Sara

Planering?

Publicerad 2008-07-30 20:08:46 i Sakerna

Bara två dagar kvar på jobbet nu. Folk (Pia) frågar vad jag ska göra sen. Jag har ju ingen aning! Har en vecka innan jag åker till Tyskland. Antingen kan jag planera veckan full eller strunta i det och ta det som det som det kommer. Det lutar åt det senare alternativet. Jag orkar inte planera, vem pallar det när det är sommar?

Det enda jag planerar för tillfället är vad jag ska ha på mig för kläder. Måste börja fundera på packningen till Tyskland också. Med Ryanair får man ju begränsa sig lite. Men klarade jag Spanien ska jag nog klara Tyskland. Ska bli så roligt, ska bl a få uppleva ett tyskt barnkalas. Kan ju vara bra att få prata med lite barn, det är ju ungefär lika duktiga på att prata tyska som jag.

Men nu ska jag ta och packa väskan. Gymmet imorgon.

Uppe med tuppen

Publicerad 2008-07-29 20:18:41 i Sakerna

Idag har det varit en riktigt bra dag. I morse var jag på gymmet oh svettades rejält innan jag åkte till jobbet. En hel del att göra idag. Två stooora buntar med följesedlar från Klings Glace och dessutom försäljningsstatistik att fixa med. Det är väl inte världens roligaste kanske men jag gör hellre något tråkigt än ingenting alls. Det värsta jag vet är att sitta sysslolös.

Efter jobbet var jag en sväng på biblioteket och lånade om lite böcker och sedan bakade jag chokladpaj. Sista veckan på jobbet nu och då måste man ju bjuda på något. Det får bli imorgon eftersom det är lite hipp som happ med närvaron på kontoret såhär på sommaren. Men imorgon är det riktigt många som jobbar så då ska jag bjuda på fika. Har ingen aning om hur pajen smakar men den ser i alla fall god ut.

Men nu ska jag fixa lunch till imorgon. Tror bannemig att det står portergryta och ris i kylskåpet, det säger jag inte nej till!

Jävliga jag

Publicerad 2008-07-28 18:12:53 i Sakerna

Pia påpekade en sak idag på lunchen.
- Är det inte väldigt varmt i Mexico?

Joo, det kan väl hända. Väldigt varmt. Och väldigt fuktigt. Jag är dålig på att stå ut i värme och fukt. Men förhoppningsvis blir jag härdad efter några veckor. Men de veckorna lär vara jobbiga. Både för mig och för alla som måste stå ut med mig, det är nog bannemig mer synd om dem än om mig när jag tänker efter. Jag blir jävlig när jag är varm. Eller när jag är hungrig. Då är jag också jävlig.

Piña Palmera

Publicerad 2008-07-27 20:06:44 i Sakerna

Jag håller just nu på att dra igång ett litet projekt som går ut på att jag så småningom ska hamna i Mexico efter gymnasiet. Jag vill åka till ett center för handikappade barn som ligger där. Det vore så roligt att få komma dit, ett minne för livet och jag tror att det ger en väldigt god insikt i vad man egentligen är för människa och kanske även kan hjälpa till me att utröna vad man ska göra av sitt liv. Så jag hoppas och hållet tummarna på att det bär av till Piña Palmera för mig. Just nu är det det bästa jag kan tänka mig att göra efter gymnasiet.

Sol & bad

Publicerad 2008-07-25 17:45:46 i Sakerna

Fick sluta tidigt från jobet idag. Snälla Pia tyckte att jag kunde åka hem och sola istället för att sitta och göra ingenting på jobbet. För jag gör inte så mycket. Eller, det gör jag väl, men det går ganska fort och sedan har jag inget kvar. Konstigt, men så är det. Och solat har jag gjort. Legat ute i ett par timmar i alla fall. Fast jag är ganska dålig på att sola. Det är egentligen för varmt för min smak.

Imorgon är det Sommarland som gäller innan cruisingen. Pia tyckte att jag skulle försöka bluffa mig in på Plantis, men vi får väl se hur det blir med den saken. Bra blir det i alla fall, hur det än blir.

Rutiner

Publicerad 2008-07-23 19:46:08 i Sakerna

Jobba, äta, sova, jobba, äta, sova. Jag gör ingeting annat på dagarna. Lägger mig tidigt, går upp tidigt. Väntar på att börja jobba, väntar på att komma hem. Jag tillbringar en massa tid med att vänta. Dock inte imorgon. Imorgon ska jag upp tidigt (tidigare än vanligt) och träna. Inte så jättesugen kanske men jag lär ju vara nöjd med mig själv efteråt.

Nu ska jag äta glasstårta (jag vet, inte äta sötsaker mitt i veckan, men jag orkar inte bry mig) och sedan ska jag lägga mig i sängen med min bok. Och sova. Och träna. Och jobba. Och äta. Och sova...

Om jobb och skola

Publicerad 2008-07-22 20:00:03 i Sakerna

Börjt tröttna lite på jobbet nu faktiskt. Att sitta på kontor och räkna är inte riktigt min grej. Är dålig på att koncentrera mig på siffror ngn längre stund och blir dessutom sjukt frustrerad på mig själv när siffrorna inte stämmer, vilket händer ganska ofta, tyvärr. Men jag ska inte klaga. Jag hade kunnat vara utan jobb och det hade varit ännu värre. Då hade jag klättrat på väggarna vid det här laget och längtat, längtat, längtat efter att få börja skolan igen. Nu längtar jag bara litegrann ^^

Nötterna, nötterna

Publicerad 2008-07-22 19:41:10 i Sakerna

Det blev inte så mycket med sommaren. Det regnade på mig när jag gick från jobbet till bussen. Blev mycket blöt! Har inte vågat kolla på vädret idag av rädsla för att det är samma skit imorgon igen. Bläh, jag är trött på moln och regn, jag längtar efter solen!

Ikväll blir det te framför Morden i Midsomer, eventuellt blir det några pistagenötter också. Så goda!

Sommar, sommar och sol!

Publicerad 2008-07-21 19:51:11 i Sakerna

Åhå, det är sommar idag. Och det var på tiden! Åkte moped hem i kjol idag, det var ett tag sen! Och jag ska erkänna att det var en gnutta kallt. Men inte så jag led av det!

Det bästa av allt är att det ska vara sommar imorgon också, och i övermorgon, kan det bli bättre? Lite trist att vara på jobbet visserligen, men hey, nu ska vi inte klaga här. Jag är bara glad över att solen skiner så man kan skippa leggingsen och tröjorna och andra tråkiga varma kläder. (Värmen i leggings kan diskuteras men det är varmare än barbent i alla fall!)

Slappis

Publicerad 2008-07-20 11:22:16 i Sakerna

Jag gillar söndagar, starkt. Söndagar kan liksom aldrig bli fel! Antingen är man hemma hela dagen och gör ingenting nyttit alls. Eller så träffar man släkt eller vänner. Söndagar innebär liksom inget krav. Mer än att man ska ta det lugnt. Till och med min pappa tar det lugnt på söndagar (så lugnt han kan ta det med kossor som beyhöver mjölkas i ladugården) och det vill inte säga lite det!

Den här söndagen ska jag ät alunch hos mormor och morfar, farmor och farfar ska också dit så det blir mys på hög nivå =) Och sedan ska det mysas lite till med Ellen. Ingen aning om vad vi hittar på men det lär ju bli en del pratat. Munnarna går på oss båda två när vi träffas. Och det är så härligt =)

Men först ska jag nog dricka ett glas vatten och läsa lite Sigrid Undset.

Kvällsplanering

Publicerad 2008-07-16 19:53:15 i Sakerna

Sitter och funderar på vad jag ska ha på mig imorgon. Ska till gymmet innan jobbet och därför måste det vara ngt som inte blir skrynkligt iväskan. Köpte en klänning på KappAhl (tro det eller ej, jag älskar KappAhl, jättesöta kläder ju, en del saker, inte allt. Vissa plagg skriker tant, dem brukar jag undvika) för några helger sedan, en fin blommig sak. Den får det nog bli, har dock inte bestämt mig för om det blir lila eller bruna leggings till. Men tror att jag satsar på bruna. Eller lila. Hmmm, svårt val.

Men nu ska jag gå och fixa lunch till imorgon. Potatissallad och köttbullar. Ska fixa lite sallad också som den renlevnadsmänniska jag är (not).

Höstlikt

Publicerad 2008-07-15 18:17:14 i Sakerna

Grå dag idag. Om det inte vore för ljuset (trots allt fortfarande ljust när jag går upp och ljust när jag lägger mig) skulle man kunna tro att det är höst. Visserligen ganska varmt också. Men sitter man inomhus och tittar ut kan det lika gärna vara oktober som juli. Tråkigt. Å andra sidan skönt att det inte är gassande sol, vore tråkigt att sitta på jobbet då. Nu missar man inte något vackert väder i alla fall. Jag tror att sommaren kommer den 2 augusti. Då har jag jobbat klart oxh kan njuta av den.

Men nu ska jag måla på ett lager nagellack och sedan läsa lite Kristin Lavransdotter innan kvällsmat och Morden i Midsomer.

Sommarkväll

Publicerad 2008-07-14 20:06:32 i Sakerna

Sitter här och suckar med rosa naglar och en ond handled. Jag ska snart gå ner till mamma med min almanacka som hon ska få scrappa och så ska hon få titta på min hand. Gjorde sjukt ont att träna imorse när jag skule lyfta men vägrade såklart att ge upp som den dumdristiga envisa flicka jag är.

Jobbet går framåt. Jag ska nog inte satsa på att jobba på kontor i framtiden. Det har jag kommit fram till. I alla fall inte ett mejerikontor. Nepp, inte min grej. Men som sommarjobb är det perfekt, Jag släpper jobbet när jag går ut genom dörren och jag får bannemig tänka en massa för att lösa problemen. Fakturor, debiteringar och krediteringar. Hit och dit, fram och tillbaka.

Nu ska jag dricka te.

Ensam hemma

Publicerad 2008-07-08 19:22:23 i Sakerna

Jag är fruktansvärt huslig när familjen är borta. Vattnar till och med blommorna och det är inte lite det! Jag är jättedålig på att vattna. Mina blommor dör alltid. Fick slänga en i komposten (gödselstacken) idag. En fin blomma dessutom. Men jag ska köpa en ny. Så fort mamma kommer hem så kan hon skjutsa hem den, blomman skulle nog inte gilla att åka moped...

Resten av kvällen ska jag spendera framför Morden i Midsomer med en kopp te och min farmors filmjölksbröd. Mumma =)

Men fredag är ändå den dagen som känns bäst

Publicerad 2008-07-04 18:37:27 i Sakerna

Jag är dålig på att blogga. Men det beror på jobbet. Eftersom jag sitter vid en dator hela dagen på jobbet är jag inte jättesugen på att sätta mig framför den så fort jag kommer hem. För övrigt har jag ingen inspiration alls när jag kommer hem eftersom jobbet suger musten ur mig! Idag fick jag fakturera om tre ggr för att få allting rätt. Det var inte roligt alls. Men det löste sig i alla fall och jag kunde gå hem med gott samvete =) Tom fem minuter innan jag slutade.

Nu ska jag och mamma snart laga tonfisksås och sedan ska jag slappna av ordentligt. Imorgon är det konfirmation som gäller. Då får vi äntligen hem vår lille gosse igen =)

Hurtbulle, jag?

Publicerad 2008-07-02 18:36:52 i Sakerna

Fikade med Ida idag. Trevligt att träffa henne ingen. Det var ett tag sedan. Dock fick det bli snabbfika eftersom jag var trött efter jobbet. Idag har det inte varit en minut över. Fick inte ens ngn fikapaus på eftermiddagen. Då är det illa. Jag fick snatta ett päron för att överleva. Det bästa med jobbet är gratis frukt och uteplatsen när solen skiner =)

Ikväll ska jag lägga mig tidigt, tidigt. Känner på mig att jag kommer somna så fort jag lägger huvdet på kudden som det ju så fint heter. Jobbigt att gå upp halv sex och träna, det ska erkännas. Men oh, så nyttig man känner sig. Det gör det lätt värt det.

Vädret, såklart!

Publicerad 2008-07-01 17:47:57 i Sakerna

Solen skiner och det var riktigt svettigt att gå till bussen från jobbet och cykla hem från densamma. Första gången på länge man inte behövde ha långärmat/jacka på sig. Skönt att det blir lite bättre väder även om det är tråkigt att jobba när solen skiner ute. Men för att citera Ellen "Pengarna rullar in och folket jublar" så är det. Och förhoppningsvis håller det i sig till helgen.

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela