så idag har jag varit snygg på fötterna i alla fall. Har piffat upp dem med gult nagellack för att riktigt lysa upp tillvaron (mamma storknade när hon såg det).

Avskavt gult nagellack

Publicerad 2008-05-23 19:48:09 i Löjliga listor

Fredag idag, en verkligt typisk fredag. Ingen orkade egentligen engagera sig på lektionerna och på latinet klistrade vi blommor och skrev namn på dem. På matten var det ännu mer oseriöst, om möjligt. Vi har vikarie för tillfället, en lärarstudent vid namn Olle. Han tillbringade lektionen med att prata om allt från hur det är att vara lärare till Melodifestivalen. Jag, Maria och Sofie försökte faktiskt jobb apå vår inlämning men det var en gnutta svårt med honom pratandes bredvid. Hursomhelst, inte mkt vettigt har blivit gjort idag, jag övertalade min mamma att köpa gardiner till Victor för 600 spänn och sedan dess har jag läst och ätit pizza, eftersom ingen orkade ställa sig och laga mat.

Lite sömnbrist

Publicerad 2008-05-22 09:01:51 i Löjliga listor

Det blev en lång dag igår. Efter Vivace åkte jag till Floby och sedan satt jag i Kyrkans Hus och åt pizza och pratade till kvart i elva. Katastrofsent. Huvudvärk över vänster öga och alldeles för mkt pizza i magen. Laddar för ESC ikväll. Nu ska jag ha NKP. Engelska, speaking.

Wish me luck!

Världens-bästa-allra-sista-sommarlov!

Publicerad 2008-05-21 17:11:42 i Sakerna

Dåliga saker är:

- att glömma High fidelity hemma och därmed inte ha ngt att läsa hos morföräldrarna.
- att Vivace inte börjar förrän klockan 18.00.
- att skolan nästan är slut och det inte finns ngt att göra på håltimmarna.
- att det är tio miljarder grejer utanför skolan som jag ska/bör/vill göra som jag inte pallar.
- att jag inte hoppar och studsar över att åka till Barcelona.
- att jag har massa saker att göra innan Barca.
- att det är körövning i massa timmar dagen efter att jag kommit hem från Barca.
- att jag har skoskav och inte kan gå i mina nya fina skor.
- att jag inte har några söta skor.
- att David är typ 12 mil bort.
- att det är 7 månader och 6 dagar tills jag fyller 18.
- att det är ännu längre tills jag tar körkort.

Bra saker är:

- att det är ledargrupp med pizza (troligen) ikväll, myyyys!
- att jag ska träffa Ida i Gbg på lördag!
- att det efter Gbg är dags för ESC hos Ellen med thaimat, mumma!
- att solen kommer att lysa i Barca = solbränna!
- att det är mindre än en månad kvar till sommarlov!

Så nu kör vi järnet och grejar all den här skiten så att sommarlovet blir bäst!

På morfars kontor

Publicerad 2008-05-21 16:48:56 i Löjliga listor

Just nu sitter jag omgiven av en massa mc-grejer. Ja, inte avgasrör, styren och tankar direkt men en massa pärmar som det står t ex "Spolplatta och bevattning" på, tidningar och pärmar med mc-papper och ett vackert litet kort på skitiga, riktiga män som ser glada ut i FMK-dräkt och solsken. Riktiga sötingar...

Hamburgare = Blandsmörgåsar?

Publicerad 2008-05-20 17:45:36 i Löjliga listor

Villket fult ord hamburgare är egentligen. Speciellt när det är någon som säger det lite extra fult. Hualigen, jag gillar´t inte. Dock är det inte helt fel att äta (så länge det inte är Donkens version), men varför måste det låta så äckligt, varför kan det inte låta godare? Kan ingen komma på ett lite glammigare ord än hamburgare? (Även om hamburgare inte är särskilt glammiga kan de väl i alla fall låte lite glammigare!) Blandsmörgås eller ngt, det är ju faktiskt massa saker i en hamburgare, alltså, en blandning... Njae, inget höjdarförslag kanske, men jag ska bannemig fundera ut ett bättre.

Hursomhelst, anledningen till detta inlägg är att jag ska steka hamburgare nu. Stekning är inte heller ngn glammig syssla men det är ju nödvändigt om man vill ha hamburgare. Dock ska jag nog hinna med att läsa ett kapitel i High Fidelity först. Riktigt bra bok det där, i alla fall det första kapitlet!

Kvällsmys

Publicerad 2008-05-20 16:56:57 i Löjliga listor

Åh underbara tisdag, det kändes visserligen hårt att gå upp imorse också men inte lika hårt som igår. Egentligen har dagen inte varit så underbar men jag har i alla fall inte något att göra ikväll så jag ska ligga i soffan och kolla in Gossip Girl och Melodifestivalen. Det blir bra det. Kommer att vara sjukt trött imorgon pga den sena timmen men det får man ta. Jag orkar inte bry mig längre. Är så trött att gå upp på morgonen och cykla till bussen. Men, snart sommarlov, knappt tre veckor kvar nu. Tjoho!

                                                    

Ingen groda mer =(

Publicerad 2008-05-19 17:38:17 i Löjliga listor

Förresten har jag ngt väldigt sorgligt att förtälja, min underbara groda som jag köpte när vi var i Danmark har gått sönder. Jag slog sönder den häromdagen när jag skulle ta lite pengar ur den till parkeringsavgift. Blev helt förtvivlad och kände nästan hur tårarna kom. Så mamma har lovat att köpa en ny sparbössa till mig. Dock måste jag ju hitta en lika fin först. Och det är inte lätt ska ni veta. Googlade efter sparbössar hela kvällen igår men hittade inte en enda som var riktigt fin. Så om någon hittar en söt en kan ni ju hojta till!

Inget sex på måndagar

Publicerad 2008-05-19 16:46:14 i Löjliga listor

Måndag idag, mycket måndag. Dagen började med att jag tänkte "Nej, jag vill inte!" när klockan ringer. Och det händer sällan att jag tänker så, oftast brukar jag tänka "Jaha, nu var det dags igen" men nu vill jag verkligen inte mer. Uh, är trött på skolan, trött på läxor, trött på grupper och flöjt på eftermiddagarna och vill INTE mer nu!

Dagen fortsatte inte mkt bättre eftersom jag kom på att jag dubbelbokat mig ikväll. Hade lite ångest över detta eftersom den ena grejen var en sådan som jag verkligen vill gå på och den andra en sådan som jag verkligen måste gå på. Men jag ringde i alla fall och avbokade den jag vile gå på. Så ikväll blir det ingen jätterolig aktivitet. Men den tar i alla fall inte så lång tid och efteråt ska jag dra på mysbyxorna och slänga mig i soffan med en bok.

Jag var lite olydig idag också eftersom jag inte gick på den obligatoriska föreläsningen om Klamydia som Carl-Einar Häckner höll i skolan. Men den började kvart i tre och jag slutade tjugo över tolv och kände int för att stanna kvar. Dessutom är inte Carl-Einar Häckner min favoritperson direkt. Snarare tvärtom...

Skoskav

Publicerad 2008-05-15 19:09:13 i Löjliga listor

Igår var det en riktig shoppingdag för min del, jag handlade en klänning, en kofta och ett par skor. Så idag har jag världens skoskav, grät nästan imorse för att jag var så trött på skor som gör ont och för att skoskavet gjorde så fruktansvärt ont. Men det blev bättre allteftersom. Dessutom kändes det som om mitt NKP som jag hade idag gick ganska bra och humöret blir ju inte sämre av det direkt. På gymmet fick jag cykla istället för att springa på löpbandet pga skoskavet så jag cyklade en mil och sedan åkte jag till lyckopillret Ellen i Floby. Så, trots skoskav, en ganska bra dag!

Kall vårdag

Publicerad 2008-05-13 18:11:41 i Löjliga listor

Det var kallt idag, tråkigt att det är dåligt väder när man väl har tid att sola. Förra veckan hade jag så mycket att göra så jag hann inte riktigt njuta. Men jag ska inte klaga. Det var skönt så länge det varade och sommaren lär ju bjuda på lite mer sol än så. Om det inte blir en sådan katastrofsommar som förra året. Men i vilket fall som helst är det sommar i Barcelona och nu är det bara två veckor kvar. Tjohoo!

Dagen i övrigt bestod av en enda lång väntan, först på latinprovet (som gick bra) och sedan på att få sluta. Efter skolan gick jag en sväng till biblioteket och sedan till centrum där jag kollade runt lite innan Sofie och Maria kom och vi fikade på Lilla Blå. Det var mysigt och skönt att träffas och prata utanför skolan.

Latin imorgon

Publicerad 2008-05-12 20:56:34 i Löjliga listor

Åhå, nu har mor min uppdaterat bredbandet, numera har vi en hastighet av 8MB/s. Gissa och vi är lyckliga. Det går fort som vinden här nu får jag ju lova att säga =)

Annars är det en halvvärd dag. Jag hade två lektioner idag. 08.00 - 10.05 och sedan hade jag kunnat sluta. Men jag har egentligen spanska på måndagar 11.35 så jag stannade ju kvar men det visade sig att jag inte behöver gå på spanskan eftersom jag redan är klar med det vi gör. Så jag är lite småputt men har egentligen ingen att vara putt på så jag orkar egentligen inte engagera mig i det. Jag får se sdet som så att jag fick en längre timma på gymmet och hann med att kolla in LIndex och Kappahl och konstatera att de inte har några solklänningar som jag är intresserad av, så det gick bra iaf när jag väl kommit över den första depressionen =)

Depression är för övrigt ett ord som kommer på latinet från ordet premere (pressus i pf.part.) som betyder trycka. De är ett prefix som betyder ned. Alltså betyder depression nedtryckt. Bara så ni vet =)

Mat, mat, mat

Publicerad 2008-05-11 18:01:35 i Löjliga listor

Lite tråkigt att solen försvann precis när gästerna gick. Jag kunde ju inte gärna lagt mig i bikini i uterummet när de var här. Och nu är det ju ingen idé längre. Men men, jag har i alla fall fått lite ränder efter igår och iförrgår =)

Var en sväng i kyrkan idag innan vi hade kalas eftersom det var familjegudstjänst. Jag, Tilda, Ellen och Lisa spelade en pjäs där vi var på stranden och pratade om ozonlagret. Det var tänkt att det skulle komma lite fler barn än det gjorde och att de skulle få komma med idéer om hur man kan förbättra miljön, tyvärr kom det inte jättemånga barn. men pensionärerna kunde de också! Duktiga mijötänkare där. Hursomhelst, en bra gudstjänst blev det och gott fika var det efteråt. Har inte gjort annat än ätit idag eftersom det ju var en del mat på kalaset också. Men en sväng till gymmet imorgon så löser det sig nog. Inhandlade nya, roliga träningslinnen igår så det blir extra roligt imorgon!

Runtomkring

Publicerad 2008-05-10 12:10:01 i Löjliga listor

Och solen skiner idag också, lite tråkigt att sitta inne alltså, egentligen borde man vara ut eoch njuta. men jag ska gå ut, dock inte riktigt än, det är ingen idé att bränna upp sig utan man får ta det lite lugnt i solen till att börja med. Men jag ska lägga mig i solen med en bok, så småningom.

Annars är det städning som gäller idag, och lite bak och lite dukning. Vi ska ha kalas för tre pojkar här imorgon och det är alltid skönt att förbereda så mycket som möjligt så blir det mindre att göra imorgon. Imorgon är det dessutom lite stressigt för min del eftersom jag ska vara i kyrkan på förmiddagen för en gudstjänst och sedan vara tillbaka här klockan tolv. Så jag får hoppas att moppen är på bra humör och gör som jag vill! Den tenderar ju annars att krångla när man absolut vill att den ska funka normalt.

Solen skiner och alla människor är glada

Publicerad 2008-05-09 14:35:55 i Löjliga listor

Sitter i skolan och väntar på att Linnéa ska ringa. Har fått lov att åka hem med henne och Charles. Skönt att slippa vänta på bussen och ännu skönare att slippa gå hem. Dessutom gör detta att jag kommer hem lite tidigare och detta innebär att jag ska lägga mig i trädgården och läsa lite, försöka få lite sol på mig och njuta av det underbara vädret! Det var så skönt att kunna gå ut på lunchen idag, vi satt på konstgräsplan och snackade skit och åt godis. Härligt! Sedan hade vi världens slappaste mattelektion. Hälften av tiden gick åt till demokratiska handuppråckningar och egentligen orkade ingen jobba. Inte ens Berit. Nu har jag precis haft svenskaprov. Och jag tror att det gick dugligt. Kändes okej i alla fall.

Grattis!

Publicerad 2008-05-07 18:49:36 i Sakerna

Maria, Victor och Samuel fyller år idag. 18, 15 och 12. Stora flickor och pojkar allihopa nu!

Jag och Sofie överraskade Maria med tårta och present efter skolan.  Vi gick upp till henne från Sofie och ni ska veta att det är en bit, speciellt i solsken. Det var väldigt varmt och inte en vindpust på Kapellsgatan (som är sjuuukt lång). Men det gick, svettiga var vi när vi kom fram men vi fick kramar och vatten och cheesecake så det löste sig. Och Maria blev jätteglad över att vi kom, hon hade inte anat någonting =) Vi hade lite problem med planeringen ett tag och fick smussla lite men vi lyckades hålla det hemligt. Det är ju annars svårt när man umgås så tätt ihop.

Nu ikväll blir det mera tårta, visserligen något så oproffsigt som färdigköpt på ica men vi ka ha riktigt kalas på söndagen för Victor, Erik och pappa så då blir det mera tårta. Den här veckan är inte särskilt bra för mitt midjemått. Men jag gick ju som sagt en bit idag och får köra hårt på gymmet imorgon så jag förbränner lite.

Plugghäst

Publicerad 2008-05-06 18:18:31 i Sakerna

Jag tillbringar dagarna med att plugga. Det känns i alla fall så. Härliga tider är det med latin, matte och svenska på gång. Dessutom en liten tyskaläxa som ligger och spökar. Men den har jag faktiskt skjutit upp tills imorgon, tro det eller ej.

Men som sagt, latin var det. Glosor, småord och grammatik. Grammatik en masse. Och det är inte riktigt min grej får jag ju erkänna, men bannemig om jag inte ska fixa till mit latinbetyg. Vad ARG jag kommer att vara på mig själv om jag inte lyckas med målet. Då kommer mina svarta ögon fram!

Men än så länge är jag ganska beskedlig och mycket trött. Grammatiken snurrar.

Allt och inget

Publicerad 2008-05-05 20:19:18 i Sakerna

Dåligt bloggande, jag vet. Sanningen är att jag inte suttit vid en dator sedan sist, när nu det var. Typ i onsdags eller ngt sånt tror jag. Men det har inte hänt ngt speciellt så ingen skada skedd! Jag har mest slappat, pluggat lite matte och gjort massa smycken. Mamma ska på hantverksmässa nästa helg så då ska hon får sälja lite. Jag har en del i gömmorna som jag vill bli av med, jag hinner ju inte använda allt!

Idag var det dags för skola igen. Inte jättekul att komma tillbaka, det är rätt ordentligt mycket saker som ska göras för tillfället och en del veliga lärare osm vägrar att vara som alla andra och struntar helt i att bestämma ett inlämningsdatum.

Men nu ska jag ta igen alla bloggar jag missat. Det lär ju vara en del.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela