Sara

Ellen och jag

Publicerad 2008-10-31 22:13:53 i Sakerna

Det är Ellen och jag mot världen. Vi ogillar två personer lite extra just nu. En liten minihatkamapnj. Det måste man få ha ibland. Det går inte att vara änglalik jämt. Även om vi är det större delen av tiden =) Fast det är lite problematiskt. För vi vet inte riktigt vad vi tycker om den ena personen. Han/hon kan nämligan vara både bra och dålig. Vi har inte riktigt kommit underfund med honom/henne.



Jag gillar dig skarpt gumman!

Halloween =)

Publicerad 2008-10-31 22:04:19 i Sakerna

Festen gick riktigt bra, men gudars vad skönt det var när alla ungar lämnade huset. 12 barn sprang runt i huset och en försökte till och med krossa mig. Men både jag och Ellen överlevde och trots allt är ungarna ganska söta. De älskade flirtleken över allt annat ^^

 Dagens coolaste muffins. Mkt uppskattade!


Dagen sötaste syster + bror =)
Samt diverse andra muppar =P

Grattis Ellen!

Publicerad 2008-10-31 12:42:33 i Sakerna

Idag fyller allra bästaste Ellen hela 22 år. (Men Ellen, du dör ju snart!) Hennes present står på mitt bord, glittrar och ser väldigt fin ut. Jag är nästan avundsjuk på att jag inte får den själv =P
 



Hmm, vad kan det vara i?

Muffins och pappsen

Publicerad 2008-10-31 11:56:42 i Sakerna

Japp, idag ska jag tillbringa dagen med att sortera godis i godispåsar och baka muffins samt glasera dem som pumpor. Vi får se hur det går med det sistnämnda. De som känner mig vet ju att min konstnärliga ådra inte direkt är något att skryta med. Minst sagt. Jag har ärvt den av min far. Jag kan inte dra ett rakt streck, det är den enda han kan =) Men jag gillar allt honom i alla fall.

Mot sängen

Publicerad 2008-10-30 21:58:11 i Sakerna

Trött, trött. Det kan bero på att jag har en massa ljus tända och dörren stängd till rummet, lite syrebrist eventuellt. Well, får väl ta och släcka dem nu och lägga mig i sängen och läsa lite mera skämslitt. Är inte ens halvvägs än. Dåligt gjort av mig, men jag skyller på att jag är sjuk. Även om jag (naturligtvis, killar är alltid sjukare) inte är lika sjuk som Körlärar-Fredrik. (Och nej Elin, det är inte Snygg-Körlärar-Fredrik, även om du säkert skulle gilla den här också.)

Hjälp, kom just in på alla jullåtar i mediaplayer. Hualigen. Nästa, tack!

Det var tider det...

Publicerad 2008-10-30 21:12:43 i Sakerna

Nu har jag pratat min dagliga dos med Ellen så nu överlever jag den här dagen också. Och min fina, fina dator som jag fått i för tidig födelsedagspresent. Har sprungit skytteltrafik mellan mitt rum och den stationära datorn för att flytta över alla bilder och all musik till min nya. Vi har så galet litet USB-minne. De står ganska högt på min och Victprs prioriteringslista att köpa ett nytt. Tyvärr inte på föräldrarnas och vi är för snåla för att köpa ett själva.



Det här havet var inte att leka med.

Intimt, intimt

Publicerad 2008-10-30 10:22:57 i Sakerna

Idag blir det läskoma, dock ingen finlitt direkt. Diana Gabaldon är snarare skämslitt men lätt att drömma sig bort i alla fall. Bland 1700-talsliv, mord och ganska intima beskrivningar. Ibland nästan för intimt. Men överlevde jag Jean Auels serie när jag var 11-12 sådär klarar jag Gabaldon som en liten dans.

Lillebror

Publicerad 2008-10-30 10:09:49 i Sakerna



Den här killen saknar jag just nu... Han är ända borta i Falköping och spelar volleyboll. Kommer hem imorrn. Då ska jag stå i dörren, lägga upp världens smile och säga "hej lillebror".

Men jag kan i alla fall spela F3

Publicerad 2008-10-29 19:58:06 i Sakerna

Jag kan varken spela ett F1 eller F2 på min Altus, och det är inte fel på mig eftersom jag tar väldigt fina (så fina det går) F på min Jupiter. Alltså är det fel på min flöjt. Som jag köpte förra veckan. För väldigt många tusen. Paniken börjar infinna sig. Det får bli flöjtakut på min lektion på onsdag om det inte blir bättre...



Min älskling mår dåligt.

Ellen och jag

Publicerad 2008-10-29 16:51:39 i Sakerna

Förresten pratade jag precis för andra gången idag med Ellen. Hon ska ringa mig sedan ^^

(Ja, jag gör allt för att undvika spanskan)

Inte särskilt motiverad...

Publicerad 2008-10-29 16:50:12 i Sakerna

Diskuterar med Jack och försöker skriva spanska. Men Ecuador och FENOCIN (som är en organisation "grundad på den socialistiska traditionen") är sjukt ointressanta ämnen och det är ganska svårt att skriva på spanska.

Uh, jag vill ta studenten nu, helst igår...

Nörden Sara

Publicerad 2008-10-29 16:00:27 i Sakerna

Jag och mor min var precis i staden och handlade dator för pappas pengar, han är så söt. "Om ni handlar betalar jag", jag gillar min pappa =) Vi lämnade tillbaka glasögonen som jag lånade hem igår också, till slut fick det bli ett par nördisar, det kommer att bli jättebra tror jag även om mamma är tveksam.



Vänligen bortse från mitt trötta, sjuka utseende och ignorera mitt platta hår =)

Källarproblem

Publicerad 2008-10-29 10:24:07 i Sakerna

Jag hatar att vara förkyld, eftersom vårt hus inehåller två trappor och jag ständigt springer upp och ner i dem är jag nästan konstant anfådd. Nu börjar jag kunna andas normalt igen efter den senaste räden i källaren för att hämta toalettpapper. Allting man behöver finns alltid i källaren av någon anledning. Och jag ska alltid ha grejerna upp till mitt rum. Dessutom finns frysen i källaren och det är däri i som glass- och kakförrådet finns...

Konsekvenser

Publicerad 2008-10-28 21:24:06 i Sakerna

Just nu snurrar det i huvudet, även om mitt liv slutat snurra lika fort. Vilket gör att jag hinner tänka på annat än rena organisationsfrågor. Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. Det är lättare att sova när man har stressat fram och tillbaka, upp och ner och ut och in en hel dag. Man är tröttare. Som det nu är snurrar tankarna omkring alldeles för mycket. Ellen och jag pratar med varandra minst två gånger per dag. Vi har så galet mycket att prata om. Så mycket att vi pratade för mycket på tonårsgruppen och det slutade med att vi fick berätta allt. Och det slutade med bilddagboken. Och det slutade med "Ni måste berätta hur det går". Tjejerna är så söta.

Glasögonorm

Publicerad 2008-10-28 12:51:58 i Sakerna

Är sjukare idag än igår. Ingen höjdare. Och har dessutom linser på mig, borde ta ur dem men det känns så rackarns onödigt när de ska i snart igen. I alla fall har jag varit hos optikern och kollat in nya glasögon. detblir nog ett par nördiga. Mamma tycker att jag lika gärna ta ett gammalt par som hon eller pappa har haft men jag tror nog att jag inhandlar ett par nya. Hennes och pappas är ju verkligen gigantiska, jag kommer att försvinna bakom dem.

Hursomhelt, idag är det tonårsgrupp och jag ska åka dit lite tidigare och prata med Ellen. Just nu har jag och hon en massa saker att avhandla. Men mina problem är trevligare än hennes =)

Husmoder och troll

Publicerad 2008-10-27 11:35:27 i Sakerna

Dagen började väldigt husmoderligt (hur husmoderligt det är att gå upp halvtio vet jag inte, men det struntar vi i). Jag har skalat potatis och hängt upp tvätt samt satt på en ny tvättmaskin. Tänkte städa också tills jag kom på att mamma städade i lördags, söta hon =) Istället blir det nog en liten promenix. Hade egentligen planerat gymbesök men blev smittad med förkylning av någon i helgen så jag får glatt hålla mig hemma. Jag ska i alla fall klippa mig, det är behövligt, jag ser ut som en välkammad, blond version av ett troll...

Söndag kväll

Publicerad 2008-10-26 19:01:05 i Sakerna

Fryser, som vanligt, men lite mer just nu faktiskt. Hjälper nog inte med kläder tyvärr, det är sömnen som felar. Men det ska jag ta igen inatt. Och kan jag inte sova inatt heller ska jag bannemig länsa medicinskåpet i jakt på sömnpiller. Så fullt som det är borde det finnas ngt!

Ellen är avundsjuk på mig för att hon har huvudvärk och inte jag =)


Jag och Ellen in action =)


 

Söndag morgon

Publicerad 2008-10-26 09:55:40 i Sakerna

Sitter i min lillebrors soffa med Ellen och vi är rätt nöjda med livet. Förutom diverse värk och sveda på olika ställen. Vi hade väldigt trevligt  i Tråvad igår. Jag har inte kunnat sova inatt så jag är galet trött, benen bara darrar när jag försöker stå upp och att gå är riktigt jobbigt...

Nu ska vi chilla järnet och lyssna på "Don´t worry, be happy" eftersom det är den enda låt som finns tillgänglig i det här huset. Lillebror har med sig sin rackarns Iphone och det är nog bäst det för han lyssnar på så galet dålig musik ändå.


Helgens aktivitetter:
Lagom mycket shopping
Småtråkig eftermiddag
Ganska mycket dricka
Lite hångel
Alldeles för lite sömn

Jag vill åka hem

Publicerad 2008-10-24 12:35:15 i Sakerna

Jag blir så trött på detta eviga väntande, just nu väntar jag på at få ha min sista lektioner, engelska och hälsopedagogik, engelskan är värd att vänta på men hälsopedagogiken är väldigt seg. Jag väntar bara på att den kursen ska ta slut. Men man kunde ha det värre, jag är i alla fall glad att jag inte läser matte c.

Imorse hade jag föredrag i svenskan, tror att jag lyckades ganska bra även om jag nog pratade ganska fort på slutet. Nu är det i alla fall gjort, det är väldigt skönt.

Brister

Publicerad 2008-10-23 18:00:44 i Sakerna

Just nu längtar jag efter:
- en brasa
- en varm filt
- en ylletröja med polokrager
- ett hus som är byggt senare än 1980

Jag har:
- lite lampor och levande ljus (dock inte tända) här och var
- en sweatshirtklänning med korta ärmar
- ett hus som är ca 140 år gammalt

Jo man tackar...

Torsdagsfika

Publicerad 2008-10-23 17:39:42 i Sakerna

Just nu vill jag bara glömma morgondagen (gymmet, körlektion, svenska muntligt NKP och sedan lektioner till 15.20) och ha lördag istället. Då blir det shopping med Ellen innan vi drar till Tråvad och festar. Ska bli galet roligt, är jag helt säker på! Vi ska bara fixa skjuts också, men det löser sig, är jag säker på...

Idag blev det torsdagsfika. Vi hinner aldrig fredagsfika så vi har infört torsdagsfikat istället. Tyvärr såg morotskakan inte jättegod ut så det fick bli en klassisk delicatoboll istället men det är inte helt fel det heller =)

Ingen mening alls

Publicerad 2008-10-22 09:18:02 i Sakerna

Idag är en totalt onödig skoldag. Jag börjar åtta och slutar tio över elva. Det kändes inte jättemotiverat att gå upp imorse när man hade det framför dig och hörde regnet och blåsten. Men jag masade mig i alla fall upp och mamma tyckte synd om mig och skjutsade mig till bussen. Nu ska jag snart träffa Matilda och provspela flöjter, sedan ska jag ha spanska och efter det ska mamma hämta mig så ska jag åka hem. Skönt att slippa äta chilifisk idag, tror att det skulle serveras kyckling och ris hemma.

Tisdag, tisdag

Publicerad 2008-10-21 19:16:00 i Sakerna

Idag är det också lite tantvarning för idag har jag bakat syltrutor. Mycket goda får jag lov att säga. Nästan som mormors.

Annars har det varit en rätt bra dag, inte riktigt lika seg som igår. Vår grupp bestämde sig för att sluta tidigare från hälsopedagogiken så jag hann med tidiga bussen hem. Det var skönt må jag säga. Så jag har hunnit baka lite och sticka lite och inte gjort något nyttigt alls. Borde egentligen ha övat på föredraget som jag ska hålla på torsdag. Men jag är urdålig på att öva inför sådant. Det får gå som det går. Jag är ganska säker på att jag klarar mitt svenskabetyg i alla fall.

Nu, lite bloggläsning...

Tantvarning

Publicerad 2008-10-20 18:46:07 i Sakerna

Känner mig som en liten tant, har schal på mig (för fy rackarns vad kallt det är här) och har ont i ryggen som sjutton (kallt avr det ja) och ska snart gå och fästa de sista trådarna i min fina väst som jag har stickat så att jag kan börja på min bolero sedan.



Inte riktigt färdig än...

Inköpsrunda

Publicerad 2008-10-20 17:58:21 i Sakerna

Idag åkte jag hem tidigt, frågade min lärare om jag kunde få jobba hemma och det fick jag, det är nog det enda positiva med honom, att han ställer sig positiv till hemarbete... Så jag och mamma fick oss en tur till staden, vi handlade både nödvändiga och mindre nödvändiga saker. Jag köpte kollegieblock, det var nödvändigt, alla härhemma var slut. Panik!

Nu har jag gjort lite körkortsteori. Fick fem fel på fas A, det duger för att vara första ggn tycker jag.

Plugg plugg

Publicerad 2008-10-18 13:20:26 i Sakerna

Började dagen med att ta en riktig långpromenad, skönt att få lite frisk luft och nästan ännu skönare att duscha efteråt. Så har jag lagat mat och läst texterna till muntligt NKP i svenska. Har föredrag på torsdag och vet inte riktigt vad jag ska prata om. Men har en idé så nu ska jag googla lite och se om den är ngt att ha.

Persuasion

Publicerad 2008-10-17 18:35:22 i Sakerna

Nu har flöjterna kommit. Det var jubel vid köksbordet förut kan jag ju säga. Och det lät så bra, helt underbart om man jämför med min gamla. Kändes lite grann som julafton.

För tillfället jobbar jag på att då med Ellen på fest nästa lördag. Hennes argument mot är "men, jag kommer ju lätt att vara äldst", vem bryr sig om det undrar jag då...

Men misstänker att jag så småningom får lite övertalningshjälp från Lager.

Fredagspepp blev fredagsdepp

Publicerad 2008-10-17 12:55:06 i Sakerna

Nu är jag, om möjligt, ännu mer sugen på att skolka än jag var igår. Flöjterna ligger hemma och väntar. Men jag har engelska, hälsopedagogik och pjäxshopping kvar innan jag får åka hem. Uh, det är ingenbra dag idag, inte alls, inte på något plan. NKP i svenska är ingen höjdare. Speciellt inte när man går i min klass där alla säger "men, vi vill ha föreläsning i halvklass". Det är väl lika illa att föreläsa i halvklass som i helklass, eller? I alla fall om man inte får handplocka vilka som ska ingå i halvklassen.

Jag ska i alla fall föreläsa allra först på torsdag nästa vecka. I helklass.

I kväll ska jag och mina älskade bröder äta grillade mackor och dricka the i vårt föräldrafria hus.

Men som sagt, engelska var det och engelska blir det.

Uppdatering: Flöjter

Publicerad 2008-10-16 20:53:21 i Sakerna

Det är tre stycken flöjter på väg hem till mig just nu. De levereras till dörren imorgon förmiddag. Jag är inte sugen på att skolka, inte aaalls...

På söndag ska jag köra till Tidaholm och kolla på en begagnad Altus. Den vill jag ha, VERKLIGEN ha. Fast jag vill ha Pearlen som kommer imorgon också.

Och nu har jag precis fixat till enkäten som ksa ut till ca 300 elever i åk 8. Jag, Maria och Sofie kommer att ha ett litet mindre helvete när vi sammanställer dem. Men det bli bra. Snygga är de i alla fall. Och kopierade på båda sidor också, det ni!

Tidsfördriv

Publicerad 2008-10-16 13:09:31 i Sakerna

Just nu har jag en galet tråkig håltimma. Förut hade jag dock lite att titta på i form av en utbytesstudent, tyvärr försvann den rackaren så nu består utsikten av 6 stycken blå internetsladdar. Hur kul är det på en skala?

Well, Sofie och Maria pluggar i alla fall järnet bakom mig och nv3e killen som siter mittemot mig förlorade nog just på spelet han spelar. Stackars liten.

Nu ska jag jävlas lite med Maria och Sofie igen.

Blingbling

Publicerad 2008-10-15 20:10:17 i Sakerna

Idag har det också varit en bra dag. Fast det var lite stressigt ett tag och jag hade klantat mig och glömt mina noter till flöjten. Snälla Matilda var dock förstående och sa "Prata ut nu Sara" och "Jag är inte sur för att du glömt boken". Söta hon =) Tyvärr hade det inte kommit några flöjter så det får bli provspelning nästa vecka. Väntar på tre stycken som ska komma snart hoppas jag. Ska bli så roligt att få spela på en ny flöjt, min nuvarande är sliten, och nybörjaranpassad. Jag är ingen nybörjare längre.



Det blir inget guldmunstycke för mig, men väl ett i silver =)

Partylite

Publicerad 2008-10-15 19:13:52 i Sakerna

Gårdagen var en lång, väldigt trevlig dag. Tjejerna i gruppen var lika mysiga som vanligt och ljuspartyt var jätteroligt. Det luktar fortfarande lite kanel av alla ljusen vi tände igår. Ellen var alldeles salig över alla ljusen.
- Sara, nu kan jag inte bestämma mig!

Jag handlade i alla fall ljus osm doftar vattenmelon, det tror jag blir jättebra =)

Dilemma

Publicerad 2008-10-13 19:33:50 i Sakerna

Igår satt jag uppe sent, sent (i alla fall med mina mått mätt) och tittade på Pretty Woman. Idag funderar jag på att sitta uppe ännu senare och titta på en Geishas memoarer. Tvivlar dock lite på min egen förmåga att klara av morgondagen om jag gör det. Det är en lång dag imorgon. Den börjar med gymmet, fortsätter med skola, tonårsgrupp och slutar med ljusparty. Jag kan nog börja slappna av runt tio imorgon. Känns inte som en bra idé att kolla på film till klockan 12 då. Så jag får nog helt enkelt hejda mig.

Men jag har i alla fall blivit påmind om filmen och någon dag i framtiden blir det hyrfilm.

Vettiga saker

Publicerad 2008-10-12 20:14:55 i Sakerna

Idag har det varit sådär härligt söndagsslappt. Men ändå har jag hunnit med vettiga saker som att övningsköra en massa (det gick väldigt, väldigt bra, mamma "bromsade inte en enda gång) och plugga lite. Vilket påminner mig om att jag måste mejla iväg min ppt till min spanskalärarinna.

Har även fått mejl från Piña Palmeras vänner, dags för en informationsträff. Och jag som nästan lyckats förtränga att jag ska åka dit. Men jag ska i alla fall tvinga med Ellen till Nacka för att informera mig.

Andning

Publicerad 2008-10-11 19:34:54 i Sakerna

Det blev bullar med kanel och vanilj. Gott att få nybakta bullar till kvällsfikat idag. Blev lite övningskörning också när vi lämnade Erik på filmfest hos en klasskompis. Skyltar i staden och leriga uppförsbackar som jag klarade galant får jag ju säga. Annars har det varit väldigt lugnt. Jag har mest andats. Och läst. Och andats.

Innemys

Publicerad 2008-10-11 11:31:03 i Sakerna

Idag är det, om möjligt, ännu ruskigare ute än det var i går kväll. Så idag blir det ingen mysig höstpromenad. Snarare mys udner en filt med en bok samt bullbak. Och lite mazariner. Och kanske kardemummakaka också.

Tjejkväll =)

Publicerad 2008-10-11 11:10:13 i Sakerna

Igår var en mycket trevlig kväll. Massa flickor var det här och vi åt en himla massa godis, och lite mat också. Och muffins, icke att förglömma. Vi satt inträngda i två soffor och spelade SingStar (Åh Saaara) och GuitarHero (tryck på knappen) och hade välidgt trevligt. Ruskigt utomhus men väldigt mysigt inomhus =)



Ellen och Maria tar igen sig lite.

Virrvarr

Publicerad 2008-10-09 21:07:54 i Sakerna

Jag har sagt det förut. Det snurrar så fort. Pluggandet börjar tidigt på morgonen och slutar sent på kvällen. Och är det inte pluggande är det körlektioner, gymmande eller flöjt. Det går så fort och jag hänger inte med. Idag skäms jag lite också eftersom jag inte frågade Ida varför hon inte mådde bra igår. Idag sa Caroline (som jag ska sluta kalla Carro för att hon inte tycker om det) att Ida inte var i skolan. Jag skäms för att jag missade körlektionen imorse och tycker synd om Fredrik för att han kom dit alldeles i onödan.

Men jag har i alla fall gjort en god gärning idag, jag köpte strumpor av min lillebror som samlar pengar till klassresa och avslutningsmiddag. Och det gick bra på naturkunskapsprovet, tror jag. Det kändes bra.

Nu ska jag andas i en timme innan det är sängdags. Sömnen är det inte mycket med nuförtiden. Inte andningen heller. Det snurrar så fort.

Mysig morgon 2

Publicerad 2008-10-02 18:34:57 i Sakerna

Tro det eller ej, men min morgon var mysig idag också. För när jag gick på bussen imorse satt söta L där och log som en liten solstråle. Roligt att få prata lite med henne, det händer ju inte alltför ofta, tyvärr. Men hon kommer ju i alla fall hem till mig tillsammans med en hel del andra nästa vecka, då blir det SingStar för hela slanten. Och kanske lite Guitar Hero också. Mysigt blir det helt säkert.

Mysig morgon

Publicerad 2008-10-01 19:24:06 i Sakerna

Idag fick jag mig en trevlig överraskning när jag väntade på bussen. Ellen kom förbi och körde in mig till stan. Mysigt att få en pratstund sådär på morgonen, i vanliga fall brukar min konverstion inskränka sig till att säga hejdå till mamma när jag går ut genom dörren. ingen annan är ju vaken när jag går upp. Men idag blev det en bra start på dagen!

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela