Sara

Vaxning av ben

Publicerad 2008-06-29 20:00:46 i Sakerna

Är fullproppad emd ostkaka (kvar sedan igår, lika god kall) och exotic snacks. Mumsigt mumsigt. Men nu vill jag inte ha fler yoghurtdoppade nötter idag. Kanske imorgon. För övrigt har dagen förflutit väldigt lugnt. Vi har varit och hälsat på Victor igen, den stackaren hade stukat foten så vi fick ta med oss kryckor och mamma drog fram tejp och linda ur handväskan (okej, hon hade det i en plastpåse) och så hade vi sjukstuga i receptionen. Stackars Victor blev tejpad nästan ända upp till knät och jag har lovat att jag ska skratta åt honom när det är dags att dra bort tejpen från de lurviga benen. Han såg inte överlycklig ut av någon anledning ^^

Men nu ska jag packa lite inför morgondagen. Tidig träning på gymmet imorgon. Kvar över sex ska jag hänga på låset.

Buenos noches!

Lovely ostkaka

Publicerad 2008-06-28 18:29:51 i Sakerna

Nepp, nu ska jag ta tag i mitt liv och gå en promenad. Det regnar ju inte ute och då får man passa på. Har ätit alldeles för mkt och motionerat alldeles för lite på sista tiden. Det blir lätt så när det är sommarlov.

Sedan ska jag äta lite till, kvällsmaten idag består av min farmors gudomliga ostkaka. Hennes ostkaka slår lätt alla andra ostkakor. Hon gör riktig ostkaka, med ostlöpe och mjölk, ingen mesig kesella här inte! Förstår inte att hon orkar egentligen, det tar en massa tid att göra det på riktigt... Flera dygn.

Ikväll är det bio med Ellen som gäller. Vi väljer mellan Sex & the City och Jiddra inte med Zohan. Får se vad det blir så småningom.

Pappsen

Publicerad 2008-06-28 17:21:42 i Sakerna

Livets stora gåta är varför man alltid vaknar så rackarns tidigt på helgerna. Idag slog jag upp mina blå (gulligt uttryck) klockan 8. Helt oförklarligt, jag som var helt slut efter veckan, trodde jag. Men tydligen inte. Hursomhelst så var det bra på sitt sätt för jag och mamma bestämde oss för att dra med min stackars oskyldige bror till stan för lite shopping. Pappa sprang fort undan när vi började prata om det. Han åkte till skogen istället. Enligt honom en mycket bättre plats än läskig asfalt och tegel. Min pappa är en söting till bonde =) Väldigt anti allt som heter konsumtion (när det inte gäller mat) och han tycker inte alls om att gå i affärer, och han dricker lika gärna kaffe ute i skogen med hembakt bulle än sitter inne på ett café och äter mycket god bakelse. Jag gillar pappsen min starkt =)

1, 2, 3, 4 alla byxor äro dyra...

Publicerad 2008-06-27 16:52:36 i Sakerna

Jahapp, en vecka på jobbet avklarad dårå. Skönt med helg, jag ska sova länge och försöka på alla siffror att sluta snurra. Det är väldigt många siffror på jobbet. ibland känns det konstigt att det faktiskt bara finns tio stycken... De ser så himla många ut på fakturorna och följsedlarna...

Hursomhelst, den sifferlösa helen ska tillbringas på bio med Ellen eller med en bok i handen. Jag har lättare för bokstäver än siffror. Ikväll har jag lovat min käre lillebror att jag ska laga lasagne. Baktanken med det är att jag får något att ta med mig till jobbet nästa vecka. Att jag får en stor kram om jag lagar lasagne har inget med saken att göra.

Ur arkivet?

Publicerad 2008-06-25 19:36:43 i Sakerna

Idag har jag arkiverat hela dagen, känns det i alla fall som. Vet inte hur många ggr jag sprang uppför trappan till arkivet. Men det var en del, så mycket kan jag säga. Jag är med andra ord helt slut. Pust!

Fast det är ändå skönt att komma hemifrån lite, jag är dålig på att vara hemma och göra ingenting, det är skönt ibland men efter ett tag vill jag bara spy på det. Jag vill inte spy på jobbet, inte än så länge. Men det kanske kommer.

En dag utan sol

Publicerad 2008-06-23 19:13:23 i Sakerna

Det regnar och regnar och regnar. Och för säkerhets skull regnar det lite till. Är inte jätteförtjust i det, å andra sidan behövs regnet. För böndernas och växternas skull. Jag vill inte ha ngn skogsbrand här i närheten, nej tack. Men dagarna blir genast lite tråkigare om det regnar. Lite längre och lite jobbigare. Man vill egentligen bara ligga i sängen och himlen är så grå att det inte blir ordentligt ljust någon gång.

Men imorse när jag gick till bussen sken faktiskt solen, så jag passade på att njuta och fick min daliga D-vitamindos. Så jag klarar mig, idag också.

Mejeriet tar kål på mig!

Publicerad 2008-06-23 16:58:02 i Sakerna

Första dagen på jobbet idag. Massor att lära sig och jag tror inte att jag minns hälften. Men förhoppningsvis kommer det att lösa sig i alla fall. Har tidigare sommarvikarien klarat sig klarar jag mig nog också. Men siffrorna snurrar i huvudet, och företagen, och de olika programmen. Hualigen. Jag är så trött, längtar redan efter att få gå och lägga mig.

Saknad broder

Publicerad 2008-06-22 18:23:16 i Sakerna

Jag och mamma var och hälsade på Victor idag. Den lille rackaren är på konfirmationsläger på Flämslätt. Han ska vara där två veckor till och det är jättetomt utan honom. Ingen att retas med... Han blev i alla fall glad att se oss idag. Mest för att de höll på att spela fotboll och han gillar inte riktigt det. Hans grej är volleyboll. Men han slapp fotbollen och istället åkte vi och handlade godis. Han ska gå pilgrimsvandring tisdag-lördag så han behöver lite färdkost. Han är lagm glad över pilgrimsvandringen. Han påstår att det är sega människor med i gruppen som gör att de inte kommer ngnstans. Om alla bara vore som han (jättelånga ben och sjukt vältränade) så vore det mycket bättre, enligt honom.

None

Matlådor

Publicerad 2008-06-22 17:50:13 i Sakerna

Idag åkte den sjuka pojkvännen hem. Han är som tur är inte så sjuk längre. Ganska pigg såg han ut att vara och idag bär det iväg på festival för honom. Själv laddar jag inför jobbet. Har diskat matlådor och funderar på vad jag ska ha till lunch imorgon. Jobbigt att behöva planera det. Vad man än tycker om skolmaten är den väldigt bra att ha. Det finns alltid något man kan äta. Mjölk och mackor i värsta fall. Men, nu får jag å andra sidan alltid ngt gott till lunch, det är ju också bra =)

Midsommardagen

Publicerad 2008-06-21 15:45:57 i Sakerna

Det var den midsommaraftonen. Mera choklad i kylskåpet och en sjuk pojkvän är resultatet av den för min del. Det första är bara trevligt medan det andra är lite mindre trevligt. Dessutom är det ju alltid så synd om killar när de är sjuka. Och jag är dålig på att tycka synd om folk så jag antar att det är extra synd om David nu. Den stackaren.

Livligt liv

Publicerad 2008-06-20 13:42:52 i Sakerna

Suckar lite över att det regnar. Trist, å andra sidan så hade det varit mer förvånande om solen tittat fram.  Svensk midsommar är ju faktiskt regnig. Man kanske skulle bli besviken om det inte regnade... Inte så troligt. Men man får ävl intala sig det så att det inte känns alltför jävligt.

Hursomhelst, nu ska jag nog ta tag i mitt liv och fortsätta läsa min bok. Så mycket liv har jag, David också för den delen eftersom han ligger bredvid och gör precis samma sak.

Midsommarblomster

Publicerad 2008-06-20 10:35:34 i Sakerna

Glad midsommar allihopa!

MIn midsommarafton började tio i sju. Då ringde klockan. Mamma och jag skulle handla och det brukar ju vara ganska mycket folk i affärerna på midsommarafton, alltså gäller det att vara ute i tid. Mamma och jag var först in på Coop. Vi satt i bilen och såg på när de öppnade. Mamma var mäkta stolt och var till och med tvungen att berätta det för en anställd.

- Jag var först, det har jag nog aldrig varit förut.

Men lugnt och skönt var det, ingen stress och inget folk. Så vi handlade det vi skulle ha och åkte hem. Sedan dess har jag städat uterummet och nu sitter jag och väntar på att David ska äta klart sin frukost så at vi kan gå ut och plocka blommor. Både mamma och han tycker att det är nödvändigt på midsommar. Es ist mir egal men jag antar att jag får ge mig för överheten.

Midsommarmat

Publicerad 2008-06-19 14:05:00 i Sakerna

Åhå, har lite matproblem eftersom det helt plötsligt kommer en massa folk till mig imorgon.Men tror att jag har löst det. Maten bland mina vänner är lite problematisk eftersom det förekommer glutenallergiker och vegetarianer. Men jag tycker så mycket om dem så det gör inget att de krånglar!

Sådetså!

Publicerad 2008-06-18 19:54:34 i Sakerna

Hoho, jag har fixat mina midsommarplaner. Och hur det än blir (för planerna är EXTREMT lösa) så blir det bra. För det har jag bestämt. Och jag är en bestämd liten docka som min far skulle uttrycka det hela.

Livet är en dans på rosor men det gör ont att trampa på taggarna

Publicerad 2008-06-18 19:19:58 i Sakerna

Tjaa, idag var en ganska jobbig dag till att börja med. Men så småningom tog jag mig i kragen, ringde diverse människor och fixade midsommar, nästan i alla fall, och badade fötterna. Det är fruktansvärt skönt att göra det. Bada, fila och smörja in, sedan är fossingarna mycket vackra. Om nu fötter kan vara vackra. Ska måla naglarna också. Det är väldigt fint med målade tånaglar. Det livar upp, annars ser fötter ganska tråkiga ut.



Lite mera böcker

Publicerad 2008-06-17 21:56:17 i Sakerna

Jag skulle kunna prata lite om böcker igen, för bokus har fortfarande itne ens skickat första paketet jag och mor beställde. Och det var mer än en vecka sedan! Blä på dem!

Men nu ska jag gå och läsa en annan bok som säkert är bra den med.

                                                                                

i väntan på

Kvällskoll

Publicerad 2008-06-17 21:29:37 i Sakerna

Har gått tipspromenad med fina Ellen och skvallrade lite med henne. Bl a avhandlades ämnet barn. Av ngn anledning är det jätteaktuellt i människors liv just nu. Fast vi vill helst bara spy på det. Nepp, inga barn för oss än på länge!

Dessutom har jag varit riktigt ordentlig och bakat två tacopajer till min matlådor. Mat för åtta dagar fixat. Det roliga är att jag inte riktigt vet hur jag ska hinna äta upp all paj. Jobbar sex veckor så det kommer bli tacopaj minst en gång i veckan för mig, det ni!

Måste snart fixa mina midsommarplaner också. Har ingen aaaning om vad jag ska göra, vart eller med vilka och börjar få lite minipanik. Men, det löser sig alltid. Det har ju en tendens att göra det.

Ett år till ända

Publicerad 2008-06-17 11:22:39 i Sakerna

Nu börjar de engelska sommardeckarna (okej, det började redan förra måndagen, men jag hade inte sommarlov då, och då räknas det inte). Äntligen! Som jag har väntat och längtat. Vem älskar inte Miss Marple, Foyle's War, Ett fall för Frost, Kommisarie Lyndon och Morden i Midsomer? Well, jag gör det. Massor. Ingen sommar utan engelska deckare, nepp!

Fraktkostnad

Publicerad 2008-06-17 10:40:50 i Sakerna

Igår var stackars lilla jag sjuk. Det kan väl kanske hända att jag är en gnutta sjuk idag också. Men jag hatar att vara sjuk så därför tänker jag bli frisk å det snaraste. I alla fall så fort att jag kan gå på tipspromenad med Ellen ikväll. Tipspromenad och fika, härliga grejer det!

Tjaa, igår gjorde jag alltså inte så mkt, av förklarliga själ. Jag läste ut den sista intressanta boken i mammas bokhylla. Nu är det verkligen panik innan bokpaketet från bokus kommer. Smarta som vi är beställde ju jag och mamma böcker därifrån redan förra veckan. Och så beställde vi lite till i söndags. Dubbel frakt, inte bra. Men när frakten är 19 kr är det ändå ganska överkomligt =) Det är värre på apoteket där det kostar 34 kr. Helt galet. Kan inte myndigheterna vara så söta och bjuda på det, det blir väl ändå billigare i längden än att ha apotekare anställda i butikerna, eller?

Mera litteratur åt folket!

Publicerad 2008-06-15 20:06:13 i Sakerna

Nehepp, nu ska jag påbörja nästa bok i tillvaron. "Mina" böcker är för tillfället slut, läste ut min sista biblioteksbok för en liten stund sedan. Janet Evanovich. Vem älskar inte Stephanie Plum? Jag gillar henne massor! Nu ska jag påbörja en aning djupare bok som mor min har släpat hem. Eller släpat har hon nog inte gjort eftersom det är en pocketbok, men ni fattar grejen...

Väldigt mycket litteratur här på sistone, men alla mår bra av lite litteratur emellanåt. Och vissa behöver det mer än andra. Ida, känn dig inte träffad!

Nu ska jag dricka te, äta lite choklad och läsa Emilie Richards.

Tjolahopp!

Problem 2 löst!

Publicerad 2008-06-15 19:46:57 i Sakerna

Haha, nu kan jag logga in från stationär dator igen, inte för att jag vet varför, men jag hoppas i alla fall på att det var min förstjänst.

Och jag har löst problem 1 i praktiken också genom att beställa tre stycken böcker från Bokus, tydligen var det fyra böcker i serien och nu har jag dem inom kort hemma hos mig.

Grattis Sara!

Problem löst!

Publicerad 2008-06-15 11:46:15 i Sakerna

Nu har jag löst det, jag beställer både första och tredje delen i bokserien. Då blir det inte lika dyrt. Heja mig!

Pengar, böcker och problem

Publicerad 2008-06-15 11:45:43 i Sakerna

Jag kommer att ruinera mig på bokus.se. Fick stipendie i latin i form av en bok, den andra (fråga mig inte varför jag fick den andra och inte den första) i en serie om Julius Caesar. Jag har fruktansvärt svårt att läsa andra boken i en serie innan den första. Det har t.o.m. hänt att jag lämnat tillbaka en bok till biblioteket oläst eftersom det inte var den första i serien, sedan lånade jag den såklart en gång till när jag läst den första. Kort och gott, nu måste jag läsa första boken i serien (Roms portar) innan jag kan läsa min bok, Kungars död. Och jag vill väldigt gärna äga alla böcker i en serie om jag har en bok. Problemet. Jag har redan en beställning från Bokus som inte kommit fram än. Alltså känns det dumt att beställa en bok till, och det är onödigt att beställa bara en bok eftersom det blir lika dyrt som att köpa i en IRL-affär. Jag sitter i en jobbig situation alltså...

Underligt...

Publicerad 2008-06-15 11:25:23 i Löjliga listor

Jag vet inte om det är fel på mig, på datorn eller på blogg.se... Men av ngn anledning kan jag bara logga in på vår bärbara dator. Den stationära vägrar att släppa in mig. Varför?

Jag är konfunderad...

Kvällspromenad

Publicerad 2008-06-14 20:26:04 i Löjliga listor

Nehepp, nu ska jag ta en promenix innana jag lägger mig med en bok i sängen. Har varit äckligt onyttig idag och 'inte gjort annat än läst, spelat spel, tittat på fotboll och ätit. USCH! Men nu ska jag bättra mig. På med tjock tröja och sköna skor och hoppas på att mp3:n är laddad. Annars går det så rackarns långsamt!



Och den här utsikten ser jag varje dag, det ni!

Lite bitterhet

Publicerad 2008-06-14 20:05:54 i Löjliga listor

Nästan så att tårarna rinner, stackars blågult som förlorar efter att ha kämpat så läng. Visserligen ganska rättvist mot Spanien men ändå, alltid trist att förlora. Och att dessutom släppa in målet på stopptid när det är så nära är ju fruktansvärt bittert.

Dags att ladda om och satsa järnet igen mot Ryssland!

Förresten, varför är tv4:s manliga hallåor så sliskiga, kan de inte välja ut vanliga killar?

Tågresenär

Publicerad 2008-06-13 20:52:20 i Löjliga listor

Jag är rätt trött på allt för tillfället. Är slut på allt, vill ingenting. Egentligen bara sitta inne på mitt rum, äta torkad frukt och läsa böcker... Har dock lovat att åka till pojkvännen min (neej, jag vill inte dit, egentligen) imorgon så jag får glatt pallra mig iväg till tåget. Vill väldigt gärna träffa honom, söt som han är, men orkar inte åka tåg. 1 h 54 min är den kortaste tiden jag kan komma undan med. Bläh, en gång i tiden tyckte jag jättemycket om tåget. Skönt att ha lite tid för mig själv, läste, lyssnade på musik. Tog det allmänt lugnt och mådde bra.

Nu är jag så trött på det. Jag. Vill. Inte. Åka. Tåg. Mer.

Back in town

Publicerad 2008-06-13 20:11:20 i Löjliga listor

Verkligen ledsen för uteblivet bloggande. Har inte kunnat logga in på mitt konto men nu är detta löst efter mycket om och men. Tack för hjälpen blogg.se!

Dagarna har annars flutit på ganska mycket som vanligt. Dock inte så mycket i skolan numera, såklart. Har tillbringat dagarna med att göra ingenting alls. Jag förstår inte vad de här sista dagarna ska vara bra för. Vi gör ju inget vettigt ändå. Så fort studenterna försvinner går luften ur skolan, ingen vill mer, ingen orkar mer. Alla väntar på att få sluta. Men idag hade jag i alla fall skolavslutning. Även den helt onödig. Jag förstår inte vad det sak vara bra för. Grundskolans skolavslutningar finns en mening med. Gymnasiets skolavslutningar är totalt meningslösa.

Nu: Sommarlov i en vecka och sedan jobb, jobb, jobb i sex veckor.

Rödbränd

Publicerad 2008-06-06 18:28:03 i Löjliga listor

Dåligt bloggande, tyvärr kan jag inte bara skylla på Barcelona eftersom jag faktiskt kom hem i tisdags. Men jag kan skylla på trötthet och sol. Vem vill egentligen sitta inne och blogga (vårt trådlösa räcker inte ut) när man kan ligga ute och pressa? Idag har jag dock pressat för mycket vilket lett till väldigt röd urringing. Men jag får hålla mig inomhus imorgon och pressa på mage så att ryggen blir brun så är jag fin till på söndag. Ska till Panka då och bada med Ellen, Maria och Natalie =) Sedan ska vi åka och titta på Josses bal, den lilla flickan tog ju studenten igår, Jag var en gnutta avundsjuk får jag ju säga. Men nu ska jag gå och titta efter om det finns något ätbart i köket =)

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela