Sara

Spanska och naturkunskap

Publicerad 2008-11-30 11:25:05 i Sakerna

Pluggar och myser med ljus och rix fm. Det är så mycket skönare att plugga hemma än att sitta i det stimmiga biblioteket och försöka koncentrera sig. Man får mycket mer gjort är och effektivare eftersom man vet att när man är klar kan man läsa en stund eller ta en promenad eller något annat nyttigt för välbefinnandet. Nu har jag naturkunskap kvar och sedan blir det nog en promenad för min del. Ska prata med mamma och försöka få med mig henne annars får det bli mp3:n och jag,

Advent =)

Publicerad 2008-11-28 17:48:09 i Sakerna

Två hektiska dagar. Eller, gårdagen var i alla fall hektiskt. Idag var det rätt slappt, dessutom struntade jag i sista lektionen. Tyckte att det verkade ganska ovärt (är det egentligen ett "rikigt" ord?) att gå till hälsopedagogiken och bara titta på en komedi, det var bättre att åka hem. Det mådde jag bättre av =)

Nu är i alla fal adventskonserterna över. Väldigt skönt får jag ju säga. Är ganska trött på Hallelujakören nu. Dock lär jag få fortsätta att spela jullåtar eftersom vi ska spela med Vivace nästa vecka, men det är roligare än den rackars Profilorkestern!

Nu ska jag njuta av att mamma och jag har bytt gardiner i de viktigaste fönstren (mitt rum och köket), titta på Mamma Mia och äta godis.



Såhär fint är det i mitt fönster nu =)

Jag har inget liv

Publicerad 2008-11-26 20:01:46 i Sakerna

Idag har det varit en fruktansvärt lång dag, den här veckan kryllar av långa dagar. Inte ens fredag är ngt undantag eftersom jag då ska vara i Fredriksbergskyrkan kvart i åtta. Är väldigt tjurig över det eftersom jag egentligen inte börjar förrän elva. Tycker att det är rätt taskigt att skolan att kräva så mycket av oss. Idag var det två timmars träning, imorgon blir det nog 4 timmar i kyrkan och så fredag morgon. Tycker inte att de kan begära att vi ska lägga ner så mycket fritid. Lärarna får ju betalt, det får inte vi. Dålig stil men jag antar att det inte är så mycket att göra åt. Ska dock bli galet skönt att slippa skiten i vår. Hu så trött jag är på allt nu!

Ingen kalla morgon

Publicerad 2008-11-26 08:32:02 i Sakerna

Nu håller snön på att försvinna. Tråkigt men ganska väntat, det hade ju varit ett mindre underverk om den legat kvar till jul. Dock tycker jag att den kunde legat kvar till advent i alla fall.

Idag är det inställd religion och sovmorgon, eftersom jag har håltimme efter religionen bir det lite extra länge. Mycket positivt!

Har börjat så smått med julklapparna också, en är färdig och en andra är påväg =)

Framför tv:n

Publicerad 2008-11-25 20:43:56 i Sakerna

20910, inge höjdare. När pappan helt plötsligt hade ett barn till blev det för mycket. För att inte tala om alla undernärda tjejer. Nejtack, inget för mig. Jag håller mig till Ugly Betty, hon ser i alla fall välmående ut!

90210

Publicerad 2008-11-24 17:29:52 i Sakerna

Okej, jag ska erkänna, det BLIR 90210 ikväll och jag skäms litegrann för det. Hej fjortis här kommer jag! Men, förväntningarna är superlåga så det blir nog bara ett program.

Kortisdag

Publicerad 2008-11-24 12:51:49 i Sakerna

De hade inte koll på våra enkäter nere på Krykerörskolan, Maria fick bara med sig en klass, kändes onödigt att börja sammanställa dem och eftersom vi inte har någon religion åkte jag hem efter tyskan. Visserligen har jag körlektion klockan elva men var inte överdrivet motiverad till att vara i staden 4 timmar utan något att göra. Så jag ringde mamma och så övningskörde vi litegrann i snöyran innan vi åkte hem. Tror inte att jag kommer att tillbringa eftermiddagen med något vettigt. Men jag får väl ta mig i kragen och göra lite körteori, det är ju så galet roligt...

Bygger upp energireserv

Publicerad 2008-11-23 20:12:28 i Sakerna

Är helt slut måste jag erkänna. Ändå blev det ganska många timmars sömn i helgen, fler än det brukar bli på konfirmandläger. Tur det, för veckan jag har framför mig är inte att leka med. Det är kvällsaktivitet (=flöjtspelande) varenda dag fram till fredag då jag går miste om min sovmorgon på grund av adventskonsert. Jag är inte jätteentusiastisk får jag ju säga. Faktiskt inte entusiastisk alls när jag tänker efter.

Så, nu blir det sängen tillsammans med en bok, det är en helt okej söndagkväll om man frågar mig =)

Shopping

Publicerad 2008-11-23 17:43:18 i Sakerna

Nu har jag och mamma varit en sväng i Kinnarp. De hade väldigt mycket fint, både i inredningsaffären och klädbutiken. Hittade en väldigt fin röd klänning som jag gärna skulle köpt men just nu råder det lite miniköpstopp på klädfronten, pengarna räcker inte riktigt till allt och jag måste ha lite över för att handla julklappar också!

Sedan var vi i alla fall på Coop och då fick det bli pepparkakor, philadephiaost och glögg. Ikväll blir det julmys lite i förväg framför Gossip Girl =)

Lärorik helg

Publicerad 2008-11-23 14:39:57 i Sakerna

Måste säga att helgen har varit väldigt bra, trevliga människor och bra seminarier och föreläsningar. Vi har haft väldigt roligt, diskuterat mycket och haft fruktansvärt många olika åsikter. Men det är ju det som är grejen. Alla har sin egen väg att gå och alla gör på sitt eget sätt. Vi hade gudstjänst med konfirmander från Trollhättan också och det var nog tur för dem för deras präster verkade inte vara de roligaste. På gudstjänsten som de hade planerat sjön vi "Pärleporten" (som egentligen heter ngt annat), det säger ju allt!

Snart slut...

Publicerad 2008-11-21 12:49:17 i Sakerna

Är rätt trött på mina fredagar, de känns så rackarns meninglösa. T ex så tillbringade jag idag 1h och 50 min med att göra ett hälsotest, i naturkunskap. hur vettigt är det på en skala. Och nu sitter jag och väntar och väntar på engelskan och hälsopedagogiken. Som tur är slutar hp efter nästa vecka. Det ska bli väldigt skönt att komma hem lite tidigare på fredagar. De fredagar vi inte har lab på naturkunskapen blir riktigt sköna med bara tre lektioner. Hoppas att det fortsätter så i vår, vore lite småsurt om en annan kurs lades in. Men jag tror inte det.


I helgen blir det Flämslätt och ledarvägen för hela slanten, jag, Josse och Ellen kommer göra stället farligt =)

Igår: För mycket. Idag: för lite.

Publicerad 2008-11-20 17:21:28 i Sakerna

Idag har det inte varit en bra dag alls. Kan inte riktigt sätta fingret på varför men det kan bero på lite dåligt med näring för min stackars kropp. Idag måste jag äta galet tidig lunch i skolan. Redan kvart i elva satt jag i matsalen idag och inte blev det mkt ätit heller, jag är dålig på att få i mig skolmaten, tyvärr. Jag skulle verkligen behöva den de dagar jag tränar på morgonen. Så från elva till fyra åt jag ingenting annat än ett äpple, lite lite med tanke på att träningspasset imorse var stenhårt (5 minuters konstant smärta på roddmaskinen). Så när mamma hämtade mig efter skolan orkade jag inte titta åt några mattor överhuvudtaget. Och när stackars pappa försökte prata med mig när jag kom hem svarade jag inte ens... Så'n blir jag när jag inte får mat. Då är det synd om de som är i närheten...

Well, jag har i alla fall sammanställt alla enkäter. Dock lär det komma en lika stor hög till på måndag.

Nu: körkortsteori.

Massa ätande

Publicerad 2008-11-19 20:51:44 i Sakerna

Har precis kommit hem från Kyrkans Hus efter att ha smäckt i mig en massa pizza och rätt många pepparkakor. Känner mig väldigt dålig efter det men får väl köra desto hårdare på gymmet imorgon. Det lär ju bli en hel del ätande i helgen också. Ledarvägen på Flämslätt... När man är där brukar det bli väldigt mycket mat.

Jag bor i en bunker

Publicerad 2008-11-18 14:03:51 i Sakerna

Svenskan gick så bra, så bra. Det var klart på knappt tre timmar och efter det gick jag till gymmet en stund. Var rätt seg och hade lite bråttom till bussen så det fick bli en kort stund. Men det är i alla fall bättre än ingenting.

Nu ska jag utnyttja dagen till något vettigt, typ städa toaletten och tjata på pappa om att han ska spackla och måla mitt fönster så jag kan sätta upp gardiner samt tjata på mamma om att vi ska köpa ny matta till mig. Mitt rum känns som en bunker för tillfället...

Intryck och avtryck

Publicerad 2008-11-17 21:01:49 i Sakerna

Försöker ladda lite för svenskauppsats imorgon. Dock är jag seriöst världssämst på att ladda. Det går som det går och så är det med det. Det blir liksom inte bättre. Bara jag kommer ihåg "föda arti" (författare, datum, artikel, tidning) så löser sig det hela. Märit blir nog nöjd, det brukar hon bli.

Vampyrer

Publicerad 2008-11-17 18:16:36 i Sakerna

Mycket sugen på att gå på bio och se Twilight, lär du dock dröja ett tag innan den kommer till mina hemtrakter. Fast då kan man ju alltid läsa boken innan =)

Vad är väl en bal på slottet...?

Publicerad 2008-11-17 17:54:00 i Sakerna

Idag blev det övningskörning till Blidsberg igen, vi hade ju inga kontanter med oss i lördags och eftersom de inte tar kort fick vi glatt åka tillbaka idag igen, det är tur att vi övningskör så att vi inte slösar diesel i onödan. Så nu hänger mycket fina balklänningen i hallen och glittrar och ser allmänt vacker ut. Jag och mamma är rätt stolta över oss själva för vi har lyckats att göra pappa intresserad med vårt tjat. Jag har lovat att mannekänga för honom ikväll, han vill väl se vad han betalar för.

Slutkörd

Publicerad 2008-11-16 20:10:43 i Sakerna

Det snurrar i huvudet av alla papper och kataloger om utlandsstudier som jag försökte gå igenom förut. Jag blir sådan när jag vet med mig att det är massor att läsa. Jag skummar, det går fort och jag hinner en massa men när någon frågar mig efteråt minns jag inte ett dugg. Ogjort arbete med andra ord. Så typiskt mig.

Nu är jag helt slut så det blir (mycket) tidig kväll ikväll. Imorgon är det skola och motivationen ligger någonstans runt 1.5, men jag får i alla fall hem min balklänning =)


Framför den här fontänen skulle jag kunna sitta i timmar...

Äntligen hemma!

Publicerad 2008-11-16 16:05:17 i Sakerna

Hemma igen efter en händelserik helg. Och jag känner inte alls för att gå till skolan imorgon. Har en engelskagrej att göra first thing imorgon och på tisdag är det svenskauppsats och så rullar det på. Det är i alla fall bättre än praktiken. Man får vara glad för det lilla.

Resten av dagen ska jag läsa. Har dock inte bestämt mig för om det blir högskolekataloger eller skönlitterärt.

Massor av tyll...

Publicerad 2008-11-15 13:50:25 i Sakerna

Just nu spelar jag julsånger för fullt. Vi ligger lite illa till i Vivace med tre konserter och alldeles för få övningar. Men det ska nog lösa sig. "Nu tändas tusen" är inte den svåraste låten, inte "Tomtarnas julnatt" heller. Det ska nog lösa sig.

Var i Blidsberg och köpte balklänning idag, en riktig prinsessklänning bidde det =) Känner mig som en sjöjungfru i den eftersom den är härligt blågrön. Mamma och mormor var alldeles till sig och när vi kollade hur vi skulle lägga upp den var det lite besvärligt att komma in till det innersta lagret i kjolen. Det är nog sex lager tyg tror jag, helt underbart =)

Nu ska jag dock dra ner i duschen innan jag tar på mig min svarta tröjklänning. I den är det bara ett lager tyg men den är fin ändå =)

Umeå, eller Barcelona eller ev. Hawaii...

Publicerad 2008-11-14 18:24:13 i Sakerna

Var på högskolemässa i Gbg tillsammans med Ellen, Maria och sötaste Nathalie. Det var riktigt bra och jag tog kataloger till höger och vänster, jag tror att vi var hos varenda utställare utom försvaret och sjökaravanen. Jag spenderade lite tid bland utlandsstudierna och tittade på allt humanistiskt och samhällsvetenskapligt jag hittade. På tåget hem hittade Ellen en utbildning som heter "Humanistiskt samhällsprogram" på Umeå universitet. Hur mycket Sara låter det på en skala? Jo, just det. Det programmet är ju som gjort för mig, det enda jag saknar är litteraturvetenskapen men det går att lösa =)

Dagens skörd

Klänningar och övningskörning

Publicerad 2008-11-13 16:23:12 i Sakerna

När jag och mamma ända var ute och åkte tog vi oss en tur till Skara och balklänningsaffären jag upptäckte i söndags. Öppet var det så vi stövlade in och började prova. De första klänningen var alldeles, alldeles underbar. Satt jättebra och var allmänt vacker. Den var visserligen inte i min färg (puderrosa + Sara = blek, mycket timid flicka) men det fanns som tur var andra färger att välja på så det blir nog en turkos. Om det nu blir den klänningen. Mamma och jag har kommit igång ordentligt nu så på lördag blir det Blidsberg och på tisdag Lundsbrunn. Vi kör intensivt =)

Det blev ju en hel del övningskörning idag också, galet segt att ligga i 80 och 70 hela vägen till Alingsås, det blev desto roligare när vi kom till Vara när det var 100 hela vägen till Skara =)

Pappersbiten

Publicerad 2008-11-13 08:49:42 i Sakerna

Idag ska jag och min kära mor åka till Alingsås. Det blir övningskörning (i världens knepigaste rondell), fika, och besök på Pappersbiten som är den stora anledningen till att vi åker dit. En av mammas älskade scrappingaffärer. Hon älskar att gå därinne och filura, jag är inte riktigt intresserad men vad gör man inte för att få lite fika?

(Slår jag rekord i parentes-användning nu?)

Publicerad 2008-11-12 18:52:04 i Sakerna

Har inte legat på latsidan idag trots "skolk" (som min mentor på gymnasiet och handledare på praktiken är helt införstådda med) från praktiken. Jag har nämligen varit på tippen, kollat på matta till mitt rum (som just nu ser ut som en mycke kal bunker utan gardiner och matta), hjälpt till på fritidsgården i Odensberg (mina lappar på skåpen med böcker satt kvar, efter 6 år, helt sanslöst!) och varit och spelat flöjt.

Jag är helt slut och tänker inte göra ett dugg mer idag än att äta yoghurt + frukt (eftersom jag hittills levt på kolhydrater idag), dricka the och titta på The Tudors.

Så det så!

Ingen praktik, tralalala!

Publicerad 2008-11-12 11:23:27 i Sakerna

Morgonen började inget vidare. Pallrade mig visserligen ner i duschen och tog på mig min mycket fina rutiga kjol men mycket mer var det inte. När jag väl skulle ut genom dörren tog det stopp. Det regnade, jag orkade inte leta reda på regnjackan, mamma erbjöd sig att skjutsa mig, ja tack sa jag men ville inte åka så tidigt och det hela slutade med att mamma sa:
- Jag ringer och sjukanmäler dig.
- Sjukanmäler du mig imorgon också? frågade jag lite finurligt.
- Nja, det vet jag inte.
Men, hon sjukanmälde mig och sa att jag antagligen inte kommer imorgon heller. I like my mum a loooot =)


Mamma är bra på mycket, men kan inte ta kort på sig själv =)

The är för mig vad kaffe är för andra

Publicerad 2008-11-11 20:39:22 i Sakerna

Tillbaka efter underbara tonårstjejerna. De får mig alltid på bra humör. Fick en massa komplimanger för mina glasögon, de var väldigt uppsakttade.

Idag var det textiltryck som gällde. Tyvärr fanns bara tröjor i storlek pyttesmå så jag gjorde en till min lillebror istället för till mig själv. Den är mycket uppskattad, det blev jubel när jag kom hem.

Nu ska dagen avslutas med Systrar i Jeans. Antagligen blir det the också. Har bara druckit tre koppar idag.


Fram...


och bak.

Dagen idag

Publicerad 2008-11-11 14:54:50 i Sakerna

Positivt med praktiken idag:
- Sovmorgon
- Åkte hem klockan 13.00

Well, resten av dagen blir nog ganska positiv. Tonårsgrupp, textiltryck och jag har planerat andakten och sedan är det möte med valberedningen. Fast det är jag inte riktigt så sugen på.

Hursomhelst. Det är två timmar kvar tills jag får träffa Ellen, wihi =)

Praktiken, igen

Publicerad 2008-11-10 20:03:40 i Sakerna

Har just räknat ut att jag inte hinner träna den här veckan. Gå upp kvart över fem för en halvtimmes träning känns inte värt det. Lite tjurig över det. Har ju kommit igång med träningen ordentligt nu och så ska jag ha den jeffla praktiken som, seriöst, förstör allt! Körlektioner, flöjtlektioner och träningar.

Det värsta av allt är dock att busstiderna hem är riktigt pissiga. Bussen går en timme efter att jag slutat.

Jag vill ha körkort. Helst i våras.

Försvarsmekanism: Bortträngning

Publicerad 2008-11-10 18:32:28 i Sakerna

Muntrar upp mig lite med Gavin DeGraw.

Borde egentligen baka (måste ju bjuda på fika sista dagen på praktiken) eftersom det inte kommer att hinnas med varken imorgon eller på onsdag men orkar inte riktigt vara så förutseende. Så, vi säger att jag inte alls kommer ihåg att jag ska ha tonårsgrupp + valberedningsmöte imorgon eller att jag ska spela flöjt på onsdag. Okej? Bra, då har vi glömt det.

Praktik är inte min kopp té

Publicerad 2008-11-10 18:08:55 i Sakerna

Det mest positiva med min dag är att jag hade en timmes sovmorgon. Förutom det har dagen varit ganska kass, för att inte säga totalt värdelös. Jag började min praktik idag, det positiva tänkandet från igår försvann ganska snabbt kan jag ju säga. Dessvärre lär det inte bli bättre imorgon heller eftersom alla elever utom sjuorna är borta från skolan imorgon och sjuorna har idrottsdag hela eftermiddagen. Jag lär med andra ord bli ganska uttråkad och eftersom jag ska till Kyrkans Hus imorgon för att ha grupp kan jag inte utnyttja ett ev. erbjudande om att få sluta tidigt heller. Jag vill tillbaka till kära gymnasiet och Margaretas eviga grammatikläxor...

Mitt älskade gym

Publicerad 2008-11-09 20:32:36 i Sakerna

En nackdel med att ha praktik i veckan är att jag måste gå upp kvart över fem (cirkus) för att åka in till stan, träna och sedan åka ut till Floby. Jag får ju säga att det är inte jättepeppande. Men, å andra sidan är det ännu mindre peppande att åka och träna efteråt. Då tränar nämlich alla andra och jag pallar inte att köa på gymmet. Nepp, på morgonen är det lagom mycket folk (även om 40+aren som tror att han är en heting på 25 bast gärna kan ta sig i brasan). Dessutom är det döden att vänta på träningen. Skönt att ha den gjord så kan man känna sig nöjd med sig själv resten av dagen.

Positivt tänkande Sara, positivt tänkade!

Publicerad 2008-11-09 14:50:16 i Sakerna

Imorgon börjar min praktikvecka. Är inte alls peppad. För mig är praktik helt meningslöst. I alla fall när det bara är en vecka. Hade det handlat om fyra veckor eller längre hade jag kunnat ta det. Men på en vecka lär man sig ingenting. Det tar två veckor att bara komma in i arbetet och första veckan känner man sig som en liten svans. Jag gillar inte att känna mig som en liten svans. Men jag gjorde det i alla fall lätt för mig. Ringde till min gamla rektor (som jag hade en galet bra relation till) och frågade om jag fick hänga på språklärarna på skolan. Så nu väntar fyra dagar (min fredag spenderas på högskolemässa i Gbg med Ellen) tillbaka på Flobyskolans högstadium. Kan bli en intressant upplevelse och det ska bli skitkul att träffa lärarna igen. Har dock inga illusioner om att få gå endast med språklärarna. Jag lär ju slussas runt till de flesta lektioner. Det blir nog bra i slutändan. Jag tänker terrorisera Victor med min närvaro, ha skitkul med tonårstjejerna, dricka kaffe med Midnäs, gnabbas med Jörgen och diskutera (lyssna på en monolog) med Maja. Jag kommer ha skitkul!

Ännu mer tankspridda

Publicerad 2008-11-09 14:24:23 i Sakerna

Idag har jag och Ellen varit på stiftsugndomsmässa. Fast det var fler pensionärer än ungomdar där. Desutom är Ellen världssämst på att hålla käft så vi tisslade och tasslade under hela gudstjänsten. Och skrattade lite grann. Och jag hade klackar på mig så när det var dags för nattvard fick jag gå på tå fram så att jag inte skulle höras så mycket.

Och just nu är jag och Ellen lite extra förvirrade. Vi är inte riktigt med i leken liksom.

Vi är tankspridda

Publicerad 2008-11-08 23:06:12 i Sakerna

Dagen kommentar kommer (naturligtvis) från Ellen:

Jag: Du är så seg!
Ellen: Va!? Jag är inte alls seg, jag är bara lite tankspridd. Lätt disträ heter det.

Jag gillar dig tjejen =)

Mitt älskade latin

Publicerad 2008-11-07 22:21:38 i Sakerna

Kollar in mina pluggpappaer inför gamla latinprov. Intressant att se hur mycket (snarare lite) man minns. Jag tror inte att jag skulle kunna rabbla alla deklinationerna. Möjligtvis första.

nom   puella                           puellae

gen    puellae                         puellarum

dat      puellae                         puellis

ack     puellam                        puellas

abl     puella                            puellis


Senatus Populusque Romanus
Senaten och det romerska folket

Trött fredagkväll hos familjen Göransson

Publicerad 2008-11-07 21:40:45 i Sakerna

Sitter och väntar på Idol-resultatet. Erik sitter bredvid och tittar på Yo-Gi-Oh eller vad det nu heter. En nyare version av Pokémon, typ.

Just nu är det dock reklam. Dr Drill & Fill ngn?

Victor sitter också här och är ungefär lika intresserad som jag är.

Är det bara jag eller har det blivit sämre kvalitet på barnprogrammen? Neej, tacka vet jag Doris och Gösta i Abrakadabra. Det var grejer det.

Ändrade planer

Publicerad 2008-11-07 17:28:19 i Sakerna

Slutade med att det inte blir något festande alls ikväll. Förfest på fyra pers kändes lite väl tamt. Speciellt när vi inte kunde komma på en enda person som skulle ut mer än vi. Njae, nu satsar vi hårt på lusse istället. Det blir bra det med =)

Så, resten av kvällen blir det god mat, Idol, pepparkakor och kanske slänger jag in en kladdkaka i ugnen också. Är väldigt sugen på det. Det var riktigt längesedan jag åt det faktiskt.

Snart, snart, snart...

Publicerad 2008-11-07 12:54:51 i Sakerna

Idag är det Ålleplanering som gäller. Lite förfestpanik råder och det är ingen som har en aning om när. Numera vet vi dock vart, det måste ju vara ett framsteg =)

I alla fall. Nu väntar jag på dagens sista lektioner, engelska och hälsopedagogik. Är inte jättemotiverad men intalar mig att det snart är slut. Och kvällen blir rolig. Liksom morgondagen. Söndag lär ju bli en itnressant upplevelse också =)

Dock cyklade jag inte till bussen imorse. Alltså måste jag gå hem. 1½ km låter kanske inte mycket. Men i uppförsbacke och (förmodad) motvind i höglackat är det ingen höjdare.

Kvällsplaner

Publicerad 2008-11-06 19:15:08 i Sakerna

Nu blir det miniläskoma... Kämpar fortfarande med Gabaldon, kan det inte ta slut någon gång?

Men, med ljus, mysdress och nördisar ska det nog gå vägen =)

Ont i kroppen...

Publicerad 2008-11-06 16:59:24 i Sakerna

Imorse var det en riktigt pissig morgon. Vet inte riktigt varför, men det var riktigt hemskt. Så när jag kom till gymmet bestämde jag mig för att köra stenhårt och ta död på aggressionerna. Det gick jättebra. Problemet var att jag hade träningsvärk sedan i tisdags innan jag började. Så nu väntar jag på extrem träningsvärk imorgon. Känns ju inte så bra med tanke på att det blir Ålle och en hel del dans imorgon kväll. Men jag ska nog överleva det också =)

Sen kväll ikväll...

Publicerad 2008-11-05 19:49:23 i Sakerna

Ikväll börjar The Tudors igen. Jag och mamma är alldeles till oss i trasorna. Vem vill inte spana in Jonathan Rhys Meyers liksom? För att inte tala om alla underbara klänningar. Nackdelen är att det går så rackarns sent. I vanliga fall ligger jag i sängen 22.00. Går man upp 6 måste man ju. Men, jag ska offra min sömn för Jonathan ;) Men först blir det körteori...

Smartast i stan

Publicerad 2008-11-05 18:53:19 i Sakerna



Jag ser mycket intelligent ut om jag får säga det själv =)
(Och nej, vinröd plyschtröja är inte snyggt, jag vet, det är skönt!)

Lite tungt, egentligen...

Publicerad 2008-11-05 18:45:09 i Sakerna

Förresten har jag träningsvärk, riktigt mycket. Det var längesedan senast. Det är skönt som bara den att det gör ont när man skrattar och att går segt när man reser sig upp från en stol. Men. Träningsvärk  korsryggen är ingen höjdare Borde nog egentligen sänka vikten på ryggmaskinen, men då kan jag göra hur många som helst utan att bli trött och det har jag inte tid med. Försöker att undvika att titta på vikterna när jag sätter i pinnen för att inte bli livrädd över hur tungt det egentligen är... Jag har mer vikt på ryggmaskinen är på vissa benmaskiner. Det är nog inte riktigt meningen.

Nööördisar =)

Publicerad 2008-11-05 18:20:09 i Sakerna

Idag kom mina efterlängtade glasögon. Alldeles lagom för lång dag innan Ållefestare och myskväll med Ellen, sicken timing =)

Det är faktiskt en ganska bra dag idag. Trots en ganska dålig början. Att starta en dag med en mycket seg religionlektion är inte att rekommendera. Men jag överlevde i alla fall och hade en galet effektiv håltimme innan spanskan. Det var besök på spanskan idag. En grupp med svenskar och ecuadorianer som pratade om Ecuador och hur livet skiljer sig där från här i Sverige. Sådär lagom intressant. Det kändes som om man hört allting förut.

I alla fall så slutade dagen med en rätt intressant psykologilektion. Vi hade övningar inom kommunikation som var väldigt roliga. Bl a fick man ignorera varandra totalt.

Nu ska jag knapra lite tabletter och sedan laga mat. Mamma ska på tjejkväll idag så jag har lovat att hoppa in i köket. Korv och pommes frites blir det.

Effektiviteten själv...

Publicerad 2008-11-04 19:18:03 i Sakerna

Hum hum, ganska lång dag idag med besök i Floby efter skolan. Fick hoppa in istället för Ellen på en grupp eftersom hon hade möte i Ösjönäs planeringsgrupp. Var lite hispig i början, Farsdags-kort, sjunga sånger och ställa frågor på andakten och allt möjligt knepigt men det gick så bra, så bra. Barnen var snälla och lekte som bara den.

Nu ska jag andas lite innan det blir flöjtspelande, ev. lite CAE-plugg och Ugly Betty. Ellen ska ringa när mötet är slut också. Få se om jag hinner med allt...

Latast i staden =P

Publicerad 2008-11-03 16:41:17 i Sakerna

Det är jättebra att både jag och Victor har en dator för då slipper jag gå ut i kylan till hans hus när jag ska fråga honom något. Istället tar vi det på msn =)

Ute i god tid

Publicerad 2008-11-03 16:39:23 i Sakerna

Jag och fas 1 kommer inte riktigt överens. Och jag gillar abosolut inte ljud- och ljussignaler. Bläh. Jag gillar överhuvudtaget inte körteori när jag tänker efter. Det är skittråkigt.

Men nu ska jag packa träningsväskan och bestämma vad jag ska ha på mig imorgon så slipper jag göra det när jag kommer hem ikväll efter muggmålningen. Packar jag träningsväskan då kommer jag att glömma det viktigaste och om jag väljer kläder kommer det att bli katastrofalt.



Ellen och Josse är gaaalet söta =)

Kopior: 320 st

Publicerad 2008-11-03 14:33:33 i Sakerna

Slutade tidigt idag. Vi hade projektarbete hela eftermiddagen och vi kan inte göra så mycke just nu. Vi ska skicka iväg enkäterna idag (eller, Sofie och Maria ska) och sedan är det bara att vänta och hoppas på att vi får tillbaka dem snart. Så idag kopierade vi 320 enkäter. Som vi sedan ska sammanställa. Kan ju inte säga att jag ser fram emot det så jättemycket... Men det ska nog gå bra det med. Jag lär ju inte lida brist på sysselsättning i alla fall. Det är ju alltid något.

Nu ska jag ta en bloggrunda innan det blir körkortsteori för hela slanten.

Naglarna är lila

Publicerad 2008-11-02 21:06:05 i Sakerna

Ett sista lager nagellack. Sedan blir det sängen för mig. Hoppas att ingen kommer in och leker datten eller spelar UNO i mitt rum inatt.

Jag slipper i alla fall religionen

Publicerad 2008-11-02 20:12:49 i Sakerna

Är inte alls peppad inför skolan imorgon. Inte någonstans. Känner inte för en lång, ändlös håltimma i biblioteket. Just nu har jag faktiskt nästan inget att göra heller, det gör det hela ännu värre. Jag är aldrig nöjd. Klagar när det är mycket att göra och klagar ännu mer när det är lite. Men med mina håltimmar blir dagarna så oändligt långa när man sitter i skolan och det inte finns något att ta sig för. En enda lång väntan på att få åka hem. Men imorgon är det projektarbete som gäller. Har jag tur kan jag flirta till mig att få åka hem med 3-bussen.


Såhär glad var jag igår innan tonårslägret, sedan dess har humöret gått neråt.


 

Planerna för resten

Publicerad 2008-11-02 16:28:48 i Sakerna

Nu ska jag inte lämna mitt rum förrän klockan 19.00, då är det Gossip Girl om jag inte tar helt fel. Innan dess ska jag spela flöjt (annars kommer Matilda kölhala mig långsamt på onsdag, eller, i alla fall se förebrående på mig) och läsa. Så ni vet ;)

Tonårsgruppen <3

Publicerad 2008-11-02 16:08:04 i Sakerna

Hemma från Tveten igen. Vi har haft en jättemysig helg och skrattat en hel del. Tjejerna är så himmelens goa och mysiga. Det går inte att ha tråkigt när de är med. Det går inte att ta det lugnt heller. Det lugnaste vi gjort under helgen är Snurra flaskan. Sedan blev det en massa godis och en massa prat och det avslutades klockan ett med att Ellen och jag (vi hade redan gått och lagt oss) röt till och sa att det fick vara nog. Då höll Olivia och Johanna P på att leka datten precis där vi sov. Då blev det tyst.


Ellen testar Första hjälpen-väskan


Idag har de eldat av snöret, det har de tjatat om hur länge som helst. I alla fall sedan Nattkampen och så blev det lite mer UNO-spelande och mera fika. Dessutom sjöng vi lite lägerbålssånger efter andakten. Myshelg =)


Jag och Felicia roar oss kungligt.


Och imorgon ses vi igen. Då ska vi åka till Kinneved och träffa deras ungdomsgrupp. Fika och mugg-målning väntar, det ser vi fram emot!


Levande tipspromenad in my heart =)


Här började vi bli lite trötta...

Vinter?

Publicerad 2008-11-01 10:00:54 i Sakerna



Såhär såg det ut utanför mitt fönster när jag gick upp. Väldigt fint. Dock ser det en gnutta kallt ut och det bådar inte gott för lägerbålet ikväll. Men jag har laddat upp med mössa, vantar, halsduk och långkaslonger så jag ska nog klara mig. Frådan är hur det går med tonårstjejerna. 13-åringar har en tendens att ignorera behovet av "ordentliga kläder" (uh, hatar det uttrycket) totalt. Det gjorde i alla fall jag.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela