Sara

Klänningar, projektarbete och lite annat

Publicerad 2009-01-31 17:35:09 i Sakerna

Dagen har tillbringats i Skövde med mamma och morfar. Vi spanade lite på accessoarer till balen och hittade en väska och en schal så nu är det bara skorna kvar. Det är skönt att vara ute i god tid så slipper man stressa som en galning det sista. Vi hittade även en väldigt fin eventuell studentklänning (faktiskt en vit, jag som tänger Våga Vägra Vitt) men den var nästan liak dyr som balklänningen så vi hoppade den. Det lär ju finnas fler klänningar. Vi var en sväng på Indiska också och jag köpte en mycket fin skjortklänning som jag kommer att bo i i sommar, det blir prima det!

Har skrivit lite projektarbete också när vi sent omsider fick igång det jäkla Officeprogrammet. Jag får ett utbrott på att det inte går att köpa en licensnyckel på ett enkelt och smidigt sätt. Men till slut gick det i alla fall och jag har gjort klart allt nu. Ska bara skriva ut det, fast det gör jag nog imorgon.

Nu ska jag springa ner i duschen och raka benen och lite annat krafs. Ikväll blir det utgång med diverse personer, vet inte riktigt vilka men det blir säkert bra =)

Typiskt...

Publicerad 2009-01-29 18:47:07 i Sakerna

Så typiskt, när jag äntligen är klar med att föra in sammanställningarna på enkäterna funkar inte GroupWise så jag kan inte maila Maria, vad tycker vi om det? Va!? VA!?

Ser fram emot projektarbetsredovisning

Publicerad 2009-01-29 15:32:32 i Sakerna

Trots att dagen inte varit så jättelång idag så har den kännts jättelång och inte är den slut riktigt än heller. Har projektarbete att skriva, inte den roligaste eftermiddagssysslan direkt. Men å andra sidan så är det väldigt skönt när det är klart. Nu är det snart slut och det känns lättare för varje del man betar av. Det ska verkligen bli en lättnad när det är klart. Då kan man försöka njuta av sista tiden i gymnasiet, om det nu är något att njuta av...

Kvällsplaner

Publicerad 2009-01-28 21:06:11 i Sakerna

Har bokporrat mig på bokus och lagt till massa böcker i önskelistan. Dock har jag bara avverkat en tredjedel av läslistan trots det. Nu ska jag skriva en lapp med vad jag ska försöka hitta imorgon i skolan. Hoppas att det finns något jag vill läsa i alla fall. Sedan ska jag fylla i mat- och träningsdagboken och läsa VR. Sedan är det The Tudors som gäller med pyjamas på och tända ljus. Myspys!

Bokbekymmer

Publicerad 2009-01-28 20:18:23 i Sakerna

Tänkte vara smart och utnyttja väntetiden hos mormor (mellan skolan och flöjteftermiddag) med att skriva lite på projketarbetet. Till bet behövdes endast en dator och det har min mormor, en bra en också. Som dock var på reparation, inte kul alls att istället för att sitta där och istället för vara dödligt effektiv göra något så oviktigt som att läsa. Fast boken var bra, dock väldigt sorglig och nu är den slut. Så imorgon ska jag finkamma biblioteket på nya böcker. Dock är det lite trist för på min läslista står en hel massa författare och böcker men det är inte alls många som finns i biblioteket, varken det stora eller gymnasiets. Det gillar jag inte alls, inte en gnutta...

Ljuset är nära!

Publicerad 2009-01-27 20:20:12 i Sakerna

Idag hände något väldigt stort, i alla fall i min värld. Min buss går 07.12 varje morgon och dit har jag 1,2 kilometers promenad/cykelväg. Under den ljusa delen av året är det här helt okej, i alla fall er okej än under vintern. Men nu är det tungt, jäkligt tungt. Dock skådade jag ljuset imorse - himlen var mörkblå och inte svart när jag var framme. Fattarni? Det gick att urskilja landskapet runtomkring. Blev mycket glad när jag såg det för det innebär att snart kan man se soluppgången när man väntar på bussen, och det är bannemig inte fy skam!



I Barcelona sken solen inte riktigt varje dag, faktum är att det var bättre väder här hemma än där. Men just den dagen då vi skulle sitta på ett busstak var det strålande väder. Inte alls pjåkigt!

Alldeles som vanligt

Publicerad 2009-01-27 19:27:44 i Sakerna

Försökte reda ut all information efter bankbesöket igår och en del saker fungerade utmärkt, andra inte alls. Men det löser sig nog, får ge de stackars banktjänstemännen lite tid bara. Annars så läser jag bloggar, alldeles som vanligt, är trött på att gå fram och tillbaka till bussen, som vanligt, och ska nu gå ner till pappsen och kolla Rapport samt sticka. Bättre tisdagkväll kan man inte ha!

Ledarinspirationshelg (är jäkligt svårt att skriva)

Publicerad 2009-01-25 20:27:27 i Sakerna

Helgen har spenderats på Flämslätt tillsammans med en himlans massa andra människor. Floby/Gökhem + Kinneved var som vanligt ganska livliga av sig och fick en del konstiga blickar när det började gapskrattas av appselut ingen anledning alls. Men roligt var det. Dock vet jag inte om ledarinspirationshelgen lyckades inspirera sådär jättemycket. Själva idén till temat och huvudföredraget var jätteintressant men det förvaltades inte alls på ett bra sätt. Istället var min mest intressanta upplevelse ett föredrag om världsreligionerna.

I alla fall så är det väldigt skönt att vara hemma och jag tänker unna mig lite bokussurfing innan jag tar tag i att planera och packa inför morgondagen som bl a innehåller projektarbete, flöjtlektion och besök på banken.

Allmänt om allt

Publicerad 2009-01-22 18:39:47 i Sakerna

Idag har det varit en rätt lång dag med körlektion, projektarbete och juniorgrupp. Väldigt livat. Till råga på allt har jag lyckats bli sjuk. Inte alls populärt med tanke på att jag ska på ledarinspirationshelgen fredag-söndag. Måste ta tag i packningen ordentligt ikväll eftersom det inte finns en chans att jag hinner packa efter skolan imorgon. Men packningen blir nog inte så komplicerad. Läger = myskläder och så är outfitproblemet löst. Värre blir det framåt vecka 9 när det bär av mot Rom, då är det planering som gäller.

Postfilosofi

Publicerad 2009-01-21 14:26:43 i Sakerna

Och psykologin gick fort. Precis som väntat. Nu ska jag försöka få med min kära mor ut på en promenad. Känner mig krasslig i halsen så det blev ingen träning idag. Dock kan jag inte sitta stilla så jag behöver röra på mig. Känns dock inte som om mor min är jättemotiverad...

Psykologisk filosofi?

Publicerad 2009-01-21 13:56:30 i Sakerna

Sitter och förhalar tiden, är inte sugen alls på att ta tag i psykologiarbete som jag ska kompa upp. Men som evigt positiva Sofie påpekar. "Det går fort och du ångrar dig om du inte gör det. Dessutom blir jag arg på dig om du inte kompar upp det!"

Så nu ska jag filosofera lite över konsekvenser för gruppen och individe, spännande va?

Stickning, stickning

Publicerad 2009-01-20 16:26:14 i Sakerna

Tröjan blev äntligen klar igår, dock orkar jag inte hämta kameran så ni får nöja er med att den ser ut som pippitröjor brukar göra =) Nu har jag lovat min bror att sticka en mössa till honom. Den lille brodern sa häromdagen när vi pratade om det: "Jag vill OCKSÅ ha en mössa!" Så vill det sig riktigt illa får jag sticka en till.

I alla fall så ska jag läsa lite bloggar nu innan det blir Obamas introduktion.

Spela

Publicerad 2009-01-19 16:30:57 i Sakerna

Nepp, nu ska jag spela lite flöjt innan jag tar tag i min pippitröja. Det går lite segt men nu ska jag virka halsringningen. Började igår men konstaterade igår när jag låg i sängen att jag gjort smygmaskor istället för fasta maskor. En gnutta klantigt får jag ju medge men det var längesedan jag virkade så jag har bra ursäkt!

Ny vecka, nya tag!

Publicerad 2009-01-19 16:19:30 i Sakerna

Måndag igen, det går rackarns så fort och hela förra veckan var en väntan på nya schemat. Innan det kom ut (i fredags) var det omöjligt att planera sitt liv och när det äntligen kom var det katastrof. Tre håltimmar på måndagar, lååång håltimme varannan onsdag. Well, jag har haft det bättre (VT i tvåan, jaatack!). Försöker se positivt på det hela men det är inte det lättaste. Speciellt inte när bussen inte passar med tiderna. Det problemet lär ju dock lösas med ett körkort så småningom, förhopppningsvis.

Nur försöker jag ringa till banken och mejeriet men inget svar ngnstans. Har dessutom tappat bort direktnumret till bankkvinnan och måste gå genom växeln...

Men annars är det jättebra =)

Stickorna klirrar

Publicerad 2009-01-14 21:05:26 i Sakerna

Sådärja, nu har jag jort bloggrundan och tänkte sticka lite innan The Tudors. Har lite tidspress på stickningen nu eftersom min lillebror beställt en mössa (det ska stå "VG" på den, hans initialer) och jag måste hinna sticka den + en till mig själv innan sportlovet. Just nu har jag en halv ärm kvar på pippitröjan, samt monteringen. Men jag hinner nog. Enligt min mamma stickar jag jättefort. Och på söndag har jag och Lottie stickdejt. Det blir mysmys =)

Läget är:

Publicerad 2009-01-14 20:07:39 i Sakerna

Jahapp, mitt liv går lite upp och ner just nu och det har sin förklaring kan jag ju säga. Men nu ska det stadigt byggas upp och så ska det förhoppningsvis inte rasa igen.

Men förutom orosmomentet är det rätt bra. Lärarna öser läxor över oss, vi spelar Folkloristica på Profilorkesten, projektarbetet drar igång imorgon och det är allmänt ganska fullt upp. Nya schemat ser okej ut (det lilla jag noterat i alla fall), känner jag att jag inte pallar så har jag 50 poäng extra och kan välja bort en kurs. Det är skönt att veta.

Så det är rätt bra nu, dock hade det kunnat vara bättre, det ska erkännas.

Igång igen!

Publicerad 2009-01-12 17:08:46 i Sakerna

Det är faktiskt ganska skönt att vara tillbaka i skolan igen. Tillbaka i rutinen, tillbaka till det som faktiskt är ens liv, trots att det inte alltid är det roligaste. Nu är det ju i alla fall bara en termin kvar och den är fullproppad med CAE-examen, projketarbete, Sälenresa, Romresa, Ledarvägen och Ledarinspirationshelgen, jag lär nog inte ha tråkigt allt för länge. Och sedan är det studenten =) Jag och Caroline har dessutom kommit fram till att vi ska dissa kvaljerproblemet. Istället satsar vi på att åka några tjejer tillsammans, det blir minst lika bra!

Bilar och övningskörning

Publicerad 2009-01-09 16:06:19 i Sakerna

Tillbaka i skolan igen, väldigt skönt måste jag säga, det är skönt att kunna släppa allt körkorts- och biltänkande som snurrat i mitt huvud ett tag nu. Men nu har jag lite distraktion. Det lär nog dock bli ganska mycket övningskörning i helgen. Vi köpte ny bil idag (eller, mamma köpte, pappa betalade, jag kommer köra den mest) så jag ska köra den lite tänkte jag. Klarade toeriprovet igår och ska snart, snart köra upp. Är inte särskilt nervös dock eftersom jag vet precis vad jag ska öva på och vad jag behöver tänka på när jag kör upp.

Trettondagen

Publicerad 2009-01-06 14:21:52 i Sakerna

Sitter och lyssnar på Ellens födelsedagspresent, Absolute 80's, mkt bra present får jag lov att säga =) Den blir perfekt i bilen så småningom. Dock måste jag ju ta mitt körkort först så det blir till att plugga lite körteori nu. Av ngn anledning för jag mer osäker på den än körningen för tillfället. Det är väldigt oväntat. Resten av dagen ska tillbringas med en bok, min halvfärdiga pippitröja och kanske en film.

Mauro Scocco sjunger "Sarah" för fullt och det är inte min grej....

Mitt 2008

Publicerad 2009-01-01 22:18:37 i Sakerna

Jag skulle väldigt gärna vilja vara en person som skrev nyårskrönikor, tyvärr är jag ingen sådan människa alls så ni får hålla tillgodo med att 2008 till stor del gick ut på att vänta för min del. 18-årsdagen kändes långt bort och tiden gick alldeles för sakte. Såhär efteråt gick tiden ganska fort trots allt men just mitt uppe i det, oktober-november, så blev det aldrig jul.

Annars var 2008 året då David försvann och Ellen kom, jag blev skoltrött för första ggn i livet och jag började stå upp för mig själv och framföra mina åsikter mer än jag gjort förut. Det sistnämnda tänker jag definitivt fortsätta med 2009!

Den 1 januari 2009 har jag tillbringat med att övningsköra, promenera och sticka.

Nyårsafton

Publicerad 2009-01-01 21:39:41 i Sakerna

Nyår blev bra till slut. Jag och Ellen dissade allt vad fester heter och satsade på myskväll istället. Så vi gjorde varm chokladpudding "spelade" 'Hur fan visste du det?' och avgav nyårslöften. Seriösa som vi är skrev vi ner dem på papper tillsammans med straffet om man inte håller dem och så lade vi dem i en låda. Få se om vi kommer ihåg att följa upp dem eller om vi praktiskt nog "glömmer bort" dem.

I alla fall så har jag hållit mina hittills =)

Om

Min profilbild

Sara

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela