Sara

Trevlig dag idag

Publicerad 2008-01-31 19:58:21 i Sakerna

Dagen roligaste var när vi lekte "Morfars långkalsong" på miniorerna idag. Det går ut på att man ska fråga en fråga och allt man får svara är "Morfars långkalsong" och det ska man göra utan att skratta. Ett barn frågade mig vad min man hette. Jag sa att han hette "morfars långkalsong" såklart. Tyvär har jag ju ingen man (eller, tyvärr och tyvärr, det är väl tur) men jag har ju David "Morfars långkalsong" Konow som pojkvän, det torde ju vara värt ngt =) Hurosmhelst, en bra dag, lång men mysig. Torsdagar är bra dagar. Det är så härligt att avsluta dagen med att träffa Ellen =)

Pretty good

Publicerad 2008-01-30 20:17:58 i Sakerna

Onsdagar är långa dagar. Det känns som om de aldrig tar slut. Och idag började dagen inget vidare, fick reda på mitt geografiprov och jag nådd einte mitt mål. Men jag antar att jag får vara nöjd i alla fall... Eller, försöka vara nöjd. Sofies kommentar var:

- Men Sara, man KAN inte vara bäst jämt.
- Nej, jag vet, men jag VILL!

Fast jag vill egentligen inte vara bäst. Jag vill bara ha MVG, det kan väl inte vara för mkt begärt? Hursomhelst. Dagen rullade på, mentorstid, spanska,. svenska, latin och engelska. På engelskan hälsade två mormorner från USA på och det var riktigt kul att höra på dem. Vi frågade lite om USA, om det är så extremt som det framställs i media, lite om skolsystemet och så. Intressant, dessutom var det härliga killar =)

Sedan var det ju flöjtspel (ingen höjdardag för flöjtspel idag men dugligt gick det) och så käkade jag och mormor upp en hel godispåse ensamma på 20 minuter. Oerhört onyttigt men ändå lite behövligt idag.

Imorgon blir också en lång dag med träning och miniorer. Får dessutom träffa EllenBellen igen =)

Tvetenläger

Publicerad 2008-01-29 18:31:38 i Sakerna

Tjoho. Ellen ringde precis och meddelade att hon vill ha med mig på Tvetenläger för miniminiorer och miniorer i maj. Härligt, klart man säger ja till sånt! Dock blir det en hektisk tid där eftersom jag ska åka till Barcelona två dagar efteråt. Men, det löser vi. Det är härligt att ha saker att göra! Och skönt att få jobb. Var tvungen att tacka nej till ett spelningsjobb förut idag eftersom jag är bortrest. Sjukt tråkigt...

Värkande värk

Publicerad 2008-01-29 18:02:30 i Sakerna

Jag kommer inte att kunna lyfta mina armar imorgon. Idag har jag träningsvärk i triceps och vi körde box på gympan. Det kändes inte jättemkt då men det lär ju bli desto värre imorrn... Härligt värre får jag säga. Å andra sidan kan man vara ganska nöjd med sig själv då =)

Dock har det varit en bra dag idag. Förutom första minuten efter att jag gått upp och geografiprovet. Det var inte alls roligt att skriva det, visserligen brukar det aldrig vara särskilt roligt att skriva prov men den här ggn var det jätteklurigt och jag fattade inte frågorna. Knepiga Jan...

Därför ska jag ha orgie med De Skamlösa och Gossip Girl ikväll för att muntra upp mig lite.

Måndagsfika

Publicerad 2008-01-28 20:28:12 i Sakerna

Uh, jag har fredagsfikat idag också. Tre pannkakor och två munkar har jag lyckats smäcka i mig. det är bra gjort må jag säga. Men men, man kan inte vara duktig jämt, och jag har faktiskt en ganska bra anledning till att smäcka just idag.

Annars har det varit en helt okej dag. Jag ligger mot all förmodan någorlunda i fas med geografin, har härligt prov imorgon, hade ett aktivt gymbesök i eftermiddags och nu ikväll har jag varit i Floby hos tonåringarna. De ska göra ne film så idag försökte vi få ihop ett manus. Vilket ju gick sådör får man väl säga. De kacklade ganska mkt och det blev väl lagom mkt gjort. Så vi ska strunta i manuset och improvisera istället. Det blir nog bra det tror jag =) Fjortisar och miljögrupper och högklackat är väl huvudstoryn... Det lär ju bli intressant att se resultatet så småningom.

Mot fredagsfikat =)

Publicerad 2008-01-24 20:10:56 i Sakerna

Geografiplugg, träning och chokladpudding sammanfattar den här dagen ganska bra. Träning x2 dessutom eftersom Margareta satte på "Ein, zwei Polizei" på latinet och hade minigympa med oss. Den raringen. Men det behövdes banne mig. Hursomhelst, en bra dag. Dock är jag helt slut nu och alldeles förfärligt godissugen. Men det blir inget för jag misstänker att helgen inte blir den nyttigaste och jag har ju redan ätit chokladpudding idag. Jag får hålla mig till fredagsfikat med Sofie och Maria imorrn. Vårt fredagsfika är alltid mkt mysigt =)

Imorgon ska jag bli sjusovare

Publicerad 2008-01-23 21:19:06 i Sakerna

Ojoj, det händer massor nu. Högt och lågt och fmam och tilbaka. Egentligen borde jag vara hemma i helgen och plugga på geografi. Men vem vill det egentligen. Jag intalar mig att jag pluggar på söndag när jag kommer hem. Och det kommer jag att göra. I alla fall efter att ha sovit ngn timme eller två. Av ngn anledning känner jag att sömnen i helgen inte kommer att bli den bästa.

Hursomhelst. Idag har varit en händelserik dag, trött som bara den men som tur är så har jag sovmorgon imorgon eftersom Teresita är borta. Det tackar vi för och jag kan ta 08.50 bussen in. vilket gör att jag ställer klockan på 07.00 och är uppe i VÄLDIGT god tid. Men man ska ju inte sova alltför länge bara för att man kan. Jag tror inte att det är nyttigt.

Stönande pojk

Publicerad 2008-01-22 17:27:15 i Sakerna

Underbar dag idag. Det gick bra på svenskaprovet vi skrev förra veckan, på håltimman fick jag MYCKET gjort och idrotten var bara knäpp. Pratade getingar med Tilda i bussen hem och cykelturen var också härlig. När jag fick syn på mitt hus lyste solen på det och det var alldeles överdrivet vackert.

Hittade för övrigt "mitt hus" på muséet idag. Det fanns utmärkt på en karta över gamla bosättningar ^^ Det här stället har anor =)

Förresten kräver idrotten lite mer plats. Vi körde gympa med film och killen som pratade var så bögig. Kom igen nu (stön) en kvar, mår ni bra (stön), åh, sista nu (stön), det SKA kännas (stön) är bara lite av allt det han stönade om. Yuck... Inge kunde ju jobba med honom stönande i bakgrunden...

Ledig stund

Publicerad 2008-01-22 11:28:48 i Sakerna

Har oförberedd håltimme eftersom Margareta var hemma med sjukt barn (eller liknanade version av ickevarande i skolan). Lagom roligt eftersom jag redan haft håltimma den här dagen. Menmen, så är det ibland. Nu är det bara att vänta på att ekonomerna slutar så blir det chilifisk och idrott för hela slanten sedan. Ser inte fram emot ngt av det får jag säga...

Jag <3 Traktor

Publicerad 2008-01-21 14:40:44 i Sakerna

För första ggn på väldigt länge var det skönt att cykla hem från bussen. Solen sken och jag hade vinden i ryggen. Det var riktigt härligt. Dessutom brummade det förbi en traktor. Och det är ju alltid lite extra mysigt. Traktorer är bannemig det bästa med att bo på landet. På sommaren hörs de ju överallt och ljudet av traktorer gör alltid att jag känner mig hemma =)

Idag ska jag hälsa på mina flickor i Kyrkans Hus, mysigt mysigt =) Vi ska ha planeringsdag och fika idag. Det blir bra det =)

Schemabyte

Publicerad 2008-01-20 19:07:47 i Sakerna

Har haft en lugn skön helg, med undantag för i fredags då. På Ålle var det ju livat värre, som alltid =) Men resten av helgen har jag bara tagit det mkt lugnt och myst med David. Behövde nog det innan ledarinspirationshelgen. Maskeradinnebandy och hotellfrukost, det blir en bra helg =)

Skrev ut nya schemat nu. Ungefär som det gamla, dock ngt fler långa raster. Bra, då blir det inte så mkt plugg hemma!

Håhåjaja

Publicerad 2008-01-17 20:45:56 i Sakerna

Torsdagkväll och jag kom precis hem från ledarsamling i Kyrkans Hus. Spännande, spännande =) Skrattade fikade och åt godis och chips. Det lbir nog ett bra år så småningom. Dock var det ingen Ellen idag eftersom den stackaren var sjuk. Men Lisa hade med sig sina barn och de var nästan lika söta som Ellen. Dock var de livrädda för mig eftersom de aldrig träffat mig förut och det första jag gjorde var att ta på mig en getingdräkt. Detta resulterade av ngn anledning i massa skratt. Men, getingdräkter blir nog bra =)

Randigast i stan

Publicerad 2008-01-15 18:28:30 i Sakerna

En riktigt bra dag i skolan faktiskt. Till och med gympan var okej. Hade glömt att innebandy är så kul =P Det bådar ju gott inför mitt innebandyspel som geting nästa helg, det lär bli en intressant syn ^^ Vi lär ju lätt var hetast av alla =)

Men, hursomhaver. Idag var det inget boksläpande eftersom jag pluggade såpass mkt i skolan, skönt, skönt. Och imorgon blir det bil hem så då slipper jag släpa =)

Just nu är mitt största problem huruvida jag ska fylla i mitt nagellack, ta bort det helt eller låta det vara som det är... Det är svåra beslut att fatta.

Litteraturhistoria

Publicerad 2008-01-14 17:02:51 i Sakerna

Litteraturhistoria är ingen höjdare att plugga. Kenningar, alliteration, Snorre Sturlasson. Mitt huvud är fyllt av isländska sagor. Tjoho, eller ngt dito. Fattar inte vfr jag kunde fastnat på Tristan & Isolde istället. det hade varit mysigare att dem i huvudet än en masa råbarkade vikingaliknande män som har knepiga namn. Dock sitter nog det mesta nu iaf. Har sparat lite plugg till imorgon också för att ha ngt att sysselsätta mig emd på håltimman. Mysigt, mysigt lär det bli i biblioteket imorgon.



Snorre Sturlasson i egen hög person, het värre må jag säga.

Ickehurtig

Publicerad 2008-01-13 18:21:12 i Sakerna

Har läst nästan oavbrutet idag, en bok påbörjad och avslutad och fyra värmeljus påbörjade och avslutade. Och när jag inte läst har jag ätit eller målat naglarna, pluggade en liten stund också. Glosor och oregelbundna latinska verb. Fruktansvärt produktiv och nyttig söndag måste jag säga. Men jag tröstar mig med att jag faktiskt var på tipspromenad vid tio iförmiddags. Hurtigt värre en söndag. Å andra sidan är söndagar inte till för att man ska vara hurtig.

Lördag förmiddag

Publicerad 2008-01-12 10:17:24 i Sakerna

Min sjuårige lillebrors kommentar till en av cha-chaklänningarna på Let's dance igår:
- Vilken kort kjol on har, jag tänker att kjolen kanske åker upp när hon dansar så.
Han är en söting utan dess like min lillebror. Oftast, andra ggr är han en pina... Well, idag ska jag fika med EllenBellen i staden. Trevligt trevligt minsann =) Ska dessutom handla knappar till min klänning sedan är den klar, klar, KLAR! Tjoho =)

Mera matprat

Publicerad 2008-01-09 18:30:03 i Sakerna

Nu känns det att skolan är igång igen. Tillbringade en lång stund lutad över papper och böcker i eftermiddag. Och imorse på halvtimmen jag är i skolan innan jag börjar pluggade jag också. Tiden går fort när man har en massa saker att ta tag i.

Annars har det inte hänt så mkt idag. Ellen ringde för att övertala mig att spela maskeradinnebandy på ledarinspirationshelgen. Och dum som jag är gick jag med på det. Tydligen ska vi vara getingar. Det lär ju bli en syn för gudar. Men, det blir nog bra. Det är väl fler än jag som är dåliga får man hoppas.

Men nu ska jag äta våfflor med grädde och jordgubbssylt, mumma =)

Matglada australiensare

Publicerad 2008-01-08 17:27:03 i Sakerna

Jag var med på gympan trots skadad höft. Dock inte på själva lektionen eftersom jag inte kände för att spela fotboll. Jag och Sofie smet till gymmet istället =)

Annar har dagen varit bra. Det var både skönt och hemskt att vara tillbaka, som det ska vara antar jag. Jag har iaf saker att göra igen och DET är skönt må jag säga. Och att vara tillbaka i rutinerna är också skönt. Jag överlever inte länge utan rutiner. Men idag var ju allt som vanligt igen. Jag och Erik satt i biblioteket på håltimman, jag pluggade och han hade tråkigt. Sedan stressade jag, Sofie och Maria livet ur oss för att inte komma alltför sent till gympan. Men eftersom matsalen idag var invaderad av australiensiska volleybollspelare som antagligen åt upp all mat så var det extremt lång kö till matsalen och vi kom tio minuter för sent. Men vi kom ändå lagom till det började så det var ingen panik.

Vi var ganska fascinerade av australiensarna. De var sjukt långa, "våra" volleybollare är långa, visst. Men de här var verkligen extrema. Det var helt galet ^^ Men de var väldigt söta iaf i likadana träningsoveraller ^^

Ramlade

Publicerad 2008-01-08 07:41:59 i Sakerna

Det var halt ute idag. Åtminstone på "min" grusväg. När jag skulle svänga så försvann cykeln under mig. Så nu är jag lerig och har mkt ont i vänstra höften. Undrar om det kan vara skada nog för att slippa vara med på gympan... Man kan ju alltid hoppas. Men jag och Sofie har ju redan vår lilla plan på hru vi ska undkomma fotbollen med fotbollspojkarna idag. Det gäller bara att charma Roger, och det är ju inte så svårt om han är på rätt humör =)

Sista lovdagen

Publicerad 2008-01-07 11:32:49 i Sakerna

Härlig, lugn dag innan skolan drar igång imorgon. Ser fram emot det, faktiskt. Skönt att få ngnting att göra på dagarna igen och skönt att ha saker att ta tag i. Det drar igång direkt med prov på fredag. Sedan lär det ju bli intressant vecka 4 eftersom vi får nytt schema då. Det har de inte lagt upp på hemsidan än så vi lär ju få det fredag vecka 3, som vanligt på Ållebergsgymnasiet med grym framförhållning.

Men, nu ska jag ta och ringa till kommunhuset och se om jag kan få jobb på dagis i sommar.

På Sofies gata i stan

Publicerad 2008-01-04 19:20:57 i Sakerna

Var hos Sofie idag. Det var trevligt att träffa henne igen och få prata av sig lite. Det behövs ju efter et helt jullov. Vi lagade mat, hängde upp tvätt, promenerade en liten bit och gjorde fransk manikyr på varandra. Jag har dock sett vackrare fransk manikyr. Men vi kom fram till att det är läge att börja nu för att vi ska kunna få till det tills balen =) Resten av dagen har jag stickat på min klänning. För tillfället är det en tubklänning utan hängslen, men hängslena är på g.

Nu ska jag kolla upp tågtider och meddela ankomsttid i Skillingaryd imorgon till min privatchaufför.

Ineffektivitet

Publicerad 2008-01-03 20:18:03 i Sakerna

Det knepiga med lov är att man blir tröttare och tröttare ju längre tid det går. Eller latare och latare kanske. Jag är väldigt lat för tillfället och orkar inte göra särskilt många knop. Tycker egentligen inte om mig själv när jag är sådan eftersom effektivitet är mitt andranamn. Jag kan irritera mig ngt oerhört på ineffektivitet hos andra månniskor och när jag själv är ineffektiv är det nästan outhärdligt. Dock måste jag tvinga mig till att bli ineffektiv ibland för att inte ta ut mig totalt. Så jag brukar vara ineffektiv på gympalektionerna =) Nu är jag ineffektiv mest hela dagarna. Dock ska jag ta mig in till staden imorgon och först gå till banken och sedan hem till Sofie. Det ska bli härligt att ses igen, det är konstigt att inte träffas varje dag.

Dessutom ska jag börja ett nytt liv i helgen. Det ser jag fram emot.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela