Sara

Flitens lampa lyser klart

Publicerad 2009-09-02 21:51:03 i Sakerna

Började dagen med att läsa lite i pjäsen som vi så småningom ska diskutera och jag tror aldrig att jag läst så långsamt i hela mitt liv. Jag kom fem, sex sidor på 1 h och 15 min. Satt med lexikon och slog upp vart och vartannat ord, vet att det inte är den bästa taktiken men jag fattade verkligen inte någonting annars. Får nog börja jobba på min ordkunskap om jag ska fixa det här. Problemet är att tiden till det inte riktigt finns eftersom det är en himmelens massa annat som ska göras. Men i dag har jag i alla fall fixat medlemskap i studentkåren, imorgon ska jag registrera mig och så småningom ska det bli ett bibliotekskort också men det får nog vänta tills på måndag. Ska bli så skönt att komma hem i helgen, längtar verkligen! Då ska jag försöka glömma allt praktiskt och bara koncentrera mig på studierna eftersom jag ändå inte kan greja med praktiska grejer när jag är i Falköping, himmelens bra det där =)

Annars har jag tillbringar eftermiddagen med min älskade grammatikbok. Inte alls kuligt men ganska nödvändigt. Nu ska jag läsa i en bok med en helt fantastisk titel: Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap. Får ju erkänna att det enbart är för titelns skull som jag köpt boken, även om den faktiskt verkar lite intressant =)

Möjlig och omöjlig kurslitteratur

Publicerad 2009-09-01 21:17:02 i Sakerna

Upptäckte just att jag antagligen har en del kurslittaratur kvar att leta upp (förutom den där jäkla fonetikboken, får panik på den!). Modern spansk grammatik. Jag har en Modern tysk grammatik liggandes hemma men det känns inte som om den hjälper sådär värst mycket i det här fallet. Jäklar. Det står att den är "rekommenderad" kurslitteratur. VAD betyder det om jag får fråga? Rekommenderad för dem som har det väldigt svårt för sig eller för de som har allmänsvårt för sig eller för allihopa? Och kommer den att användas på lektionerna eller inte?

Nepp, har mejlat läraren om detta och hoppas få svar att nehej, den är inte alls viktig. I wish...

Nu ska jag fortsätta läsa min kära historiska roman som säkert inte alls håller sig till fakta. Lovely!

Lite grammatik och lite skönlitteratur och lite annat

Publicerad 2009-09-01 19:53:39 i Sakerna

Idag hade jag mina första lektioner i skolan och det var väldigt skönt att komma igång, det kändes dessutom väldigt tryggt att sitta i en skolsal och prata om grammatik, det har jag ju gjort i så många år så det kändes riktigt hemtamt! Dock blev det värre efter lunch, då väntade nämligen lektion om textanalys på spanska, var lite knepigt ett tag där innan man kom in i det får jag ju säga. Men det verkade jätteintressant och bara man kommer in i spanskan så kommer det nog att gå bra. Turligt nog är första tentan i Allmän grammatik och det har man ju som sagt pysslat med en del så med lite repetition kommer det att gå så bra så =)

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela