Sara

Städning på gång!

Publicerad 2007-07-31 13:56:25 i Sakerna

Städade ur tre lådor med gamla skolsaker igår. Det var en väldig massa papper kan jag ju bara säga. Och en del mkt fula teckningar som åkte rakt ner i papperskorgen =P Dock sparade jag några "berättelseböcker" som jag hade från låg och mellanstadiet. Och lite saker jag skrivit på högstadiet. Plus gamla brev som vi skrev till varandra på lektionerna. Dessutom hittade jag gamla dagböcker som avr väldigt intressanta att läsa. Och chatt i fysikböcker. Minns du Harkel Harkel och brösttävlingen Lager?

Är på städhumör för tillfället och tänkte uttnyttja det till att städa ur min byrå också. Det ligger en massa gammal skit där som jag aldrig änvänder som bara tar upp plats. Men nu ska det ut!

Molnen =(

Publicerad 2007-07-30 16:59:32 i Sakerna

Jag hoppar nog pressandet... Det hopar sig fler och fler moln över Falköping nu. Det får bli bok i uterummet istället. Hoppas bara att solen kommer igen imorgon. Och resten av sommarlovet, är ju bara tre veckor kvar nu...

Solen =)

Publicerad 2007-07-30 15:58:07 i Sakerna

Åh vad det är härligt väder. Strålande sol! Det är man bannemig inte bortskämd med efter den här sommaren. Hade egentligen velat pressa hela dagen men jag har målat istället. Det ger visserligen också solbränna men bara på armarna eftersom jag har jeans på mig. Jag satsar nog på shorts eller ngt annat om jag ska måla imorrn också. Det värsta med det är ju att man får mindre sexig bränna efter shortsen. Men det får man inte klaga på nu när solen äntligen tittat fram. Då är det bara att le och se glad ut.

Jag ska snart gå ut och lägga mig i solen. Ska bara smälla i mig lite fika först...

Filmrapport

Publicerad 2007-07-27 09:57:51 i Sakerna

Förresten blev det "10 orsaker att hata dig" som vann striden igår och den var precis lika mysig som jag mindes den ^^ Fast Jesus vad kläderna var hemska =P Som tur var Heath Ledger uppvägde det med sin söthet =)

Nagelproblem

Publicerad 2007-07-27 09:37:35 i Sakerna

Jag har gjort en revolutionerande upptäckt! När man målar med Falu rödfärg mår naglarna absolut inte bra. Antagligen mår de inte bra vilken färg man än målar med. Men med rödfärg får de en läskig orange ton. INTE snyggt. Borde måla över det med nagellack med orkar inte =P Det får bli en annan dag.

Idag ska jag inte roa mig med att kladda med nagellack. Istället ska jag nog springa en sväng alternativt gå på maskinen ett tag och sedan ska jag laga mat åt den hungriga hord som utgör min familj. Sedan ska jag åka till min älskade pojkvän. Han fyller år i morgon den sötingen =) Så jag ska försöka ta mig obemärkt ut ur hans rum innan han vaknar imorgon bitti så att hans familj kan väcka honom utan att jag ligger i sängen och blir väckt jag också =P Det skulle ngo förta lite av hela upplevelsen tror jag ^^

Mor och jag

Publicerad 2007-07-26 21:19:22 i Sakerna

Jag och mor har haft tjejkväll på stan =) Det rä alltid trevligt att åka och shoppa med henne =) Visserligen blev dte itne så mkt inhandlat men jag köpte iaf en mörkblå tröja med puffärm på Vero Moda. Sedan gick vi både länge och vl och dreglade över böcker hos Norders. Men det blev inget. Och det är ju inte nödvändigt heller för jag har fortfarande tre olästa böcker kvar sedan jag länsade biblioteket i måndags och efter det hade jag tänkt plöja ignenom Harry Potter-serien för fjärde ggn eller ngt sådant. Tänkte att om jag börjar nu så lär jag vara klar tills sista boken kommer ut. (Jag lär säkert vara kvar lååångt innan, men man kan ju aldrig veta hur mkt lärarna tänkt att plåga oss i höst.) Dessutom konstaterade jag att mor har en pocketbok i sin bokhylla som jag inte läst och alltså kan jag läsa den också. Sedan ska vi se om vi ska köpa de två andra böckerna i den serien också =P Jag och min mor är bokmalar av högsta klass =P

Kvinna vs. Man

Publicerad 2007-07-26 12:20:17 i Löjliga listor

Min kvinnliga sida:

[x] köpt en hårfön
[ ] sminkat mig i ett annat avseende än att se rolig ut
[x] följt med som smakråd på en shoppingrunda
[x] pratat känslor
[x] tänkt på att matcha mina kläder
[x] berömt en person av manligt kön för sitt utseende
[x] ringt upp en person utan konkret syfte
[x] funderat på namn åt mina barn
[ ] insett storheten hos Barbara Streisand
[ ] druckit cosmopolitan
[x] sett ett avsnitt av sex and the city
[x] sett två avsnitt av sex and the city
[x] känt mig sugen på en kopp te
[x] känt glädje över att fått blommor i present
[x] gjort ngt romantiskt på eget initiativ
[x] blivit arg utan anledning (typ hela tiden)
[ ] brytt mig om H&M:s val av modell
[x] pratat skvaller
[x] varit arg/sur utan att tala om det
[x] kramat en kille
[x] dansat
[x] bakat åt dig själv

Totalt: 18/22

Min manliga sida:

[ ] ljugit om hur mkt jag druckit
[x] ätit en blodig stek
[x] läst en biltidning
[x] framgångsrikt använt en borr, hammare eller ngt annat redskap?
[ ] lovat ringa dagen efter med struntat i det
[ ] skött grillen under en grillfest
[x] läst en bok av Jan Guillou
[ ] läst ett nummer av slitz
[ ] dunkat ngn i ryggen av syfte att få denne att känna sig upskattad
[ ] känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] gått på en Ulf Lundell konsert
[ ] använt händerna till att slå ngn i syfte att skada personen?
[ ] sett alla die hard filmerna
[ ] gjort lumpen
[ ] läst nick hornby
[ ] känt mig tvungen att knäcka ngn i armbrytning
[ ] känt mig häftig över att åka jättefort i en bil
[x] lagat ngt på egen hand
[ ] skrikit ?kom igen nu gubbar? på en fotbollsplan
[ ] tävlat i att dricka öl

Totalt: 5/20

I believe I'm a female ^^

Onödigt oroande

Publicerad 2007-07-26 12:12:07 i Sakerna

Jag har nog en trött dag idag tror jag. Vet egentligen icke vfr. Visserligen somnade jag sent inatt men jag gick ur sängen sent också så jag borde ha tagit igen det nu. Rent logiskt. Fast livet är mkt sällan logiskt. Tänk vad mkt lättare allt vore om det vore logiskt.

Logiskt vore t ex att "West Side Story" började 22.50 istället för 22.30 ikväll. För 22.50 slutar nämligen "10 orsaker att hata dig". Och jag vill se båda. Stort problem =P Mycket stort =P Men jag får väl försöka lösa det på ngt sätt ikväll. Jag kan ju tvinga ngn annan att titta på första 20 minuterna av "West Side story" och sedan kan den perosnen göra ett snabbreferat ^^ Å andra sidan vet jag på ett ungefär vad som händer så ett snabbreferat är kanske inte nödvändigt...

Känner att jag oroar mig för ganska oviktiga saker. Jag behöver ngt ordentligt att oroa mig för =P

Dålig evighetsmaskin

Publicerad 2007-07-26 11:34:16 i Sakerna

Ojdå, upptäckte just att musiken inte är hiphop, åtminstone inte för tillfället.

Det är "En evighetsmaskin" av alla låtar.

Vart är världen egentligen på väg?

Dagens i-landsproblem

Publicerad 2007-07-26 11:33:16 i Sakerna

Min bror spelar knepigt bilspel som går ut på att han blir jagad av poliser. Helt fel bild att få som 7-åring, att livet går ut på att bli jagad av poliser. Det är dock inte poliserna som är det värsta. Det värsta är att musiken till spelet är så sjukt dålig. Hiphop eller ngnting liknande går dygnet runt här känns det som. Och hiphop är inte riktigt min grej (för de som möjligtvis fått för sig det =P). Det tråkiga är att jag kan inte sätta på ngn BRA musik på datorn heller eftersom musiken konkurrerar då och då blir det om möjligt ännu värre än det redan är.

Aktiva jag!

Publicerad 2007-07-24 17:29:54 i Sakerna

Ha! Heute bin ich aktiv gewesen =) Har målat nästan hela södergaveln på farmor och farfars brygghus. Hoppade dock den allra högsta biten och funderar på att leja bort den delen av arbetet. Men vafan. Jag får väl ta mig i kragen och försöka låta bli att vingla på stegen ^^ Gillar inte att klättra på stegar, är väldigt ickeaplik... Stegen jag hade idag var dessutom extremt vinglig... Den darrade ordentligt när man klättrade. Hualigen. Men jag överlevde iaf. Och ska nu fortsätta att läsa. Hann inte så mkt förut efterosm jag skulle laga mat också =P Korv och makaronen som hyllades som värsta gourmetmaten av den manliga delen av min familj (fast pappa var nog gladast över att jag hade skurit upp tomat och gurka =P).

Sol och vattenmelon

Publicerad 2007-07-24 11:12:04 i Sakerna

Verkade (enligt smhi:s hemsida) som att det skulle bli bra väder imorgon eftermiddag. Sol och 19 grader är INTE fel efter den här sommaren. Hoppas stenhårt på att smhi har rätt för det vore såååå skönt.

Men eftersom vädret idag inte tillåter utsvävningar som picknick i det gröna, bad eller solande på gräsmattan tänkte jag sätta mig i min fåtölj med Vattenmelonen som jag lånade på biblo igår. Trevligt, trevligt, och jag måste säga att Marian Keyes var bättre förr. Faktiskt.

Skolprat

Publicerad 2007-07-24 10:42:03 i Sakerna

Haha, ojdå. Diesel var visst bara billigare än bensin ^^ Rackarns också =P

Iaf. Jag tog mig in till staden igår på moppe. Och det var svinkallt med det regnade iaf inte övermkt så jag var torr när jag kom fram, skönt det =) Sedan hade jag och Sofie mkt trevligt. Vi lagade ost- och skinkpaj och kollade på Jalla Jalla eftersom jag aldrig hade sett den. Hur jag nu har kunnat undgå det övergår mitt förstånd, men nu har jag iaf sett den =P Sofie kläckte dessutom ur sig att det skulle börja två nya i vår klass till hösten. Det hade Mikael och Berit berättat på skolavslutningen (då jag inte var med). Hon mindes inte vad de hette men vi satte oss ändå vid skolkatalogen och försökte lista ut vilka det var. Det lyckades dock inte så bra =P Men jag lär ju få se dem i höst i vilket fall som helst så världen går ju inte under ^^

Är fruktansvärt nyfiken på hur schemat blir i höst. Hoppas att det bli ungefär som i våras. Även om det var sjukt jobbigt i slutet av våren. Men det berodde nog på andra saker än schemat... Hursomhelst. Det löser sig nog. Det brukar det ju göra. Klarade jag av den här våren klarar jag nog av hösten också. Och nästa vår också... Sen i trean kan jag ju ta det fruktansvärt lugnt medan alla jurister jobbar häcken av sig =P

MIljöbovarna

Publicerad 2007-07-23 10:24:11 i Sakerna

Det regnar idag. För den som möjligtvis kunde ha missat det (ganska ossannolikt med tanke på graden av regnandet). Och jag som skulle åka moppe in till Sofie idag. Det får nog bli buss tor jag. Eller möjligtvis skjuts av modern. Fast det är bättre för miljön om jag åker buss =P Annars är min familj sjukt dåliga på att vara snälla mot miljön (fast far har faktiskt ekologiskt jordbruk, man får mer i EU-bridrag då ^^). Vi åker bil överallt. Och då menar jag överallt. Utan en enda giltig ursäkt. Visserligen går det sjukt dåliga bussar. Men det är ju egentligen ingen giltig ursäkt. För man kan ju faktiskt anpassa sig lite. Trots att det inte är jättebekvämt. Däröfr tar vi bilen. För det är bekvämt. Och vi är bekväma av oss =P Men vår bil är en dieselbil. Har fått för mig att det är bättre för miljön. Har jag rätt?

Intresse: Arbetslös

Publicerad 2007-07-22 14:13:41 i Sakerna

Har tragglat mig igenom intressetest på ams.se. Och det hjälper en ju inte direkt. Var man inte förvirrad innan blir man det definitivt nu. Hö. Jag skulle dessutom bara bli saker där det rådde "stor konkurrens om jobben". Det låter ju bra. Jag ska alltså bli arbetslös, prima!

Nej... Jag vet fortfarande inte vad jag ska bli. Men jag vet iaf att jag inte ska bli bonde =P Fast det sa far min också och det var just det han blev (även omhan själv på fullt allvar påstår att han itne blivit ngt).

I vilket fall som helst ska jag pallra mig ut och springa en runda nu. Det blev väldigt mkt godis igår så det är välbehövligt med lite motion.

Önskelista

Publicerad 2007-07-22 11:23:11 i Sakerna

Modellsommar - Paulina Porizkova
Presidentens val - Anne Holt
Är det någon där?  - Marian Keyes
Bergdorfblondiner - Plum Sykes
Singel på nytt  - Plum Sykes
Inés min själs älskade : ett levnadsminne - Isabel Allende
Stolthet och fördom - Jane Austen

Dålig dag idag

Publicerad 2007-07-21 12:12:39 i Sakerna

Jag är sjukt trött på frånvaron av sol nu. Jag pallar seriöst inte mer moln. Jag har inte badat en enda gång i sommar. Inte ens funderat på det. Och då är det illa. Riktigt illa...

Idag är jag dessutom fruktansvärt uttråkad och en aning deprimerad också. Vill helst inte göra ngt annat än att ligga i sängen och gråta ögonen ur mig. Men jag kan inte av ngn anledning... Jag gillar inte det här med att frossa i sitt eget lidande. När man dessutom inte har ngt lidande att frosssa i är det ännu värre. Bläh...

Men nu ska jag ta tag i det här och göra ngt ordentligt!

Frånvarande: Pojkvän och sol

Publicerad 2007-07-20 17:07:26 i Sakerna

Nu har pojkvännen åkt hem. Efter att ha varit här  typ två veckor. Han ville stanna längre men jag sa att det fick han inte =P Hans familj måste ju få umgås emd den raringen lite också ^^

Men men. Det har iaf varit en helt okej vecka. Dock sjukt dåligt väder vilket innebär att det varit väldigt mkt filmer, tv-serier och böcker för min del. Lite tröttsamt i längden faktiskt. Men ikväll ska det bli ändring, jag ska åka till mormor och morfar på namnsdagskalas (jag hade nanmnsdag igår och mormor har det idag). Förhoppningsvis får jag träffa min färska kusin Maja också, hon borde vara en månad nu. Eller ngnting sådant =) Jag får ju iaf träffa den inte fullt så färska kusinen Tilda. Den härliga flickan =)

Men först hinns det med lite mer läsande. Dock är det ganska bra väder så jag fundera på att lägga mig i solen och göra det. Fast då går solen säkert imoln direkt. Bläh...

Fridfulla tåg

Publicerad 2007-07-18 17:10:08 i Sakerna

Tillbringade en mkt trevlig dag på Liseberg igår med sjukt trevligt sällskap. David, IdaPida och Alex =) Bättre kan det knappast bli. Och det blev inte alls så mkt politiksnack som jag trodde att det skulle bli. De slutade faktiskt redan på tåget till Gbg. Så i avsaknad av det pratet hade vi väldigt trevligt och roade os kungligt med de svindyra åkpassen. Det är rena rånet att åka til Liseberg numera. Bläh, nu blir det till att leva snålt resten av månaden. Hoppas bara att lönen kommer i juli och att jag inte behöver vänta ända till augusti. Då blir det RIKTIG kris.

Vi var iaf väldigt trötta igår på tåget och jag tror att alla sov en stund. Hur vi nu lyckades med det med tanke på att vi hamnat i samma vagn som ett gäng extremfjortisar som skrek och skrattade hela resan. Hade otur på tåget till Gbg ockås. Då hamnade vi framför två galna tjejer som lyssnade på mp3 och sjöng med i låtarna. Inte särskilt svagt heller utan högt och tydligt. Dessutom falskt. Herregud, folks respekt ligger numera på noll... Men vi tog oss iaf till Gbg utan att dö. Även om Alex och David diskuterade vissa sätt att döda de störande personerna =P

Bokprat

Publicerad 2007-07-15 11:53:39 i Sakerna

Jetzt ska jag återgå till Mein Buch (och alla som läste tyska för Maragereta fattar =P). Den rä faktiskt mkt bra. September av Rosamunde Pilcher. Som alltid när hon skriver är det sjukt vackra miljöer (vacker natur och underbara gamla hus) och sjukt härliga människor. Jag älskar böcker med en massa olika personer som är så olika att man verkligen inte förstår hur de passar ihop. Men ändå så gör de det. Och de passar BRA ihop. sådana är Rosamundes böcker. Härliga!

Fungerande telefon!

Publicerad 2007-07-15 11:28:47 i Sakerna

Ha, telefonen fungerar igen =) Den väckte mig idag =P Så den fungerar ^^

Är på bättre humör idag än vad jag var igår. Vet ej vad detta kan bero på. Men det kan vara det att jag tog på mig plasthandskar när jag målade idag. Lite mesigt, jag vet. Men har man långa naglar är det sjukt otrevligt att få färg under dem, och när färgen dessutom måste tas bort med lacknafta är det ett helvete. Så jag gav efter för bekvämligheten idag. Fast det är inte speciellt bekvämt med plasthandskar. Det är snarare äckligt, varmt och klibbigt. Hualigan ^^

Efter maten idag ska jag och mor min ta en tur till Tidaholm för att gå på diverse loppisar. Ganska oekonomiskt (och inte bra för miljön heller) gjort av oss att åka många mil när vi faktiskt har en loppis bara en och en halv kilometer härifrån =P Men det bryr vi oss inte om =P Här ska shoppas =) Problemet är bara att ingen av oss har nga pengar att shoppa för =P Men det löser vi säkert iaf =)

Ickefungerande telefon

Publicerad 2007-07-14 17:30:22 i Sakerna

Bläh. Jag är på dåligt humör idag. Har varit det hela dagen av ngn knepig anledning, jag har ju faktiskt ingen anledning alls att vara på dåligt humör. Men jag antar att det är så ibland...

Jag har iaf gjort lite nyttigt idag. Oljat lite brädor och inhandlat hylla att sätta upp på vägg + målat nämnda hylla. Dessutom gjorde jag en halvtimma på träningsmaskinen. Skulle egentligen gått en sväng men det regnade ute och jag kände inte för att bli blöt =P

Telefonen funkar inte härhemma. Vet ej vad det är för fel. Det är mkt knepigt eftersom internet funkar alldeles utmärkt. Helt sjukt ^^ Kan ju inte ringa till David och är helt uppbragt över detta ^^ Har inga pengar på mobilen att sms:a med heller så jag får väl bara hopaps på att han inte tror att jag övergivit honom eller ngt sånt =P

Men nu ska jag gå och bearbeta min mamma för att jag ska få pizza till kvällsmat =P

Långtråkigt

Publicerad 2007-07-13 19:16:13 i Löjliga listor

Namn - Sara Göransson
Födelsedag - 901227
Hemstad - Falköping
Ögonfärg - Blå
Hårfärg - Blond
Längd - 168.5 cm
Högerhänt/vänsterhänt - Höger
Värsta ovanor - Tendens att säga taskiga saker rakt ut.
Stjärntecken - Stenbock
Skostorlek - 38
Är dina föräldrar skilda - Nope
Skor idag - Svarta Blend
Svagheter - Noll tålamod
Rädslor - Ormar
Mål för året - Överleva gymnasiet samt orka plugga ordentligt för att behålla/förbättra betyg.
Mest använda fras på msn - Hej
Det första du tänker på när du vaknar - Jag orkar inte gå upp. / Åh vad skönt att jag inte behöver gå upp.
Bästa kännetecken - Oj ingen aning. Fast jag skulle tro att blondheten syns på ganska långt håll ^^
När går du och lägger dig - Tidigt med andra människors mått mätt.
Mest saknade minnet - Skidresorna när man var yngre var ju trevligt.

FAVORIT
Färg
- Det växlar. Rosa och rött är dock starkt förekommande.
Mat - Haha, som att jag skulle kunna välja mellan allt gott som finns eller? (Matvrak)
Sport - Tränar jag själv springer jag. Men friidrott och konståkning är roligast att kolla på =)
Djur - Öh... Inget.
Glass - Glass är öht inte min grej.
Godis - Malace colaflaskor + choklad i alla former =)
Affär - The Body Shop
Skådespelare - Öh... De snyggaste killarna ^^ 
Låt - Beror på humör. Men Right here waiting är aldrig fel.
Nummer - Inget.
Tuggummi - Gröna eller gula Extra =)
Helgdag - Julen är sjukt härlig.
Årstid - Jag gillar höst och vår.
Tandkrämssmak - Finns det ngn som öht känner skillnad?
Radiostation - RixFM
Parfym - Laguna, mmm =)
Doft - Nybakat ^^


VÄNNER OCH LIVET
Vad vill du bli när du blir stor
- Jag ÄR stor. Och nej, jag vet inte vad jag vill göra när jag slutar gymnasiet.
Hur vill du dö - Nödvändigt att tänka på?
Vem av dina vänner är mest lik dig - Höm, ingen är särskilt lik mig alls ^^
Vem är mest högljudd - Jag =P
Vem får dig mest att skratta - Maria =)
Vem har du känt längst - Néa och Kusinen ligger nog delat där tror jag ^^
Vem är blygast - IdaPida =P
När grät du mest - När två vänner svek mig.
Bästa känslan - Lycka
Värsta känslan - Sorg
Vart vill du bo i framtiden - Inte på landet iaf ^^
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara - Det var ju det här med tålamodet ^^
Hur länge tror du att du kommer leva - Tjaa, ett par år till lär det väl förhoppningsvis bli.

HAR DU NÅNSIN
Varit kär - Mhm =)
Moonat nån - Nej, och det lär nog aldrig hända heller =P
Blivit dissad - Lätt.
Rymt hemifrån - Nepp
Skolkat - Höhö, jaa, och jag hade sjukt dåligt samvete efteråt =P
Tänkt på självmord - Nej
Sovit utomhus - Tältat, aaa.
Gråtit i skolan - Inte vad jag kan påminna mig om.
Spytt i skolan - Nej, men på dagis.
Velat bli modell - Nej, i fan heller.
Varit otrogen - Nej.
Gjort något dumt som du skrattar åt idag - Jag har gjort många dumma saker i mitt liv =P 
Sett en död människa - Nej
Druckit alkohol - Ja
Använt doger - Nej
Ätit sushi - Nej
Varit på scen - Mmm
Snattat - Nej
Retats - Haha, jag är ju Gudinnan av Retlighet =P
Blivit nerslagen - Nej

DU
Svär
- Way too much.
Sjunger bra - Det går att lyssna på.
Duschar dagligen - Nej
Vill gå på högskola/universitet - Ja
Vill gifta dig - Med rätt person.
Tror på dig själv - Oftast
Rycker att du är attraktiv - Det händer.
Kommer överens med dina föräldrar - Alldeles utmärkt.
Gillar åska - Finns det ngn som gör?
Spelar något instrument - Ja
Äger en ipod - Nej
Ber - Aldrig
Går till kyrkan - Sällan
Sover med gosedjur - Nej
För dagbok - Nej, men har gjort riktigt duktigt.
Dansar i regn - Öhm, nej.
Sjunger i duschen - Nej

THIS OR THAT
pepsi/cola
mc donald's/burger king
singel
/gruppdate
choklad/vanilj
jordgubbar/blåbär
kött/veg.
Tv/film
gitarr/trummor
adidas/nike
kinesiskt/mexikanskt

kakor/paj
blind/döv

KAN DU
Gå ner i splitt
- Inte direkt =P
Xkriva med båda händerna - Happs, men det är inte vackert.
Vissla - Aaa
Blåsa en bubbla - Bubblor are my shit =P 
Ha dina ögon i kors - Mhm
Nudda näsan med tungan - Yes, and I'm proud of it! 
Dansa - Inte särkilt bra =P
Äta vad du vill utan att oroa dig - Öhm, jaa...

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
Du nuddade
- Mamma
Du pratade i telefon med - Mormor
Du msnade med - Matilda
Du kramade - Mamma
Du skällde på - En liten kille på dagis 
Du sportade med - Haha, öhh... Sofie och jag genomled väl ngn gympalektion =P

SENAST DU
Skrattade - Idag
Grät - Hmm... Minns inte, inte så värst längesen dock.
Filmen du såg - Ever After
Tuggade tuggummi - Yesterday
Drog ett skämt - Öhm... Ingen aning =P
Sjöng en sång - Idag. Vi sjöng fruktsången på dagis ^^

VAR ÄR DU?
Vad ser man utanför ditt fönster
- Vackert, solbelyst fält med rågvete, vackert gammalt hus samt enebacke med betande kossor.
Lyssnar du på musik nu - Nepp
Om ja, vad -
Vad har du på dig - Mysbyxor, linne och kofta.
Vad är det på din musmatta - Touchpad, darling.

TROR DU PÅ
Liv på andra planeter
- Nej
Mirakel - Nej
Magi - Nej
Gud - Nej
Satan - Nej
Spöken - Nej
Tomten - Nej

RANDOM
Vilket land skulle du vilja besöka
- En massa, Italien, Storbritannien, USA, Irland, Spanien, Australien.
Hur många plattor äger du - Inte så värst många =P
Hur många kuddar sover du med - 3 (Men det är Davids fel)
Dricker du mjölk - Jag bor på bondgård =P
Person du hatar mest - Tror inte att jag hatar ngn alls.
Tror du gud är en tjej - Jag tror inte på Gud.
Vad borde man uppfinna - Billig hårborttagning som man bara behöver använda en gång.
Är du ett hälsofreak - Nej
Om du fick åka till en annan planet, vad skulle du göra - Jag vill inte åka till ngn annan planet.
Vilket är det värsta vädret - Blåst och regn/snö är ingen härlig kombination.
Lekte du med actionman som liten - Nej, men med Barbie =)
Hur många ämnen har du ig i - Inget, inget alls.

Sommarlov

Publicerad 2007-07-13 16:33:14 i Sakerna

Äntligen, äntligen, äntligen har jag sommarlov, på RIKTIGT! Det var väldigt skönt att åka hem från jobbet idag. Ungarna har visserligen varit mkt söta men iaf... Det är skönt att få sova länge på morgonarna och attt få en massa tid till att göra precis vad jag vill på.

Familjen kom hem idag också efter sin semester. Nöjda och glada verkade de. Det var skönt att ha dem hemma igen. Säga vad man vill, men man saknar dem faktiskt. även om det är väldigt skönt att det har varit tyst härhemma =)

Så. Nu ska jag läsa Hennes och njuta av mitt nyvunna sommarlov =)

Stackars cyklande pojkvän...

Publicerad 2007-07-11 12:09:03 i Sakerna

Min pojkvän dök, som utlovat, upp igår. Fast inte riktigt lika lycklig som väntat eftersom hans (hatade) moped skurit. Igen. Det har nog hänt tre ggr nu tror jag. Som tur var hade han fått skjuts hit av en snäll granne. Och huvudsaken var ju att han kom hit ^^ Så vi hade en trevlig eftermiddag med att spela Monopol, äta en massa och kolla på film (när vi upptäckte att det var friidrott istället för Morden i Midsomer). Härligt att se honom igen =)

Dock cyklade han tillbaka ut till det lilla hus han håller på och målar för en stund sedan. Han borde ha hunnit ut dit nu, även om det är tre mil. Den stackaren. Han sa att han skulle komma cyklandes tillbaka hit ut ngn gång ikväll men vi får väl se hur det blir med den saken. För det är ju tre mil tillbaka hit också...

Jag ska iaf tillbringa dagen med att kolla runt på nätet på diverse trevliga klädsidor =) Mysigt =)

Uttråkad men trött

Publicerad 2007-07-10 09:44:41 i Sakerna

Jag är sjukt uttråkad. Så uttråkad att jag satte på en tvättmaskin nu, bara för att ha ngt att göra. Då är det illa. Men jag har iaf en utflykt på schemat idag. Jag ska till farföräldrarna mina och äta middag. skönt att slippa fixa ngt själv får jag bannemig säga ^^ Dessutom är farmors mat mkt godare än färdiggjorda pajer =P Det värsta är dock att jag åt alldeleles för mkt till frukost. Jag råkade hälla i lite mkt yoghurt i tallriken men kunde inte med att slänga det eftersom jag hade känt mig så slösaktig då. Följden blev alltså att jag åt jättemkt och att jag nu är alldeles mätt och vågar inte ens tänka på att jag kommer att äta mkt sedan också. Bläh... Jag orkar ju dessutom inte göra av med all energi eftersom jag är trött och det är jobbigt att gå till postlådan och tillbaka och att gå upp från källaren. Men vad vet jag. energin kanske går åt till att bli frisk =)

Florsocker + vatten + karamellfärg = glasyr!

Publicerad 2007-07-09 10:35:05 i Sakerna

Well, jag är sjuk. Dock inte så sjuk att jag inte orkar aktivera mig =P

Igårkväll var jag sjukt uttråkad (efter att ha tillbringat eftermiddagen/kvällen med att kolla på Toon Disney och äta framför Rapport) så att jag fick för mig att baka. Muffins fick det bli (smidigt och enkelt!) men för att göra det hela roligare skulle det vara glasyr på. På senaste tiden känns det som om jag invaderats av bilder på smarriga muffins med rolig glasyr på. Och eftersom jag kände kreativiteten sprudla ville jag inte vara sämre än de okända muiffinsbagarna. Så jag bakade mina muffins och de såg riktigt goda ut när de kom ut ur ugnen. Sedan skulle jag göra glasyr. Dock uppenbarade sig ett problem då. Jag hade inget florsocker. Och utan florsocker är det sjukt svårt att göra glasyr. Men som tur är så har jag mormor och morfar i staden så jag ringde helt fräckt till dem och bad snällt om att de skulle komma ut med lite florsocker till mig. Och eftersom min morfar är alldeles för snäll för sitt eget bästa kom han utåkandes hit klockan nio igårkväll med florsocker till lilla mig. Det var gulligt gjort tycker jag =) Dock blev det ingen glasyr på muffinsen förrän idag eftersom jag var alldeles för trött igårkväll för att pilla med det. Men fina blev de. Med grön, hallonröd och gul glasyr på. Har dock inte smakat på dem än men de lär nog vara goda ^^

Har tyvärr ingen kamera hemma för tillfället (den rä på semester) därför är det inte mina muffins på bilden, men de ser goda ut iaf =) Och jag kan väl erkänna att mina muffins inte är riktigt lika konstfullt glaserade...

image47

Sjukdom = Halsfluss

Publicerad 2007-07-09 09:58:43 i Sakerna

Farbror doktorn berättde för mig att det fanns halsflussbakterier i min hals, antagligen har de kommit ifrån ngt sött litet barn på dagis. Men jag fick iaf pencillin och slutar smitta ngn gång imorgon kväll. Så på onsdag är jag nog tillbaka på jobbet igen tror jag. Om jag känner mig själv rätt klättrar jag på väggarna härhemma ngn gång vid det laget. Som tur är har jag ju min pojkvän inte alltför långt bort för tillfället därför kan han titta in till mig imorrn om jag har extremt behov av sällskap och sysselsättning.

Men idag ska jag bara, bara vara hemma. Läsa, titta på film och lyssna på när regnet slår mot förnstret. Det lät romantiskt va? =P

Sjukdom

Publicerad 2007-07-08 10:49:23 i Sakerna

Öh. Mår skit. Feber och stor oerhört uppsvullen hals på höger sida. Äckligt, kan inte svälja utan att det gör ont och det gör ont att prata. Det är det värsta. Jag som älskar att prata, och så gör det ont när jag gör det. Hemskt! Men jag ska till farbror doktorn om två timmar. Hoppas på pencillin och snabbt tillfrisknande. Vill inte missa jobbet och absolut inte missa David som kommer på tisdag. Hrmpf. Vfr måste jag bli sjuk just nu! Typiskt mig, jag blir så sällan sjuk och så blir jag det nu av alla tidpunkter. Sjukt dålig timing. Bläh...

Cornflakes i frysen

Publicerad 2007-07-07 12:09:45 i Sakerna

Ingen blogg igår. Var alldeles, alldeles för trött. Vaknade upp med ont i halsen och var allmänt hängig men eftersom jag är den jag är (hatar att behöva vara hemma från saker p.g.a. sjukdom) så masade jag mig iväg till jobbet iaf. Och det var en BRA dag. På förmiddagen gick vi till barnenes egentliga dagis (som är sommarstängt) och de lekte jättebra där och alla var glada. Sedan gick vi tillbaka till Junibacken och direkt efter lunch så gick vi ut. Så jag var ute nästan hela dagen igår och bättrade på brännan på armarna. Oturligt nog hade jag t-shirt på mig igår = bonnabränna = mindre sexigt. Men det får jag väl råda bot på ngn annan solig dag. Jag hoppas verkligen att det kommer fler den här sommaren! När jag kom hem mådde jag iaf sjukt dåligt och min hals gjorde konstant ont. Men jag tog en alvedon och sedan blev det mkt bättre. Så jag parkerade mig framför Golden League och smäckte i mig cornflakesgodis. Det var mumsmums men jag känner mig inte överdrivet nyttig precis ^^ Dock måste man få vara onyttig ngn gång ibland också, faktiskt!

Idag har jag städat lite och i eftermiddag ska vi åka och hälsa på min alldeles förska kusin. Två veckor tror jag att hon är. Det ska bli mkt trevligt att få se henne =)

Men nu ska jag göra en räd ner till frysen och se om det finns nga cornflakesgodisar kvar...

Promenix

Publicerad 2007-07-05 16:46:25 i Sakerna

Promenad

Önskar att det kunde se ut såhär när jag promenerar hemma hos mig. Men jag får väl nöja mig med landsväg, strutsar och kossor antar jag. Det är faktiskt inte fy skam det heller. Så. Nu ska jag ta mig i kragen och gå en sväng. Behöver komma ut men orkar inte springa p.g.a. ont i halsen (skönt att ha ngt att skylla på).

Smartaste flickan i sta´n!

Publicerad 2007-07-05 16:22:51 i Sakerna

Jag tror att jag är den minst intelligenta människa som går på denna jord! Jag ringde just och bokade en campingstuga för en natt. Det gick jättebra! Det var bara det att när jag lagt på luren kom jag på att jag skulle bokat för TVÅ nätter. Så jag fick vackert ringa igen och boka en natt till. Kände mig SJUKT begåvad måste jag säga =P Hon i tfn kommer säkert att berätta det för alla anställda där som kommer att hånskratta åt mig =P

Men jag har faktiskt inte klantat mig hela dagen. Tro det eller ej! På jobbet idag har jag varit riktigt duktig faktiskt =P Fats det var sjukt trist att vara ute i regnet idag. Vi var ute i cirka en och en halv timme och det regnade hela tiden. Bläh. Då var det skönt att komma in sen kan jag lova... Jag hade dessutom inga stövlar så jag var blöt om fötterna. Som tur är finns det torkskåp på dagis så mina strumpor blev iaf torra ganska fort =)

Annars är jag sjukt trött idag. Kände verkligen inte för att gå upp imorse. Men imorrn är det fredag och på lördag ska jag sova ut. Länge. David kommer ju inte heller så då kan jag sova ostört utan att ngn ramlar ur sängen så fort jag rör på mig=P Han anser att jag är hemsk att sova med eftersom jag breder ut mig så mkt, men jag fattar faktiskt ärligt talat inte riktigt vad han menar ^^

Regnkläder på! Regnkläder av!

Publicerad 2007-07-04 19:16:42 i Sakerna

Ham ham... Hade ingen bra dag igår. Det regnade när jag åkte in till jobbet så när jag var framme var jag tvungen att byta byxor eftersom det regnat igenom mina regnbyxor. Som tur var hade jag förutsett det och hade med mig ett par andra. Sedan fick jag reda på att vi skulle gå en promenad i regnet. Bläh tänkte jag men drog glatt (jaja, någorlunda iaf) på mig mina regnkläder igen. Tog en liten kille i handen och promenerade iväg. Väl tillbaka var jag sjukt trött på allt vad regn heter och det var nog resten av personalen också så vi gick inte ut mer den dagen. Men det regnade ju självklart när jag skulle åka hem igen. Så då blev jag blöt IGEN. Men jag och min mor åkte och  handlade nya regnkläder som det inte regnar igenom så nu är jag iaf fit for fight när det gäller det =) Jag hann även med en halvtimme på träningsmaskinen igår. Skönt, skönt. Om än sjukt tråkigt eftersom jag inte hade ngn musik.

Idag regnade det faktiskt inte när jag åkte in, tro det eller ej. Dock började det regna lite när vi gick ut efter frukosten därför gick jag in och tog på mig regnkläder. Det var bara det att när jag kom ut igen hade det slutat regna och solen lyste. Så jag fick vackert ta av mig regnkläderna igen. Och efter en stund började det regna igen så man fick hålla på att knäppa och stänga regnjackan hela tiden =P Men men. Annars har den här dagen i varit särkilt dramatisk. Jag har varit i Skövde med IdaPida, vi picknickade lite och strögade runt i diverse affärer. Jag inhandlade bl a en almanacka =)

Det var trevligt att umgås med henne lite, det var så längesedan vi gjorde det... Vi smäckte i oss en massa godis, som vi alltid gör och pratade en massa skit + bestämde datum för Lisebergsresan. Trevligt värre =)

Men nu ska jag ta och sms:a min pojkvän och se om han vaknar. Den rackaren sov när jag försökte ringa honom förut...

Eld, tut och dagis

Publicerad 2007-07-02 16:18:36 i Sakerna

Höm. Min far tycker att jag bör lära mig att elda om jag ska vara hemma ensam nästa vecka. Jag suger på att elda ^^ Är verkligen sjukt dålig på det. Jag tycker att vi borde sätta på elen men käre far tycker att det är onödigt. Hrmpf... Jag tror att det lär bli min pojkvän som får elda ^^

Var ute och övningskörde igårkväll. Ända in till staden på 47:an. Första ggn jag körde på stor väg. Och det var sjukt läskigt. Jag körde dessutom så sakta att det bildades bilkö efte rmig och när bilarna började köra om tutade de på mig eftersom de var irriterade för att jag körde så sakta. Dålig stil tycker jag. Jag kan ju inte rå för att det är första ggn?! Och jag hade ju min skylt på, då kan man väl visa lite respekt eller? Dessutom är det faktiskt inte förbjudet att köra sakta. Så det så!

Idag har jag varit på jobbet, "nya" jobbet eller vad man ska kalla det för. Men det ska nog funka bra där också tror jag. Fast det är ganska många grupper där och när alla är ute samtidigt är det sjukt mycket barn och svårt att hitta "sina" barn. Men nu finns det iaf ett riktigt personalrum där man kan smita undan. Det var lite jobbigt förut att det inte fanns ngnstans där man kunde ta en paus.

Helgen: Plättar och kärringstopp

Publicerad 2007-07-01 14:10:32 i Sakerna

Så, nu har ännu en helg gått... En helg i Gnosjö IGEN. Det var nog tre veckor sen sist som jag var hemma en helg tror jag. Men det har i varje fall varit en bra helg. I fredags fick jag sluta en timme tidigare på jobbet eftersom det bara var fyra barn och det fanns inga möbler eftersom de ska flytta. Så jag åkte hem, packade, duschade och så. Sedan hämtade Nilla och Thomas mig och vi åkte ner till Gnosjö. Vi blev entusiastikt mottagna av Minus och sedan tvingade jag David att kolla på Stefan och Krister. Den stackarn led verkligen hårt =P

I lördags vaknade vi ganska sent och åt frukost, sedan gjorde vi plättar eftersom hans mor tyckte att vi behövde det =P Hon tyckte tydligen att v behövde konfrontera våra rädslor lite också för hon skickade ut oss för att plocka fläderblommor. Så det gjore vi. David plockade visserligen mest men jag vågade mig faktiskt också upp på stegen. Även om det var jävligt vingligt ^^ David klagade dessutom på mig när jag kom ner och tyckte att jag kunde stannat kvar däruppe ett tag till. Men jag nådde faktiskt inte fler blommor och fattade inte vitsen emd att sitta där och beundra utsikten. Det enda som fanns att se var ju skog och hagar =P Så vi gick in och satte oss i hans säng och läste ut våra respektive böcker. Så nu måste jag uppsöka biblioteket imorgon för att låna sista boken i triologi som vi har tragglat oss igenom.

Idag åkte jag och Nilla tidigt från Svenshult och när jag kom hem sprang jag en bit och nu har jag ätit omelett. Gott värre =) Vet dock inte riktigt vad jag ska ta mig för nu. Funderar på att prata med mor om att övningsköra lite. Det var et tag sedan.

På tal om övningskörning fick David det stora uppdraget att köra och tanka bilen i garaget. Det är cirka 30 meter från familjen Konows parkering till deras garage och jag tror att David fick kärringstopp tio ggr eller ngt innan han lyckades ta sig ända fram =) Stackars liten, han blev jättesur när vi mobbade honom för det ^^

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela