Sara

I väntans tider

Publicerad 2007-12-28 10:46:10 i Sakerna

Igår fyllde jag äntligen 17 år och på kvällen kom morförldrar och farföräldrar för att fira. Inte sp mtk att fira kändes det som. 17 är ju ingenting, nästa år lär ju bli lite bättre. Men åh vad jag kommer att vänta, längta och lida. Körkortet kommer nog att vara det värsta tror jag. Jag lär ju dessutom inte få ngt körkort förrän 2009.´

Men iaf, efter nästa år är det ju slut på väntandet. Äntligen.

Sömniga grepp

Publicerad 2007-12-26 12:56:49 i Sakerna

Min julafton var oerhört kaotisk iår. Ingenting var riktigt som det brukar och när firandet äntligen var över så skulle jag till kyrkan och spela. Klockan ett slutade min julafton. Och då var jag också en aning slut. De sista tonerna jag spelade i kyrkan hade jag ingen aning om hur greppen såg ut. Jag gissade mig fram lite och det gick ju halvbra får man ju säga, jag har ju gjort bättre ifrån mig. Men jag får ju som tur är en chans till ikväll. Lite mer lagom tid på kvällen. Så nu ska jag spela några toner och försöka räkna ut hur greppen sitter.

God jul!

Publicerad 2007-12-23 19:40:49 i Sakerna

Åhh, härliga tidet. Just den här kvällen är absolut en av årets underbaraste. Allting är bara lugnt och skönt innan alting händer imorgon. Julafton är en härlig dag. Men åh vad trött man är när den är slut.

Men iaf, god jul! Jag hoppas att den blir bra =)

Jag älskar Gilbert

Publicerad 2007-12-22 12:08:07 i Sakerna

Åkte till Gnosjö i torsdags med en bok i bagaget. Kom hem med fyra stycken. Snodde en Doris Lessing, en Per Anders Fogelström och Gilbert Grape av Peter Hedges ur bokhyllan. Doris och Gilbert på engelska. Började med Gilbert och det är kärlek på hög nivå. Halva boken är slut och jag vill inte fortsätta läsa andra halvan. För då tar den snart slut och det innebär stor sorg. Gilbert är underbar.

Förtidiga julklappar

Publicerad 2007-12-22 11:54:27 i Sakerna

Har varit i hos pojkvännen två dagar. Mysigt värre med julklappsutdelning och en dag framför brasan (som dock inte var tänd) med en bok. Pojkvännen läste dock inte utan spelade på sin hemkomna äldre brors PS3. Det var härligt att träffa den äldre brodern igen. I vanliga fall befinner sig han långt bort i Luleå och det är inte utan att man saknar honom litegrann.

Nu är jag iaf hemma igen. mitt i julstöket ska snart göra pepparkakshus och funderar på att koka lite kola också. Ingen jul utan kola liksom =P

Skogspromenad

Publicerad 2007-12-19 16:42:10 i Sakerna

Har haft en mysig första dag på jullovet. Läst en jättebra bok, fixat med lite julklappa roch försenade julkort samt tagit en promenad i underbara skogen på berget. Det var jättevackert idag med rimfrost både i träden och på marken. Såg ut som en sagoskog. Tyvärr hade jag bara mobilkameran med mig och den ger ju inte ngn bra bild av hur det egentligen ser ut. Å andra sidan är det alltid bättre at uppleav saker IRL än att se dem på bild.

Jullov!

Publicerad 2007-12-18 16:15:44 i Sakerna

Äntligen,. gjorde sista dagen i skolan idag och gud vad skönt det var att promenera ut genom dörrarna för sista ggn iår. Härligt, nu har vi gjort härlften på gymnasiet, snart är det slut =)

Hade ganska meningslös skoldag idag. Visserligen körde Märit hårt med oss på engelskan men efter det avr dte bara kyrka och klassamling kvar. På klassamlingen gjorde vi ingenting. Åt bara clementiner och ischoklad och pratade och Mikaels barn. Sedan gick jag, Maria och Sofie till staden och åt på Lilla Blå. Det var härligt och vi satt där länge och njöt av att ha jullov. Imorgon ska vi ses hos Maria och ha lite mys =)

Stickning

Publicerad 2007-12-17 17:48:21 i Sakerna

Jag och kära mor har precis varit i staden och konsulterat stickbutiken. Jag ska sticka en mkt snygg hängsleklänning och mor min ska sticka en mössa. Det blir nog bra som sysselsättning över jullovet =) Så skönt att ha ngt att göra när alla klappar är öppnade och man inte rikttigt vet vad man ska ta sig till. Det blir ju alltid en sorts tomhet på juldagen. Då är allting över och ens förväntningar har antingen gått i kras eller blivit infriade. Ganska knepig dag egentligen. Men iår ska den tillbringas med stickning!

Måndagstrött

Publicerad 2007-12-17 07:43:26 i Sakerna

Orkar inte måndag idag. Helt slut... Skönt att det bara är halv dag i skolan idag. I eftermiddag ska jag först till gymmet för första ggn på två veckor och sedan ska jag och Ida fika på Lilla Blå. Mysigt värre =)

Men. Först är det geografi, tyska, matte och spanska som gäller. Yes, nu kör vi!

Julskyltning

Publicerad 2007-12-16 18:56:11 i Sakerna

Mor och jag tog en promenix i staden idag och tittade på julskyltningen. Mysigt värre att bara gå där och prata =)

Har annars haft en bra dag. I förmiddags var jag i kyrkan och spelade och fick masa julsånger på hjärnan. Men det var det värt för det var väldigt och roligt och blev väldigt fint =) Ska spela/sjunga på julafton och annandagen också. Det blir nog bra. Har faktiskt saknat kyrkan lite. Det har alltid varit en speciell känsla att sjunga julsånger och lyssna på prästens faktiskt mkt kloka ord under predikan.

Bara en och en halv dag kvar i skolan till jullovet nu. Underbart! Det ska bli så skönt att bara vara hemma och ta det extremt lugnt i hela 20 dagar. Jag tänker inte se åt en enda bok på lovet. Men jag misstänker att jag kommer att bli grymt lättad när skolan är tillbaka igen i januari. Det brukar vara så.

Julkänsla

Publicerad 2007-12-15 12:20:37 i Sakerna

Har varit en dålig bloggare på sistone, är medveten om det. Men det har helt enkelt inte hunnits/orkats med. Det har varit fullt upp med provplugg och luciatåg. Men nu är allt klart och det är jullov om ungefär 3 dygn så nu ska det väl bättra sig hoppas jag =)

Sitter bredvid min käre pojkvän, han har också en dator i knät så vi ser säkert jättesöta ut =) Vi har varit riktigt aktiva idag och hunnit med att baka både pepparkakor och kransekager. Måste säga att kransekagerna var ngt av det kladdigaste jag ngnsin gjort. Det var som att rulla chokladbollar, gånger tre.  Härligt värre!

I eftermiddag ska vi fortsätta med julgodiset och ta en lååång rpomenad i den mysiga solen som skiner. Det är tom lite vinterkänsla med frost på marken. Nu börjar julkänslorna komma.

All I Want for Christmas...

Publicerad 2007-12-11 17:48:14 i Sakerna

Kära IdaPida undrade vad jag önskar mig i julklapp. Och jag svarade att böcker alltid är trevligt att få =) eftersom den flickan inte är så bevandrad i böcker (stor underdrift) så lovade jag att skriva ihop en önskelista. Så nu ska jag surfa runt på Bokus och bara drömma över alla underbara böcker... Härligt!

Våldsamt

Publicerad 2007-12-11 17:13:07 i Sakerna

Det var skönt att vara tillbaka i skolan igen. Skönt att ha en normal skoldag för en gångs skull, utan körövningar eller andra knepiga saker. Att det var en bra dag när allting flöt på jättebra gjorde ju inte saken sämre =) Till och med idrotten var helt okej idag, vi körde box och det var jätteroligt =) Fast mina armar är helt slut och det lär ju bli jobbigt att hålla ljuset ikväll. Dock är det nog bannemig värt det =) Härligt med en gympalektion där det faktiskt inte spelar jättestor roll om man vältränad eller otränad. Alla var ju på ganska samma våglängd iaf.

Tlöttelöttig

Publicerad 2007-12-10 15:10:13 i Sakerna

Var sjuk igår, riktigt sjuk, för första ggn på sju år (när jag var 9-10 sådär hade jag lunginflammation). Det var en upplevelse må jag säga. Men nu mår jag bättre. Är dock trött så det bidde ingen skola idag. Orkade inte packa väskan, ställa klockan eller på ngt sätt engagera mig i skolgång igårkväll och när jag vaknade 07.40 imorse hade jag sovit som ett barn hela natten så det var inte läge på att ha geografi.

Men, idag har jag iaf lykcats plugga rätt mkt matte + läsa en-glosor samt gå en promenix. Men nu är jag slut så det blir soffan och film resten av dagen.Mysmys =)

Julbordsfull

Publicerad 2007-12-08 09:05:03 i Sakerna

Det var mkt gott och trevligt med julbord igår må jag säga =) Avtacknigar och tal och underhållning avlöste varandra och jag fick en mkt fin julklapp i form av en knapp där det stod "Dyrbar", sött tyckte jag och har därför satt den på min väska. Tänkte skryta med den att tag innan jag förpassar den till mina andra knappar i en låda ^^

Idag är det bakning som gäller. Hela dagen ska jag vara i hembygdsstugan med mjöl upp till armbågarna och knåda deg. Härligt värrre =) Och ikväll ska vi äta stenugnsbakad pizza. Det ni!

Minizoo

Publicerad 2007-12-07 15:01:39 i Sakerna

Sitter för tillfället i Ellens kök med en fågel skrikandes bakom mig, eller, pipandes kanske det heter ^^ Vi ska iaf ta det lugnt en stund innan vi gör oss iordning för den stora galakvällen. Eller, kanske inte, men kul ska det bli =) Och likadana klänningar (nästan) ska vi ha så vi lär ju vara riktigt söta =)

För övrigt har Ellen i sitt hus förutom en fågel också en hund och två katter för tillfället.

Dragkedja

Publicerad 2007-12-06 18:04:45 i Sakerna

Joo, jag köpte ju en jacka i lördags när jag var i Gbg. Den är jättebra, förutom en tiny detalj. Den jävla dragkedjan är jättesvår att dra upp. man mpste koncentrera sig på det när man ska försöka. Och inte ens då är det säkert att det går. Jävla helvetesh&m. Man får bannemig betala för att det är billigt!

Jullycka

Publicerad 2007-12-06 17:30:27 i Sakerna

Åh, det är mys nu, Idag har jag tillbringat hela dagen (känns det som) med att sjunga luciasånger och när jag kom hem luktade det lussekatter i hela huset. Nu sitter jag här med tända ljus och lyssnar på julsånger =) Det är svårt att få det bättre än så. Dessutom ringde E förut och vi spikade våra planer för imorgon. Snabb promenad och sedan blir det julbord för hela slanten. Åh vad gott det ska bli, jag älskar julbord, inte så mkt för maten som för själva känslan =)

Åh, den här tiden på året är lycka =)

Hektiskt

Publicerad 2007-12-05 20:21:24 i Sakerna

Mitt liv går inte direkt i sina gamla vanliga gängor för tillfället. Det är saker som hände hit och dit... Och visst är et härligt när det hädner saker. Problemet är att jag inte äter normalt då. Jag äter massa sött eftersom jag hela tiden är i behov av energi och det är ju inte särskilt bra. Måste bli bättring på den fronten. Tyvärr är det svårt att bättra sig just nu eftersom det är massa julgodis i omlopp för tillfället. Och det lär ju inte bli bättre  de närmaste veckorna. Ryser när jag tänker på hur mkt godis och fet mat det kommer bli de närmsta veckorna. Till råga på allt finns det ingen tid till träning. När jag brukar träna är det körövningar inför Lucia... Jag gillar inte det här.

Men men, det är bara drygt två veckor kvar till jul och sedan är det ett långt skönt jullov när jag visserligen lär äta onyttigt men förhoppningsvis hinner jag med lite träning... Sedan drar skolan igång och då kan jag börja komma in i rutinerna igen....

Skratta eller gråta?

Publicerad 2007-12-05 09:07:50 i Sakerna

Barn: Vfr kör du inte bil?
Jag: För att jag inte får.
Barn: Vfr inte det?
Jag: För at jag är för ung.
Barn: Va!?! Hur gammal är du?
Jag: 16
Barn: Du ser ut som om du är 26.

Snörvel

Publicerad 2007-12-05 08:30:50 i Sakerna

Är sjuk idag så det blir ingen friluftsdag för mig. Stacklars S får knata runt på Hälsoslingan alldeles själv. Men det klarar hon nog det också, hon är ju en stark flicka =)

Igår var iaf en trevlig dag. Först var jag i Gbg med latin-klassen och lyssnade på professorer och forskare som pratade om antiken oh hur det var att läsa latin på universitetet. Skulle väldigt gärna vilja göra det, men man blir ju tyvärr ingenting så vi får väl se hur det blir med den saken. Jag tog iaf tåget tillbaka till Fkp på eftermidagen där E mötte upp mig, vi hämtade T på gymnasiet och åkte sedan ut till Floby för att pyssla med de små barnen. Det var trevligt det med, men väldigt kladdigt... Efter gudstjänst och fika var vi klara och åkte til pizzan och åt. Gott och trevligt, det blir favorit i repris på fredag när det är dags för julbord =)

Men nu ska jag duscha, länge och varmt...

Ty-plugg

Publicerad 2007-12-03 17:28:41 i Sakerna

Har precis skrivit lite tyska inför provet på fredag. Passade på att lyssna på julsånger samtidigt så att det skulle gå lite lättare. Och det hjälpte faktiskt =) Jag satt coh sjöng med medan jag skrev glosor och grammatik. Har tänt lite ljus också och gjort det ordentligt mysigt =)

För övrigt har det varit en regning, kall dag med ont i halsen. Men det var ju adventsfirande i skolan på morgonen och jag spelade. Klarade mig utan större felspel. Fast "Nu tändas" sket sig totalt, jag fattade inte alls hur det skulle vara. Men, men, hoppas att jag inte förstörde hela arret ^^

Julhandel

Publicerad 2007-12-01 20:09:36 i Sakerna

Hemma igen efter en mkt härlig dag i Gbg tsm med Ellen. Vi sprang runt i nästan alla affärer inne på Nordstan och Femman tsm med alla andra galna julshoppare. Käkade nudelwok, köpte Sverigesouvenirer och suckade åt fjortisgänget på tåget hem. Men mysigt hade vi =) Jag hittade en jacka och köpte mina sista julklappar, har bara en kvar nu och den fixar sig snart =)

Sedan drog vi till Liseberg en sväng också och myste rutn bland lampor och "vilda" djur. Köpte med oss lite fudge hem också, det är gott värre det =)

Efter ett smärre missförstånd (men, det är ju lördag idag) så kom vi också hem, sent. Fast bättre sent än aldrig säger de ju =P

Nu ska jag tillbringa resten av kvällen i min soffa tillsammans med min fugdgepåse. Perfekt lördagkväll =)

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela