Sara

Och självklart kastade jag mynt i Fontana di Trevi

Publicerad 2009-02-27 21:12:51 i Sakerna

Är hemma igen, fast bara för en natt. Imorgon bär det av till Flämslätt för ledarvägen. Redan klockan 8 ska jag åka, pigg och glad förhoppningsvis. Men vi får se hur det blir med det.

Rom var i alla fall helt fantastiskt, de antika lämningarna, kyrkorna, kyparna, maten, vädret. Allt var underbart, utom möjligtvis vår dusch utan varmvatten och min säng som saknade lite underrede och därför gick under namnet "Pöksängen". Fast, jag hade det finaste täcket, rosa med blommor. Kan inte bli mycket bättre =P

Höjdpunkterna var SanktPeterskyrkan, Colosseum och Caracallas termer (ruiner av antika badhus). Att se ut över hela Rom från kupolen på Peterskyrkan, vandra runt Colosseum och gå runt på urgammalt mosaikgolv  var häftigt. Att se Julius Caesars grav med färska blommor var också en rätt okej känsla.



En liten nätt kyrka,



Colosseum var allmänt stort



och Caracallas termer var rätt stora de med.

En Roma!

Publicerad 2009-02-24 23:29:08 i Sakerna

Har det mycket bra har, som tur ar regnar det inte sa mycket som vi trott. Det hade varit sa lagom trevligt att titta pa antika sevardheter som Colosseum och Forum Romanum i hallregn. Igar var vi i Peterskyrkan, den var oerhort vacker och valdigt haftig. Annars ater jag en himlans massa pizza och pasta och har fruktansvart ont i fotterna och i ryggen. Och sa har jag kommit fram till att jag packat fel... Fast det visste jag val visserligen redan ^^

Nu ska jag springa upp till rummet igen och ata chips samt dricka litegrann =)

Matsäck

Publicerad 2009-02-22 13:38:17 i Sakerna



Mamma och jag misstänker att det råder matbrist i Italien, vad tror ni?

Njae, men det är tydligen pissiga frukostar och jag fungerar inte utan frukost. Därför har jag lite proviant med mig. Men hörde att Ida pratade om knäckerbröd så hon och jag kan ju göra ett skafferi =)

På tal om ingenting

Publicerad 2009-02-22 11:12:39 i Sakerna

Jag och Ellen kom fram till en rätt bra slutsats igår, under en av våra mer kloka, insiktsfulla konversationer. Att titta på Melodifestivalen är precis som att dra bort en sårskorpa. Du kan inte låta bli, trots att det gör ont.

I Ellens soffa

Publicerad 2009-02-22 10:58:30 i Sakerna

Kvällen igår med Ellen var precis som sådana kvällar brukar vara. Det blev Donken eftersom vi inte pallade att laga mat och naturligtvis bidrog detta till kommentarer från Ellens sida. Sedan blev det massor av godis (jag plockade = massor av choklad), marängswiss, prat om vårt favoritsamtalsämne (Men, lägg in en stöt då!) och Melodifestivalen. Vi försökte härma EMD:s "axelrörelser" vilket inte lyckades särskilt bra och så dissade vi Petra Mede hårt. Fast hon hade en väldigt fin klänning igår...

Gör inget vettigt överhuvudtaget

Publicerad 2009-02-21 16:18:27 i Sakerna

Idag var planen följande: Jag skulle vara extremt aktiv och packa och plugga som en liten blå.

Dck blir det, som bekant, inte alltid som man tänkt sig. Idag har jag pluggat litegrann, övningskört och bakat. Sängen är full med kläder. Men det saknas linnen och jag har ingen aning om vilka skor jag ska ta med mig, förutom mina älskade, sönderslitna Blend som mamma hatar och nästan har slängt.

Men, det är nog inte min dag idag. Förhoppningsvis blir det bättre imorgon. Men, ikväll ska jag i alla fall vara med Ellen. Ingen aning om vad vi ska hitta på men jag misstänker att det slutar med hennes soffa, Melodifestivalen och alltför mycket godis. Det brukar sluta så.



Kvinnan i mitt liv =P

Kvällning

Publicerad 2009-02-20 23:07:46 i Sakerna

Just nu är jag lite mer positiv än i morse, fast inte mycket. Imorgon har jag en helvetesdag framför mig som innebär övningskörning, plugg och packning. Men, på kvällen tänker jag bannemig ha roligt, på ett eller annat sätt. Hoppas att Ellen lyckas komma ifrån DS så att hon kan hänga med mig. Jag är bra mycket roligare än de där torrisarna, det kan jag satsa rätt mycket på.

Men, till slut blev det en duglig dag, mina småkusiner är sötast i världen och Ellen och Natalie kommer inte långt efter. Mina småbröder är bäst på att muntra upp mig och jag kan sova hur länge jag vill imorgon. För hur mycket jag än har att göra tänker jag INTE ställa klockan. Inte en chans!

Endast 6 veckor kvar...

Publicerad 2009-02-20 10:01:37 i Sakerna

Smygbloggar lite fast jag egentligen skriver på min individuella projektredovisning. Det är inte alls kul. Faktiskt är det jäkligt tråkigt och egentlige borde jag vara fylld av energi eftersom det är fredag (woho!) morgon. Men. Jag. Orkar. Inte. Är galet trött på projektet, känner inte alls för att skriva reportage i helgen (inspirationen ligger någonstans runt fotknölarna och skvalpar) och jag pallar definitivt inte att packa inför Rom eftersom jag inte planerat den packningen något. Med andra ord kommer det inte något av det jag tänkt packa ner vara rent (vet redan nu att det inte finna en enda nytvättad bomullskofta, inga jeans heller för den delen) och jag kommer att springa runt allmänt förvirrad och det kommer sluta med att jag har alltför många skor men alltför lite kläder med mig.

Nepps, idag är ingen bra dag. Fast, ikväll ska jag till mina älskade morföräldrar eftersom mormor fyllde pensionär igår och där kommer mina underbara småkusiner vara. Så, jag längtar till kvällen, och till promenixen med Ellen och sötis-Natalie som påbörjas klockan 12.15 utanför A-husets huvudentré.

Sedan längtar jag tills påsklovet för då är den stressiga perioden över, tror jag...



Såhär glad är jag över min närmaste framtid...

Sokrates och Platon är två trevliga prickar

Publicerad 2009-02-19 20:35:01 i Sakerna

Nu ska jag försöka få lite pluggat innan jag det blir till att dejta kudden. Har ätit en jäkla massa ikväll så jag har lite energi att ta av innan jag blir alltför trötter. Det blir lätt mycket fika när man är i Kyrkans Hus och det kryllar av vetekransar och ballerinakex (eller för all del, tattarvarianten av ballerinakex). Var där på nattkampsplanering och vår station kommer att äga alla andra, det blir mys, blod och äpplen, kan det bli bättre?

Men som sagt, mot tyskan, spanskan, Sokrates och, icke att förglömma, Platon...

         

Sicka s

Studentmössan är här!

Publicerad 2009-02-19 16:21:37 i Sakerna

Idag var det rusning i cafeterian eftersom studentmössorna kommit! Lyckan är så stor, så stor. Och plötsligt kom paniken lite närmare och studenten blev väldigt verklig. Nu är det snart, snart, snart som vi står där alldeles rödmosiga och trötta och helt slut och inser att nu är vi fria, det är slut och vi kan göra vad vi vill, nästan.

Det är läskigt och underbart och man längtar efter att sluta fast man egentligen inte vågar. Caroline frågade mig på bussen vad jag ska göra sen och jag sa att just idag blir det Tyskland, men imorgon kanske det blir Umeå, allting snurrar i huvudet och man vet vad man INTe vill göra men inte vad man VILL göra. Man oroar sig för pengar, för kompisar och är livrädd för att komma alltför långt bort från familjen.



Och idag kom studentmössan och allting blev genast väldigt mycket mer spännande...

Lever för skolan, eller?

Publicerad 2009-02-18 18:51:33 i Sakerna

Just nu har jag en extremt tråkig blogg. Men det beror på att mitt liv inte innehåller ngt annat än plugg, samt lite flöjt och träning emellanåt också. Men det gör att det blir till att plugga ännu mer sent på kvällarna. Så min kväll kommer att se ut som följer:

Svenska  - analys av Bushs 11 september-tal
Litt.vetenskap - analys av två noveller
Spanska - göra två gamla NKP

Hoppas resten av er får det lite trevligare. Fast, först ska jag äta ostkaka - mumma!

Jag gillar lagom

Publicerad 2009-02-17 16:56:53 i Sakerna

Nu har jag precis fixat min spanska så nu ska jag försöka hinna med att ändra projektrapporten innan jag åker på årsmöte i Kyrkans Hus.

Idag består mitt liv av alldeles för mycket saker och göra och alldeles för lite dötid, tvärtemot igår. Varför kan det aldrig vara lagom?

Fast jag borde gjort spanskan...

Publicerad 2009-02-16 17:21:12 i Sakerna

Idag är det en riktigt bra dag, ganska förvånande faktiskt med tanke på att det är måndag och jag har fler håltimmar än lektioner, nästan.

Men det var ljust (någorlunda) när jag gick till bussen imorse, Tilda pratade med mig hela första håltimmen, körlektionen och flöjtlektionen gick galet bra. Så det är allmänt flyt just nu. Ska försöka få en intervju till ett reportage gjord ikväll också. Vi får se om Ellen och jag lyckas hålla oss till det ämnet vi ska prata om. När det gäller oss händer det lätt att vi glider över till ngt annat. Men det blir nog bra - det är ju en sån dag idag =)

Saras Sega Söndag

Publicerad 2009-02-15 20:24:23 i Sakerna

Dagen har uteslutande tillbringats i soffan. Kan inte minnas att jag varit såhär lat förut. inte utan giltig anledning, typ sjukdom. Idag har jag spenderat hela dagen framför tv:n utan att ha ngt som helst att skylla på. Dock var det jäkligt välbehövligt och nu ska jag ta tag i mitt liv igen. Imorgon blir det skola, körlektion, gym och så ska jag tvinga mig sälv till att fundera på vad jag ska göra av mitt liv. Idag tänker jag dock fortsätta slappandet. Efter att jag packat träningsväskan, bestämt morgondagens outfit (lutar åt klänning för den som bryr sig) och packat skolväskan (lär få släpa Blonde till skolan eftersom jag misstänker att jag lider brist på pluggmaterial). Sedan ska jag lägga mig i sängen eller soffan. Har inte bestämt mig för om det blir sömn eller Kingdom of Heaven än, Orlando Bloom kan ju vara värd att gå sömnlös för, precis som vissa andra är =)

Lördagslektyr

Publicerad 2009-02-14 13:59:39 i Sakerna

Jag trodde att jag skulle kunna fortsätta umgås med Marilyn Monroe i eftermiddag. Men inte. Istället kom jag på att det låg en projektrapport på GroupWise och väntade. Så jag fick vackert skriva ut de 27 sidorna och ta fram häftapparaten.

Nu ska jag alltså dra på mig varma kläder och sätta mig i en solstol med en penna och läsa projektrapport. Roligare kan man ha...

IdaPida, jag och resten =)

Publicerad 2009-02-14 13:15:42 i Sakerna

Tjejkvällen igår var väldigt mysig, det blev SingStar (Abba, såklart), GuitarHero, Mamma Mia och lite Facebook på Yngves begäran. Det är alltid trevligt att träffa flickorna även om vi var ett ganska litet gäng den här gången. Det blev en tidig kväll och det var tur för jag gäspade mig igenom halva Mamma Mia. Har fortfarande inte hämtat mig från två-timmars-sömn-natten i Sälen. Ska ta igen den imorgon tänkte jag...



Ida och jag roade oss kungligt =)

Min sportfåne till bror

Publicerad 2009-02-14 08:51:08 i Sakerna

Sitter och äter frukost och lyssnar på när mamma harklar sig och Erik nynnar på ngn barnprgogramssång. Han är överlycklig idag eftersom han fick en träningsoverall med Barcelonas emblem på igår och dessutom kom hans HV-grejer. Den killen har lyckats bli värsta sportfånen, hur det har gått till har jag ingen aning om. Pappa är väl visserligen inte helt bakom flötet när det gäller sport men han är ju inget jättefan, mamma är defintivt inte intresserad och i Victors huvud finns det bara väldigt mycket volleyboll. Men Erik är helt knäpp. När han inte tittar på barnkanalerna tittar han på tv4Sport och om han inte tittar på tv spelar han fotboll, inne som ute, vinter som sommar.



Snyggaste lillebrodern på promenad i skogen...

Mot staden och Ida =)

Publicerad 2009-02-13 18:05:44 i Sakerna

Ska snart åka iväg till Ida på tjejkväll, kommer att bli galet mysigt, det är jag säker på =) Det var längesedan jag träffade henne så det ska bli kul att höra hur hon lever livet för tillfället.



Kanske inte det sötaste kortet, men Ida är en söting i alla fall =)

Och så har jag en oanvänd biobiljett

Publicerad 2009-02-13 12:53:21 i Sakerna

Träffade på Ellen i staden mellan körlektionen och klippningen. Mysigt att prata en stund med henne och Nathalie, det är aldrig fel =) Vi kom fram till att jag numera är lika besatt av bilddagboken som Ellen är så nu kan jag inte reta henne längre.

Annars så ska jag in till staden i eftermiddag igen, tänkte vara duktig och börja springa men ha inga skor att springa i så det ska det investeras i.

Fåfänga

Publicerad 2009-02-12 21:10:31 i Sakerna

Största ilands-problemet i veckan har varit mina naglar som inte alls gillade kylan, duscha varje dag och ett evigt krånglande med handskar. De fläktes och gick av och just nu är mina händer mycket oglammiga. Korta och (någorlunda) långa naglar i en salig blandning. Som tur är växer de ju ut...

Slutkörd men glad ändå =)

Publicerad 2009-02-12 20:28:41 i Sakerna

Hemma efter fem väldigt intensiva dagar i Sälen. Skidåkning från morgon till kväll, andakter, mässa, SingStar och en hel massa skratt. Jag och Ellen höll resten av stugan vakna när vi låg och skrattade efter att ha lagt oss på kvällarna (nätterna). Helt underbart väder har det varit också, jag har nog aldrig varit med om en skidsemester med så bra väder. Strålande sol alla tre dagarna! Visserligen har det varit kallt men det gör inget. Bara det inte snöar och blåser is samtidigt är jag nöjd. Även om tårna varit riktigt kalla emellanåt.

Just nu fokuserar jag på att sova (något som varit lite knepigt de senaste nätterna) och imorgon ska jag har körlektion samt klippa mig. Sedan ska jag börja ladda om inför Rom. Idag är det 10 dagar kvar. Och efter Rom är det Ledarvägen. Och efter det projektredovisning. Och en himla massa andra saker som ska göras...

Bröder x2

Publicerad 2009-02-07 21:01:16 i Sakerna

Så här ser min lillebror ut när Caroline af Ugglas sjunger, han är allt för söt...

´

Såhär ser min andra lillebror ut, han gillar Caroline, fast den Caroline han gillar heter Josefsson....

Melodifestivalen, såklart

Publicerad 2009-02-07 20:03:21 i Sakerna

Sitter självklart bänkad framför Melodifestivalen, inte överlycklig över programledarvalet men det är ju inte henne man ska titta på så det blir nog bra. Jag är för övrigt färdigpackad och laddad inför morgondagen och resten av veckan.


Min tv-kväll tillsammans med min mycket söta lillebror. Vi ska äta vindruvor och choklad och stöna åt de dåliga bidragen. Fast vi tycker alltid att olika bidrag är dåliga...

Biltvätt och packning

Publicerad 2009-02-07 12:03:21 i Sakerna

Kom precis hem från en promenad i staden (inte skogen!) med mamma. Vi hann med att tvätta bilen också och det är verkligen en skräckupplevelse. Som tur var hade vi inga borstar idag men det är läskigt ändå. Jag är livrädd att rutorna inte ska stå emot trycket och gå sönder... Galet läskigt.

Nu håller jag i alla fall på att packa för fullt, ska kolla Hundfjällets hemsida och se om det finns längdspår nära stugan, i så fall tar jag med mig längdskidorna och drar några vändor i spåret. Längdskidor är verkligen den bästa meditation man kan få. Höjden av lycka! Även om jag åker väldigt långsamt och har sjukt dålig kondition och inte orkar åka fort (fort för mig) särskilt länge. I like längdåkning =)



Min säng för tillfället, mycket organiserade högar om jag får säga det själv.

Vi är klara med rapporten, tjalala!

Publicerad 2009-02-06 22:14:48 i Sakerna

Igår blev jag, Sofie och Maria klara med projektrapporten, idag är vi lite stolta och firade med fika på Mössebergsbagaren. Nu är det värsta gjort och de är så skönt, så skönt. Nu kan vi ha sportlov utan att det jäkla proejektarbetet hänger över oss och det är mycket skönt!

Annars började dagen med en sväng på gymmet. Galet jobbigt eftersom jag fortfarande hade träningsvärk efter i onsdags så morgondagen lär bli härlig. Som tur är ska jag inte göra så mycket, bara packa inför Sälen (vilket lär ta hela dagen eftersom jag hela tiden kommer på saker somjag glömt att lägga ner) och promenera med mamma. Eller som hon säger "utöva motion av ngn form". Dock är den enda motionen hon utövar promenader i skogen så det är vad det lär bli.

Jag är förresten väldigt stolt över mig själv eftersom jag börjat med ett hemskt inlämningsarbete som vi har i naturkunskapen. Känner mig oerhört duktig som tagit tag i det nästan 1½ månad innan det ska vara inne. Dock kan det ju bero på att jag hatar att sitta sysslolös i skolan och att jag för tillfället har för lite läxor/prov för att fylla upp mina håltimmar. Det skulle kunna vara det...

Skola, plugg och projektarbete

Publicerad 2009-02-04 20:45:14 i Sakerna

Hade, lite smått oförberett, tal på svenskan idag och pratade om varför man ska Våga Vägra Vitt på studenten och jag lyckades jäkligt bra om jag får säga det själv. Jag kunde talet jättebra, klickade inte fel på ppt och lyckades dessutom med bedriften att inte prata för fort. Fick medhåll i min tes av Sara, Lisa, Sandra och Frida så det lär bli en färgglad klass osm tågar in när Sp06a ropas in på studentdagen.

Resten av dagen har det pluggats, tränats och spelats lite flöjt. Imorgon är det sovmorgon och projektarbete för hela slanten som gäller. Förhoppnigsvis blir vi klara med rapporten vilket innebär att vi är klara med det gemensamma arbetet så när som på att göra en ppt och själva redovisningen. Den individuella rapporten skriver jag ihop en söndag å ett par timmaroch sedan tänker jag bränna alla papper som har med projektarbetet att göra. Det ska bli SÅ skönt att bli klar!

Monotoni

Publicerad 2009-02-03 20:27:24 i Sakerna

Just nu är jag en dålig, dålig bloggare. Som ursäkt har jag att det är andra, viktigare saker så ska göras, typ projektarbete, svenskatal, packning av träningsväska, läsning av tegelsten. Bloggen får stå tillbaka lite för livet helt enkelt och just nu trivs jag inte med mitt liv riktigt. Jag väntar och väntar på allt. På att åka till Sälen, på att åka till Rom, på körkortet, på att få projektarbetet ur världen, på att ta studenten. Jag väntar och väntar men det känns inte som om tiden går framåt, det är nästan lika många dagar kvar idag som är var igår. Det står stilla. Det är mörkt när jag går upp på morgonen (även om det börjar ljusna när jag väntar på bussen) och det är så mycket som ska göras under dagen att det inte hinns med mycket mer än det nödvändiga och jag hatar det. Jag vill ha tid att sitta med pappa och titta på Rapport och sticka, tid att läsa och tid att andas. Just nu hinner jag knappt andas och det andra får stå tillbaka. Men snart, snart är det Sälen, endast 4 dagar kvar nu och 19 dagar till Rom...

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela