Sara

Avgjord fredagsfajt

Publicerad 2008-02-29 15:44:10 i Sakerna

Åhå, fredag idag (för den som nu missat det). Och en bra fredag därtill, solen syns, provet i förmiddags kändes som vanligt (vilket brukar bli bra) och jag slapp vänta på bussen i skolan. Sådant gillar vi, att jag dessutom har en fredagkväll helt utan vare sig skjuts eller hämtning är galet skönt. Idag ska jag bara varra hemma, läsa, ev. pilla med lite pärlor och sedan slänga mig i soffan framför Så ska det låta. För Så ska det låta kommer deinitivt att gå för Let's dance, alla gånger.

Vårkänslor

Publicerad 2008-02-28 18:44:21 i Sakerna

Kom precis hem efter att ha övningskört från Floby, vilket gick sjukt dåligt. Annars har det varit en bra dag. Jag, Maria och Sofie gick runt Hälsoslingan i solen och sedan åt vi lunch på Lilla Blå. Vädligt trevligt. Efter det hann jag med att städa och imorse läste jag ut min väldigt, väldigt bra bok. Gruppen var också mysig, vi gjorde gipsmasker och lekte lekar. Mysigt värre =)

Det var vårkänsla ute idag. Mamma sa att termometern visade 15 grader ute i solen, helt underbart!

Jag hade tänkt döpa den här bloggen till Mittiveckan men det gick inte eftersom jag redan hade döpt en blogg till det

Publicerad 2008-02-27 19:58:25 i Sakerna

Idag har det varit en ganska händelserik dag. I skolan hade vi romerskt gästabud, en mkt intressant upplevelse faktiskt. Maten var väl sådär, det godaste var sesamkakorna. Sådana ska jag nog bannemig försöka mig på att göra själv. Romarna låg ju till bords, så därför lade vi också ut madrasser på golvet och lade oss ner. Dock var det väldigt knepigt att äta då. Egentligen ska man ju ligga på sidan men vi hade gjort lite fel så vi låg åt fel håll. Men vi löste det genom att ligga på mage, vilket dock var lite svårt eftersom ju magen jobbar lite när man äter. I alla fall, det var trevligt och många skratt blev det.

Sedan gick jag ner till bokrean och införskaffade tre böcker, här ska läsas. Dock får jag nog vänta lite eftersom jag måste läsa en engelskabok innan vecka 15. Fast det hinner jag kanske med iaf =)

På kvällen var det Vivace, liten lagom flummigt idag eftersom vi spelade igenom ett antal ganska lätta låtar. Dessutom var både vi och vår lärare trötta så det blev ju lite som det blev.

Hursomhelst, en bra dag kommer att avslutas i tv-soffan framför The Tudors med mamma som sällskap. Det blir mysigt!

Pärlor

Publicerad 2008-02-26 17:53:50 i Sakerna

Idag kom mina beställda 4 kg pärlor. Det var mycket ärlor och jag har ingen aning om vad jag ska göra med alla. Men jag tror att det kommer att lösa sig. Jag behöver ju inte direkt göra slut på alla direkt. Jag kan ju spara lite ^^ Men här ska iaf pärlas ordentligt! Det är så skönt att sätta sig och pilla med det när man inte orkar eller vill göra något annat. Härligt, härligt. Men nu ska jag och mor laga "Commodus Conchicla" till det romerska gästabudet imorgon.

Oscar 2009, here we come!

Publicerad 2008-02-26 07:42:48 i Sakerna

Idag har varit en väldigt aktiv dag. Förutom på geografin såklart, men det avr faktiskt inte en hel timmes malande den här ggn. Bara typ 40 minuter, resten av tiden fick vi jobba med instuderingsfrågor. Men, hursomhelst, det har verit en bra dag. Och snart ska jag sjunka ner i fåtöljen med en ny bok och sedan ska jag till Floby för att spela in film. Vi tänkte satsa på nästa Oscarsgala med den. Vad sägs om det?

Morgonpigg?

Publicerad 2008-02-25 07:59:05 i Sakerna

Mina första tankar när klockan ringde 05.45 imorse:

- Jag borde nog inte ha legat till tio i elva och läst ut boken.
- Jag vill inte gå till bussen.
- Jag vill inte börja dagen emd en timmes geografi. DÅ kommer jag att somna.
- Jag saknar David.

Sedan gick jag upp, duschade, åt frukost, stretade i motvind till bussen. Och nu har jag precis fixat uppsatsen till imorgon. Och jag är som vanligt inte nöjd med min disposition. Men de har jag aldrig varit och det har alltid gått så bra iaf så det är ingen idé att panika över det. Jag ska fokusera på att försöka hålla mig vaken under hela geografilektionen istället.

Blåsigt ute idag

Publicerad 2008-02-24 21:26:41 i Sakerna

Åh, jag har haft en så mysig helg nere i Gnosjö. Igår gick vi en promenix i solen och bakade chokladbollar. Åt mkt god mat och kollade in Melodifestivalen och idag satt vi i sänge och läste varsin bok. Typisk Sara & David-sysselsättning. Dock var det skönt att komma hem till blåsiga Falköping igen. Efter mkt om och men med tåg som var försenade.

Hursomhelst. Nu är jag laddad inför en hektisk vecka och ser fram emot en lugn helg efter det.

Disk

Publicerad 2008-02-21 08:55:47 i Sakerna

Det bidde en lång dag igår. Längre än vad onsdagar brukar bli. Jag var på årsmöte för SKU på kvällen och det tog lite tid. Speciellt eftersom jag stannade kvar och diskade efteråt. Och Pjär lyckades sabba diskmaskinen så det tog sin lilla tid. Som tur var lyckades vi få igång den igen. Och vi gjorde bannemig ett bra jobb där i disken ^^

Idag blir det dock ingen lång dag. Ingen grupp i eftermiddag utna ajg ska bara hem och packa inför imorgon. Ska åka direkt till min käre pojkvän eftersom det lilla livet ska spela på kvällen och jag lovade att jag skulle komma och titta på honom då.

Åhh, härliga liv!

Publicerad 2008-02-18 17:42:26 i Sakerna

Åh, det har varit en så BRA dag idag. Skolan var helt okej, tre lektioner en håltimma och slutar 12.20 är ju aldrig fel. Och efter det körde jag riktigt hårt på gymmet, var grymt trött i armarna efteråt, hoppas på träningsvärk imorgon. Sedan strövade jag ner mot staden ätandes på ett äpple. Kikade lite i smyckesaffärernas skyltfönster och självklart även i bokhandeln. En sväng på Lindex och sedan ansiktsbehandling. Åååhh, vad skönt det är. En timma går alldeles för fort. Jag skulle kunna ligga där hela dagen. Och sedan blir man ögonbrynsnoppad och sminkad också så man är så fin så när man kommer ut därifrån. Sedan en sväng på staden med mamma, övningskörning hem och så hade bokreakatalogen kommit. Lycka! Och nu ska jag surfa Berlin. Om sju veckor är det dags. Och, som Sofie säger, det går fort!

Bokrea!

Publicerad 2008-02-18 07:54:41 i Sakerna

Snart snart snart är det bokrea. Och jag har fått presentkort på 200 kronor av min svärmor (eller ja, ngt dito är hon). Därför funderar jag seriöst på om jag ska ställa mig i kö mitt i natten när bokrean startar. Dock nöjer jag mig nog med att smita ner på ngn håltimma eller så. Fast det klart, då blir det mkt släp med böcker hem från skolan sen och det verkar ju jobbigt.

Hursomhelst, bokrea snart. Och ååååhhh så härligt!

Underbar morgon

Publicerad 2008-02-18 07:42:20 i Sakerna

Det är ljust ute! Helt underbart! När jag gick till skolan var det fullt möjligt att urskilja det mesta i omgivningen. Och det är ju härligt efter att ha gått där två månader utan att se ngt annat än bilarnas lampor som bländar en. När jag kom till skolan kvittrade fåglarna och en hare sprang runt idrottshallen. En dag med vårkänslor idag! Och det blir ju ännu bättre av att det luktade skit när jag gick nerför grusvägen. Undrar om pappa ocks kände det, isf kommer att lukta ännu mer skit när jag kommer hem. Men det är härligt. Då känns det ju att man är hemma!

För att spä på hela härligheten ska jag på ansiktsbehandling i eftermiddag. Underbart!

Den dåliga delen av det här är att jag inte har ngnting att plugga på. Så jag vet inte vad jag ska ta mig till med alla håltimmar jag har. Vad göra?!?

Idre

Publicerad 2008-02-17 13:31:18 i Sakerna

Hemma efter en mkt bra vecka i fjällen. Fint väder och dugliga backar. Jag har dock varit på bättre ställen än Idre. Transportliftar och lååånga transportbackar. Men endel härliga backar också som tur var! Och vi hade tio meter till backen och kunde glida hela vägen hem sedan och då får det ju vara värt det!

Hursomhelst, det var skönt att komma hem igen igår. Och skönt att sova i sin egen säng inatt. Dock är det mindre skönt att man har skolan att se fram emot imorgon. Men det får gå det med.

Klantigt

Publicerad 2008-02-09 15:58:30 i Sakerna

Jag har två mkt begåvade föräldrar. De  har hela tiden sagt att vi ska åka till Idre från söndag till söndag. Idag när de kollade lite närmare på kontraktet visade det sig dock att det var från lördag till lördag. Så nu går vi miste om en dag där uppe. Jag är lite lagom glad får man ju säga. Det är ju sådant som händer men inte jätteroligt.

Hursomhelst. Det blir nog sex härliga dagar iaf, om än bara fem dagar i backen...

Sportlov!

Publicerad 2008-02-08 16:12:12 i Sakerna

Fredag, äntligen! Det var bannemig på tiden. Hela den här veckan har kännts som en lång väntetid. Men idag tog den äntligen slut! Dock slutade den inte så bra. Matteprov näst sista lektionen. Jag var jättetrött och som vanligt i min klass (jag går i en HEMSK klass) så var det jättestimmigt innan och alla flyttade stolar och bänkar huller om buller. När vi väl kom igång med provet så gick det väl sådär. Jag var ju som sagt trött och fick tänka mkt och ändra mig både en och två ggr innan det (förhoppningsvis) blev rätt. Dock orkade jag inte hela vägen. Allra sista uppgiften sket sig totalt. Jag fick blackout och det stod still i hjärnan. Efteråt, när jag pratade med nga andra kom jag på PRECIS hur jag skulle gjort. Surt. Mkt surt.

Men, nu ska jag glömma det och istället tänka på att jag ska till Sofie ikväll. Och på söndag drar jag till Idre. Tjoho =)

Mjöl?

Publicerad 2008-02-06 20:23:12 i Sakerna

Jag och min mamma hade flumstund i köket förut. Först kommer mamma på den mkt bra idén att ha pannkakor till kvällsmat, dock bakade jag slut på mjölet så det gick inte. Så då blev det kräm istället och jag visste egentligen att det inte fanns ngt potatismjöl heller men glömde totalt av det. Så mamma hällde i sylt och bär i en kastrull och började koka. Och sedan när hon skulle ta potatismjöl påpekade hon att det inte fanns varpå jag sa att neej, det ifnns det inte. Men jag sa att hon kanske kunde ta lite vanligt mjöl. Hon brister då ut i gapskratt, för de finns ju inget mjöl. Och sedan kläcker jag ur mig att vi kan göra cones till soppan. Varpå hon skrattar igen. Jag känner mig mk sart idag f¨år jag ju säga!

Handikappad

Publicerad 2008-02-04 14:32:59 i Sakerna

Åh, det är inte min dag idag. Apselut inte. Imorse när jag cyklade till bussen njöt jag först av att det var ljust ute. Min cykellampa var inte helt nödvändig och det var ju såklart underbart. Men, det var ju kallt och slasket hade frusit under natten så det var mkt knöligt att cykla. Det fick till följd att jag ramlade och slog i vänsterhanden. Tummen är jättesvullen och jag var tvungen att gå till skolsyster och få den lindad. Så nu är jag handikappad och måste få hjälp med allt, eller, typ så iaf =P Allting går fruktansvärt långsamt och jag får tidsplanera lite så att jag verkligen hinner med att öppna skåpet, lägga in bäcker och ta ut böcker och hinna till lektionen. det är lite knepigt ska jag säga. Till råga på allt är jag förkyld och halsen värker lite. Jag låter osm om jag har en stor köttbulle i svalget när jag försöker prata. Lagom sexigt.

Och det är väldigt svårt att skriva på tangentbord med en lindad hand ska ni veta!

Godis, godis, godis!

Publicerad 2008-02-01 16:41:33 i Sakerna

Har fått många kommentarer om min klänning idag. Det är alltid kul att få veta at man är fin =) Speciellt eftersom jag inte kände mig så pepp imorse. Vädret var ju inte to die for direkt. Men jag överlevde faktiskt att köra in till staden. Mamma överlevde också för övrigt för jag tog det jättelugnt men min kära mor är ju lite hispig och hispar i onödan. Nu ska jag iaf snart sätta mig i bilen igen och köra/skjutsas in till tåget. Ska åka tåg med Sofie dagen till ära. Det ska bli skönt att slippa sitta ensam. Alltid trevligt att prata lite =)

Köpte en gigantisk godispåse förut också som jag ska smäcka i helgen. Hoppas dock på hjälp från diverse håll, annars kommer jag nog inte in genom dörrarna på tåget när jag ska hem på söndag.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela