Sara

Hängigt värre

Publicerad 2008-09-29 19:27:34 i Sakerna

Idag var nog hela skolan seg tror jag. Alla gick runt och såg mer eller mindre trötta och hängiga ut. Som tur är har vi stuidedag imorgon, då får vi hämta oss lite och komma tillbaka pigga och glada på onsdag igen. Till en religionlektion, inte så roligt, jag och min lärare kommer inte jättebra överens. Vi kommer inte överens alls. Det är en himla tur att det bara är en 50-poängskurs. Annars hade det blivit ett lååångt år.

Just ingenting alls

Publicerad 2008-09-28 11:07:25 i Sakerna

Söndagar är så galet mysiga. Jag gillar dem som bara den. Helt plötsligt har man tid att göra allting som man aldrig hinner annars. Allt det roliga vill säga. Sådant som jag borde hinna med på lediga dagar det glömmer jag av ågon anledning alltid bort just på söndagar. Jag lever kvar i 1800-talet litegrann. Söndagar är vilodagar.

Nu ska jag göra fransk manikyr.

Planering, planering

Publicerad 2008-09-25 19:42:32 i Sakerna

Nu ska jag powerplugga lite engelska innan det blir Idol, jag lär nog på plugga lite i reklampauserna också om jag ska hinna med allt. Men det går nog bra.

Imorgon blir det ltie sovmorgon, sedan ska jag ringa praktikplatser och så blir det fika med T samt hennes små flickor innan skolan. Här utnyttjar vi alla vakna timmar. Egentligen borde jag göra svenskan också innan helgen. Men jag får nog skjuta upp den till helgen. Man kan inte alltid vara duktig!

Körigt

Publicerad 2008-09-25 18:00:38 i Sakerna

Igår var en tung dag. Jag var inte hemma förrän kvart i nio och då hade jag varit igång från halv fyra nästan nonstop. Plus skoldagen på det, den var visserligen inte jättebetungande, men ändå. Så igår var jag rätt trött och idag var jag ännu tröttare när jag skulle gå upp. Jag hade körlektion klockan sju så det var tidig revelj som gällde (visserligen inte tidigare än vanligt men jag har ju egentligen sovmorgon på torsdagar och ur det perspektivet sett var det tidigt). Efter körlektionen drog jag en sväng på gymmet också. Då slipper jag i alla fall göra det imorgon och kan koncentrera mig på att utnyttja sovmorgnen till max och sedan åka till skolan och plugga en stund innan lektionerna drar igång.

Projektarbete + Skratt = Sant

Publicerad 2008-09-23 19:48:38 i Sakerna

Idag har det varit projektarbete för hela slanten. Jag, S och M körde stenhårt i biblioteket i två timmar. Innan vi började flumma ur och säga saker som "Men, du fattar väl att du inte kan vara så sen med att säga att han är snygg, du måste ju säga det direkt så jag också hinner se!" eller "Jag ser din pojkvän därborta." Då börjar det hela spåra ur litegrann. Speciellt med tanke på att ingen av oss har en pojkvän i skolan. När jag och S börjar härma hetingen från förra Ålle då har det gått riktigt långt. Då är det dags att lägga av. Vår projekthandledare kom förbi "Ni jobbar hårt hör jag. Det är bra." Ja, hrm, vi jobbar stenhårt!

Visst är ni avundsjuka på litteraturhistorian?

Publicerad 2008-09-22 20:47:06 i Sakerna

Jag drunknar i saker att göra. Och drunknar bokstavligt talat dessutom. Jag fick inte ner böckerna i väskan i dag, jag fick glatt ta litteraturhistorian på armen och stulta iväg. Först till stadsteatern där vi skulle lyssna på Sharafs hjältar, en föreläsning som handlade om hedersrelaterat våld. Japp, jätteviktigt och jätteintressant. Fram tills dess att föreläsaren började upprepa saker och ting. Tillslut hade man hört allt tre gånger ungefär. Den tiden hade jag kunnat använda till bättre saker. En pluggstund i biblioteket hade t ex varit på sin plats. Jag vet att jag inte borde prioritera plugget framför ett så viktigt ämne, men en timme hade räckt. Sedan hade jag kunnat utnyttja resten av tiden till att plugga, eller hur?

I alla fall fick jag skutta tillbaka till gymnasiet sedan eftersom jag lyckats glömma pappret med vilka sidor jag skulle läsa i litteraturhistorian. Sedan strövade jag till mormor, pluggade tills jag blev blå och åt ananaspaj. Det var gott ska jag säga. Och det behövdes för sedan var det körskolan, bromssträckor och varnlingslampor osm gällde.

Jag ääääälskar mitt pluggande.

Giltig frånvaro

Publicerad 2008-09-21 18:22:01 i Sakerna

Fruktansvärt dåligt bloggande nu på "ett par" dagar. Men jag har en galet bra ursäkt. Jag har helt enkelt inte hunnit. Har inte suttit vid datorn på så länge. Det har snurrat på alldeles för fort med skola, körsteori, tonårsgrupp och annat. Det har helt enkelt blivit stressigt.

Men, nu ska jag väl förhoppningsvis vara tillbaka.

Sötaste kusinerna

Publicerad 2008-09-11 21:33:04 i Sakerna

Idag fyller min kära mor år. Så det blev lite minikalas när jag kom hem, det var ungefär en tredjedel av släkten som var närvarande men det räckte gott och väl. Mina två småkusiner var där, och de är två väldigt söta flickor. Det är aldrig lugnt när de är i närheten, det är ett som är säkert. Liv och rörelse och mycket kladd med kakor var det. Samt lite pianospelande. Det var mycket populärt. "Det står att vi ska spela Cara Mia" var T:s replik. Söting där.

Antal sovmorgnar: 0

Publicerad 2008-09-11 11:16:50 i Sakerna

Igår klantade jag mig rejält. Religionen var inställd och därför började jag inte förrän 10.20. Dock lyckades jag glömma bort det och gick upp som vanligt klockan sex och kom inte på mitt misstag förrän jag satt på bussen. Då var det lite sent. Hursomhelst gjorde det inte så mycket eftersom jag verkligen behövde den tiden till att plugga. Men jag får ju erkänna att det var en gnutta surt. Speciellt eftersom min sovmorgon idag också försvann eftersom jag åtagit mig att åka med Tysklandseleverna som är på besök nu. Så jag och några till åkte runt i en buss till Åsle tå, Ekornavallen och Hornborgasjön. Sådär lagom roligt. Har man sett det en gång räcker det ju liksom, och jag har sett det flera gånger.

We <3 Måns!

Publicerad 2008-09-09 20:56:09 i Sakerna

Jag har ju glömt att berätta om gårdagens i särklass bästa stund. Igår skrev vi nämligen vår s.k. idealperson till vårt projektarbete. Vi arbetar med hälsa hos högstadieungdomar och vi ska jämföra dem med idealpersonen som vi igår döpte till Måns.

Måns går på högstadiet och är en redig pôjk. Han äter väldigt bra (det vill säga riklig frukost, mellanmål, två frukter om dagen, god och näringsriktig mat (Måns äter faktiskt skollunchen, bara det är ju en sensation) och han är dessutom noga med att äta något direkt efter träningen), han tränar en gång per dag och cyklar eller går överallt. Självklart glömmer han aldrig att göra sina läxor, pluggar noggrannt till prov och så tar han sig tid att slappna av för att inte bli alltför stressad.

Med andra ord, Måns är en riktigt söting.

Jag undrar om ens hans mamma tycker om honom...

Än det ena, än det andra

Publicerad 2008-09-09 20:16:38 i Sakerna

Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll. Jag var hemma vid sex och då var det bara att sätta igång att tvätta och laga mat eftersom mamma var på sjukhuset med Erik. Nu är hon emellertid hemma igen. Och Erik också så nu är allt som vanligt. Och nu har jag pustat ut lite.

Har goda avsikter att lägga mig tidigt ikväll. Vi får se hur det går med det. Jar brukar sällan lyckas med just mina goda avsikter...

Tillsammans är vi starka?

Publicerad 2008-09-09 12:21:20 i Sakerna

Såg på nytt att vår klass inte har mer än fem dagar på sig att planera vårt spexkort. Nu är det panik. Sp06a suger dessutom på att enas om någonting. Vi kläckte ju en idé på förfesten i fredags men då var ju långt ifrån alla närvarande så vi får väl se hur det går med röstningen i den frågan. Röstningen är ett annat problem, den funkar aldrig för oss. Antingen blir det för många röster eller så vägrar halva klassen rösta och söger "det spelar ingen roll".

Men nu ska vi banne mig enas!

För övrigt är mitt mycket fina röda nagellack väldigt avskavt nu efter mitt simmande imorse. OCh jag har även ont i ryggen samt känner på mig att jag kommer att ha en ordentligt tröningsvärk imorgon. Det blir bra det.

Mamma, kan jag få sova hos dig?

Publicerad 2008-09-08 21:13:07 i Sakerna

Nepp, nu ska jag packa träningsväskan, fundera ut vad jag ska ha på mig imorgon och sedan ska jag lägga mig i sängen och läsa ut min bok. Den har ett riktigt läskigt slut så vi får se om det blir ngn sömn inatt. Jag är ju så jäkla lättskrämd. Men det blir nog bra.

Imorgonbitti blir det simning innan skolan och skoldagen avslutas med ett stavgångspass innan det blir Floby och miniminorer för hela slanten. Fullt upp med andra ord!

På jakt

Publicerad 2008-09-08 20:33:55 i Sakerna

Jag lyckades förlägga mina nycklar idag också. Vi sprang runt i skolan och gjorde en undersökning om vad elever tyckte var mest stressand enär det gäller skolarbetet (vad är grejen med lärare och undersökningar. Hittills den här terminen har jag gjort 2 stycken och vi har bara gått i skolan drygt två veckor. Hur galet är inte det?). När vi var klara insåg jag att jag inte hade några nycklar, panik, panik panik! Tankar på att klippa upp låset till skåpet och till cykeln flög genom skallen samt skräckscenariot att någon springer runt med nyckeln till garaget och huset. Som tur var hittade jag nycklarna liggandes på ett bord i biblioteket hur oskyldigt som helst. Sedan hämtade jag tyskaböckerna och slog mig ned med E som hade haft det värre än jag i fredags.

Plugghäst

Publicerad 2008-09-08 20:23:00 i Sakerna

Det har blivit väldigt mycket plugg idag. Det började redan halv åtta med hälsopedagogik, sedan blev det projektarbete, glosor och sedan skolan slutade har jag läst en massa körkortsteori. Jag är med andra ord rätt slut i huvudet nu. Och imorgon blir det ännu mer plugg, psykologi, naturkunskap och engelska står på pluggschemat då om jag inte misstar mig helt. Härliga tider.

Framförhållning

Publicerad 2008-09-07 20:57:49 i Sakerna

Det är lite jobbigt att mina nyinköpta stövletter rullar på veckorevyn.com. Nu lär det ju vara några fler än jag som satsar på dem... Well, jag överlever nog det med.

Nu ska jag packa väskan inför imorgon, tända ljus och lägga mig i sängen med en bok.

Tyst som i graven

Publicerad 2008-09-07 20:01:33 i Sakerna

Jag hade en mycket bra fredagkväll, en oerhört trevlig lördag (-Jag har funderat på att köpa matchande underkläder. - Jasså, vem ska du ligga med?) och kvällen var nästan lika bra. Idag har det varit segt. Mor och far åkte till KSS med yngste brodern på förmiddagen. Mamma har kommit hem men de andra är kvar. Den lille kommer i vilket fall som helst att överleva och när han kommer hem kommer övriga familjen få stå ut med en hel del "vet du vad de gjorde på sjukhuset, de stack mig i fingret" samt en massa plåstervisande. Men det står vi nog ut med. Nu är det läskigt tyst här. Ingen tv, inget skrikande, inga bollar som studsar. Man saknar allt den lille krabaten.

Tu, tu, tö, tu, tö

Publicerad 2008-09-03 19:57:43 i Sakerna

Idag har det varit en körig dag. Skolan var visserligen ganska slapp, en hel del håltimmar. Men sedan hade jag bara en timma att ta igen mig på innan jag gick till musikskolan och spelade flöjt resten av dagen. Galet jobbigt ska ni veta. speciellt med fyra korsförtecken för en sådan som jag som suger på förtecken är det väldigt tröttande. Men jag överlevde  i alla fall och nu har jag kört lite musikterapi så nu är jag fit for fight inför Idol. alltid lika roligt att se auditions, alla kassa människor och alla bra människor i en salig blandning.

Grattis Sofie!

Publicerad 2008-09-02 19:11:12 i Sakerna

En ganska lugn dag idag, det behövde efter gårdagen. Då flängde jag fram och tillbaka hela eftermiddagen/kvällen innan jag var hemma vid halvnio. Lyckades dessutom försova mig så min kära mor fick skjutsa in mig till skolan. Det är tur att jag har henne. Det skulle aldrig gå annars.

Sofie och Maria kom körande förut. Sofie den lilla rackaren "blev sjuk" idag och åkte hem. Trodde vi. Istället satte hon sig i bilen och körde upp. Så vi åkte runt en sväng, bara för att liksom =) Det måste man ju göra när man har väntat på den där rackarns lappen så länge.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela