Sara

Ljusparty

Publicerad 2007-11-29 14:40:48 i Sakerna

Ska på ljusparty med mamma hos en av henne skompisar ikväll. Har aldrig varit på det förut så det ska bli kul, att jag älskar ljus i alla de former är ju bara ett plus =) Då får jag dessutom använding för min nya, röda, fina plånbok som mormor och morfar köpte till mig är de var på Cypern. Trevligt trevligt =)

Mantra: Tänk positivt

Publicerad 2007-11-29 09:35:02 i Sakerna

Idag borde jag ha börjat för fem minuter sedan. Fast det gör jag ju självklart inte eftersom min latinlärare fortfarande är sjuk och det var bara en nia som ville ha information om språkprogrammet och den tog I & M hand om. Så jag gör ingenting. Fast kören börjar 10.05. Den ska jag ju gå på. Vi ska välja Lucia idag. Det ska bli kul att se vem det blir. Fast vi ska rösta fram en tjej. Och jag gillar inte riktigt det. Det känns lite lågstadie att göra det. Men men, det blir nog bra iaf. Nu ska vi försöka tänka positivt här =)

Arga jag

Publicerad 2007-11-27 15:55:35 i Sakerna

Jag har rotat fram alla julskivor vi har i huset och lagt in massa låtar på datorn inför bussresorna i jul. Tänker dock inte lägga in allt på mp3:n än. Det får bli på fredag tror jag. Annars hinner jag nog tröttna innan jul ^^

Har för övrigt haft en dålig dag i skolan idag också. Tre timmars hål och ca 2 h och 10 minuters lektion. Men men, jag ska genomlida den här karaktärsämnesveckan och sen ska jag bannemig klaga ordentligt. RIKTIGT ordentligt. Jag har nog hunnit bli ordentligt arg vid det laget så rektorerna lär ju får veta att de lever.

Pysseltorpet

Publicerad 2007-11-26 20:16:16 i Sakerna

Mamsen min är cool värre och har skaffta blogg =P

bloggen lägger hon upp sina kära kort som hon sitter och knåpar med. Dessutom hotade hon med att "jag kanske skriver ngt om er" när hon förevisade för mig och Victor förut. Stolt som en tupp är hon och hon går härhemma och mallar sig.

Karaktärsämnesvecka...

Publicerad 2007-11-26 14:32:27 i Sakerna

går ut på att ge de stackars niorna en chans att se hur det funkar på gymnasiet innan de ska välja. Förmodligen hjälps de inte ett dugg av det. Men gymnasiet får iaf ett speciellt schema och niorna går runt på de olika programmen.

Idag kom jag til skolan 08.40. Läraren jag skulle ha de tre första lektioenrna är sjuk och jag börjar alltså inte förrän 13.00. Då har jag matte i 40 minuter och sedan har jag minikort information om latin och språkinriktingne för två stackras nior som inte vet vart de ska ta vägen. Klockan två låter vi dem gå och det är 1 h och 20 minuter kvar tills min buss går.

Jag har inte haft ngn bra dag idag.

Kloriga jag

Publicerad 2007-11-22 17:48:11 i Sakerna

Är helt slut efter badet idag. Och klorig. Det är verkligen inte trevligt att bada i klor. Usch. Hade inte med mig ngt schampoo dit så håret är helt knäppt.

Men vi hade iaf kul och barnen hade nog också kul tror jag =) Fast jag tror att bussresn var det roligaste ^^ Vad 30 barn kan låta när de sitter i en buss. Det är helt otroligt hög ljudnivå... Men som sagt, roligt roligt =) Det var dessutom oerhört längesedan jag badade. Badade ju en gång i somras och så har jag väl badat ngn gång på gympan i skolan också. Fast det är ju inte riktigt samma sak. Idag kunde vi ju roa oss med att åka i strömmen och hoppa i vågorna. Men det bästa var nog bubbelpoolen. Skönt, skönt =)

Skavande linser

Publicerad 2007-11-21 21:36:36 i Sakerna

Har precis pratat med härliga Ellen. Hon har lovat att hämta mig imorgon och sedan ska vi göra en räd efter matsäck inne på Bilisten i Floby. Det var sjukt längesedan jag var inne på Bilisten kan jag ju säga. Kommer bli a lot of nostalgi där kan jag ju säga (nästan så att jag kommer att köpa en påse godis bara för att liksom).

Nope nu skaver linserna livet ur mig. alltså: Mot sängen!

Strukturerad (?)

Publicerad 2007-11-21 21:01:03 i Sakerna

Fick information om Engelska C idag. Och bannemig om jag inte ska ha ett CAE när jag går ur, det blir mkt engelska i trean, och tyska, och spanska. Schemläggarens kommentar idag när ajg bertätade för honom vilka individuella val som jag vill ha i trean: "Du var strukturerad." O ja, mkt, han skulle bara veta ^^

Well. Dagen avslutades iaf med först jullåtar på Vivace (fast idag lät det jävligt dåligt när vi spelade så mkt julstämning blev det inte) och sedan wrap på MIngus med Sofie och Maria, mysigt, mysigt =)

En bra dag allt som allt. Men nu är jag trött och ska snart dra mig mot sängen och vila ut inför badet imorgon.

Härliga morgon

Publicerad 2007-11-21 07:41:13 i Sakerna

Åhh, det var hårt att gå upp imorse, fram tills att jag kom på att det var sista morgonen jag behöver gå upp tidigt den här veckan. Imorgon är ju studiedag och då ska jag med kyrkan och bada i Jkp, vi åker inte förrän tio så då blir det lite sovmorgon iaf. Och på fredag har jag ju sovmoirgon. Härligt =)

Sara vara lycklig =)

Publicerad 2007-11-20 16:58:32 i Sakerna

Tjoho, vet ej vfr, men en mkt bra dag är det idag. Och det är ju bra, så då ska man inte klaga =P Jag tror att nga av komponenterna till att dagen är bra är:

 - Jag har fått reda på latinproven jag skrev förra veckan och antagligen blir det ett gött bra betyg i latin A =)

 - Vi kommer inte att ha idrott på tre veckor

 - Imorgon ska jag ut och äta med Sofie och Maria

 - Jag läser en sjukt bra bok för tillfället

 - Det är ju snart jul, om en månad och fyra dagar lite mer exakt.

 - Det är julmarknad på Dagsnäs i helgen och bannemig om jag inte ska försöka få med mig min pojkvän dit...

Knäääpigt

Publicerad 2007-11-18 19:51:40 i Sakerna

En helt sjuk helg har det varit. Jag har inte gjort ngt nyttigt alls. Eller jo, jag pluggade en och en halv timme idag. Det är det enda nyttiga jag gjort sedan jag satte mig på tåget i fredags... Knäppt och ett tag höll jag på att få panik på all meningslöshet. Fast såhär i efterhand har det varit ganska skönt iaf. Jag har ju slappmaraton ganska sällan annars och ngn gång måste ju jag okså få ha det... Fast jag har ju en gnutta dåligt samvete ^^

Frossfredag

Publicerad 2007-11-16 09:38:54 i Sakerna

Det bidde muffins igår. Goda blev de också =P

Så idag blir nog en så lagom nyttig dag. Det är "kladdweekend" i skolan vilket innebär att det blir kladdkaka till fredagsfikat och sedan lär det ju bli muffins när jag kommer hem. Vi köpte pepparkakor igår på julmarknaden och chansen att jag skulle smäcka i mig en eller två sådana är ju ganska stor. Plus den omtalade chokladen. Men, jag får väl unna mig att njuta. Det har ju varit en ganska hård vecka.

Julmarknad

Publicerad 2007-11-15 19:00:55 i Sakerna

Eftersom jag var hemma ganska tidigt idag åkte hela familjen - Victor på julmarknad i Hällekis. Det var väldigt mysigt. Vi fikade och kollade in i alla små mysiga stugor. Köpte inte så mkt men det bästa är ju egentligen att titta. Jag köpte dock lyxchoklad som var sjukt god. Får se om det är ngn kvar till David imorgon kväll. Risken finns att den är slut kan jag ju säga. Fast, å andra sidan, han gillar nog inte chokladen eftersom den är väldigt mörk. Då kan jag ju med gott samvete äta upp den själv =)

Laddar för utvecklingssamtal

Publicerad 2007-11-15 13:17:13 i Sakerna

Sitter och väntar på att min mor ska anlända för att hon ska bistå mig på utvecklingssamtal och 20 minuter. Lagom kuligt, hade hellre varit på Lucia-övning med kören... Men jag lär ju inte dö av det här och det brukar vara ganska skönt att ha de rackarns utveckligssamtalen gjorda.

Jag tänker iaf inte göra som min käre pojkvän och missa utvecklingssamtalet =P

Oförberett prov

Publicerad 2007-11-14 13:00:34 i Sakerna

Härligt värre att komma till latinet idag. Igår har vi slutprov och därför tänkte jag att det skulle vara en lagom slapp lektion idag. Men nähä. Oförberett prov, på engelska!

Men det gick nog ganska bra tror jag, en del grejer som jag var osäker på men det löste sig det med. Fick ta rast i tio minuter innan jag ska vara tillbaka på lektionen igen. Hoppas att det blir ngt slappt då iaf. Annars drar jag nog därifrån och pluggar på British History-provet som jag har efter den här lektionen. Det behövs nog repeteras en del årtal befarar jag.

Genom snön

Publicerad 2007-11-13 16:39:40 i Sakerna

Mina förebyggande åtgärder fungerade alldeles utmärkt och jag mår prima =) Kände mgi lite hängig på geografin det sista men det var inget som inte lite vatten kunde lösa. Sen hade jag inte tid att vara hängig eftersom jag skulle ta mig från bussen hem. Jag hade cykeln och hade ju kunnat cykla men vägen var inte plogad så jag ledde cykeln. Och det var välditg kallt ska ni veta. Det var nordan hela vägen och det sista var det lika med motvind. Men jag överlevde. Det var sjukt skönt att komma hem till the och mysbyxor sedan kan jag ju säga =)

Ikväll är det Ugly Betty som gäller. Och sedan dokumentären om Astrid Lindgren. Med en stor thekopp och en clementin blir det nog prima tror jag =)

Förebyggande åtgärder

Publicerad 2007-11-13 07:47:47 i Sakerna

Har bestämt mig för att inte bli sjuk idag.Har därför tagit på mig mkt skön och varm kofta + schal runt halsen. I skåpet har jag lagt en stor schal. Dessutom har jag bestämt mig för att börja släpa med mig min vattenflaska på alla lektioner. Kan tyckas en aning löjligt. Men med tanke på vad jag går i för skola och hur den ser ut så är det faktiskt ganska nödvändigt. Iaf för mig som inte tål dålig luft särskilt bra. Men nu ska jag nog överleva de ett och ett halvt åren jag har kvar här.

Bidde lite sjuk

Publicerad 2007-11-12 19:59:02 i Sakerna

Mådde så lagom bra i skolan idag. I början av dagen gick det bra men på håltimman klappade jag ihop totalt. Jag mådde illa och orkade inte alls koncentrera mig på att plugga. Men jag gick iaf och åt, då blev det bättre fast sedan blev det ännu värre på spanskan så jag slog en pling till min moder och bad henne hämta mig. Missade ingenting i skolan men det blev ingen träning och det lär det ju inte bli på torsdag heller men jag får väl överleva i allafall. Kanske drar jag en sväng på onsdag och i värsta fall får jag väl åka dit på fredagmorgon och svettas en sväng innan skolan... Men vi får se hur det blir med den saken. Kan ju vara skönt att få en träningsfri vecka också.

Vilse i skogen

Publicerad 2007-11-11 18:53:55 i Sakerna

Hela min familj gick på skogspromenad idag. Det var väldigt snöigt, mysigt och trevligt. Men, det fanns ett väldigt stort men, min käre far har en ganska bra orienteringsförmåga, för det mesta. Och just i skogen är det han som brukar hitta bäst. Det var ett tag sedan vi gick stigen som vi tänkte gå idag och därför litade vi blint på att far skulle hitta vägen. Dock misslyckades han idag. Vi gick lite fel... Men eftersom det låg en sjö i närheten gick vi mot den och sedan löste sig det hela iaf och det blev en mysig promenix. Dock inte riktigt som det var tänkt att bli. Men det gjorde inte så mkt för vi hittade tillbaka till bilen, fick fram fikat och satte oss på stranden och fikade. Fika är lätt det bästa med skogspromenader =P

Och snön ligger kvar

Publicerad 2007-11-11 08:46:34 i Sakerna

Gårdagen var väldigt trevlig. David och jag var i staden och fikade, promenerade en sväng i det underbara vädret och på kvällen var vi hos mormor och morfar på Fars Dags-kalas. Mysigt värre =) Dock var det väldigt mkt skrik och liv på kvällen eftersom min lillebror och min treåriga kusin hade väldigt roligt och då är man ju tvungen att skrika ut sin glädje... Men annars var det hur trevligt som helst =) Jag var dock väldigt trött så när vi kom hem stupade jag i säng direkt.

Baka baka liten kaka...

Publicerad 2007-11-09 17:43:11 i Sakerna

Jag och min lille lillebror bakade kaka förut. Chokladkaka med hasselnötter, kan ej säga om den är god eftersom vi inte smakat på den än: men smeten var sjutk god och det bruakr ju vara ett gott tecken. Min lille bror är så söt. Han malde hasselnötter idag. Fattar inte att han inte skriker och slänger den där mal-grejen ifrån sig. Fatta att stå där och veva och veva och veva. Och veva lite till. Jag skulle klara max tre minuter sedan skulle jag slänga grejen ifrån mig och vråla högt att det är TRÅKIGT: Men min lille bror har bättre tålamod än vad jag har (vilket visserligen inte säger så mkt efterosm jag nog har sämst tålamod på norra sidan av jordklotet). För övrigt är jag och min lillebror rätt lika. Häromdagen glömde han sin skolväska i skolan, fast han tog med sig sin gympapåse hem. Det skulle jag också ha kunnat göra när jag var i den åldern. Jag gillar min bror. Han är mysig =)

image49

Den här bilden är tagen i somras i husbilen. Den lille söte är bagarbrodern. Den store är min store lufs till lillebror som brukar bära omkring på mig och blockera dörren när jag inte gör som han vill...

Sara + Snö = Sant

Publicerad 2007-11-09 17:09:44 i Sakerna

Ngn gång under mattelektionen idag gick Sjöström ut genom dörren och utbrister "Hörni, det snöar ute!" Omedelbart utbryter tjatter i klassrummet. Den första snön är alltid ett mkt intresant samtalsämne. Antingen hatar man den eller så älskar man den. Jag hör till de sistnämnda. Snö är ett underbart fenomen som definitivt borde förekomma oftare. Jag anser att en vit julafton är höjden av lycka och eftersom jag är född på vintern är även snö på min födelsedag helt underbart. Snö är för mig lek, skidor och mys. Dessutom är snö ngt av det vackraste som finns. Så fort snön kommer blir träden vackrare och landet runtomkring är sagolikt. En promenad på landet långt bort från stora vägar och städer är som att kliva rakt in i en saga.

Jag gillar snö helt enkelt =)

Dessutom gillar jag att David kommer om en eller två timmar =)

Skön torsdag

Publicerad 2007-11-08 19:05:22 i Sakerna

Jaha, heute var en slapp dag. Jag hade först spanska och svenska sedan kör och de två lektioner jag hade kvar efter det var tyska och latin. Jag har samma lärare då och hon var hemma med sjukt barn. Resultatet blev att de lektionerna blev mkt soft och jag slutade 40 minuter tidigare än vad jag skulle ha gjort. Mysigt, mysigt må jag säga =) Så jag drog en snabbis på gymmet (var inte särskilt motiverad men tvingade mig själv lite) och sedan tog jag en tidig buss hem, så jag var hemma lite innan tre. Mkt skönt måste jag säga. Härhemma hade jag engeltigen kunnat plugga ordentligt min nej, jag är inte på humör och då funkar det inte. Då är det liksom ingen idé. Och jag klarar nog mig (och mina ambitioner) iaf.

It's a cold night darling

Publicerad 2007-11-07 21:14:17 i Sakerna

Nope, nu är jag slut, slut, slut. Så nu ska jag nog banne mig dra mig mot min älskade säng, ska bara pcka väskan + träningskläderna och dra fram kläder tills imorrn först. Tror att det blir klänning, är på det humöret nu. Och är jag inte på det humöret imorrn blir det ett senare problem =P

Knäckebröd med ost är förresten förfärligt gott. Och det är kanelthe också.



Och jo, på smhi:s prognos för Falköping visar det snö på fredag eftermiddag. Det vore härligt måste jag säga... Dalande snöflingor. Mmm

Öppet Hus

Publicerad 2007-11-07 20:29:33 i Sakerna

Ah, Öppet Hus idag. Lagom kul... Faktiskt ganska tråkigt. Men jag antar att det är sådant man får ta. Jag vet att jag var väldigt glad för Öppet Hus-kvällen när jag gick i nian och nu är det väl min tur att göra en insats för samhället. Eller ngt sådant. Jag överlevde iaf. Sjöng mest och spelade en gnutta. Annars var dagen idag soft. Vi slutade tio över elva och sedan skulle jag egentligen burit grejer men jag struntade faktiskt i det. Och jag hade inte ens dåligt samvete, det är stort för att vara jag.

Jag ser inte fram emot morgondagen, vill bara att den ska vara över så att jag får se David. Eventuellt blir det bio och ute-ätning på fredag... Hoppas, hoppas. Det vore mys =) 

Lagom rolig kväll

Publicerad 2007-11-06 18:07:32 i Sakerna

Ingen höjdardag idag, allting föll så fort jag kom innanför dörren härhemma. Men eftersom jag har en underbara mamma så löste det sig. Och nu är mitt största problem vilken färg jag ska måla naglarna i... Rosa eller rött? Tänkte passa på att måla dem framför Ugly Betty ikväll. Då ska jag dessutom dricka the och äta en bit choklad hade jag tänkt. Det blir mys =)

Jag hatar att folk ska behöva anpassa sig efter mig.
Men jag orkar inte anpassa mig för dem längre.

Raggsockar, here I come!

Publicerad 2007-11-05 16:34:13 i Sakerna

Min högra fot håller nog på att ramla av, den är kallkallkall... =( Min käre far har tydligen inte haft tid att elda idag eftersom det varit stressigt. Men imorgon har han avbytare, har han inte eldat då ska jag nog skälla en skvätt på honom.

Men först, raggsockar, flöjt och sedan en halvtimma med D i tfn...

Röd morgonhimmel

Publicerad 2007-11-05 15:50:58 i Sakerna

En bra dag blev det till slut idag. Det var visserligen en chock när klockan ringde imorse men jag såg en strimma röd himmel genom fönstret då blev jag lite uppmuntrad av att det inte var helt mörkt. Sedan rullade dagen på som måndagar brukar göra. Det var dock en aning otrevligt att cykla hem eftersom det regnade och blåste ganska rejält, visserligen inte motvind men väl sidovind.

Nu ska jag slappa en stund (har hittills tillbringat tiden hemma med att plugga spanska och latin) och sedan ska jag åka till Floby och vara med en tonårsgrupp för att kolla om jag ska vara ledare för den. Får se hur det blir. Hoppas att det är trevliga flickor =) I annat fall får jag klara mig med Lisa.

Allmänt pladder

Publicerad 2007-11-05 07:39:54 i Sakerna

Har bloggat dåligt, jag vet. Men är inte så övermotiverad till det när det är lov. Och i helgen har jag varit hos min käre pojkvän och underhållt mig med att bära tegel och spela SingStar (som jag ägde honom på rätt ordentligt). Tänker inte blogga så mtk mer uttömmande nu heller eftersom jag är mkt trött . Mitt satans tåg var ju försenat 35 minuter igår så jag var itnte hemma förrän halv åtta ungefär när jag SKULLE ha varit  hemma typ sju... Jobbigt när man är inställd på ngt och så blir det försenat. Men jag överlevde det med... Och det var ju inte SJ:s fel den här ggn utan det var folk som sprnag på spåren i Jkp. Inte så smart kanske.

Tjejkväll =)

Publicerad 2007-11-02 10:36:25 i Sakerna

Mysig tjejkväll i Matildas växthus igår. Vi åt gröna våfflor med rosa grädde, smäckte i oss en massa godis, drack varm saft (som jag doppade gelegodis i) och käkade korv. Fast vi åt korv så sent så jag orkade typ ingen även om det var sjukt god korv, äkta grillkorv. Ingen Dennis-korv där inte. Jag tycker verkligen INTE om Denniskrov. Efter att ha levt i deta här hushållet i hela mitt liv har jag ätit mig mätt på Denniskorv, det gjorde jag för sisådär en tre-fyra år sedan.

Men, som sagt mysig kväll igår. Mkt skratt när vi körde charader och Matilda drog till med en spökhistoria också =P

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela